02 noiembrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmilitaryblog.com

  Grupul asigurare informațională din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat, pe 02.11.2019, că, pe aerodromul Privolzhsky din Regiunea Astrakhan, s-a încheiat exercițiul tactic de zbor comun ruso-sârb Bars-2019.

 

La activitățile palnificate în cadrul exercițiului au participat piloți ai Aviației de Vânătoare și Aviației Forțelor Terestre, pe avioane MiG-29SMT și elicoptere Mi-8AMTȘ.

 

În total, au fost implicate peste 10 unități de tehnică de aviație din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

 

Pe timpul exercițiului, piloți din cele două state au executat zboruri în compunerea unor echipaje mixte și au îndeplinit misiuni potrivit destinației, inclusiv de interceptare a țintelor aeriene și de ducere a luptei aeriene. De asemenea, au fost efectuate elemente complexe de pilotaj, au fost întrebuințate mijloace de distrugere aeriană împotriva țintelor terestre, au fost desantate subunități ale Trupelor de Desant Aerian și au fost executate misiuni de căutare-salvare. Piloții au executat zboruri în partea întunecată a zilei, cu întrebuințarea instrumentelor de vedere pe timp de noapte.

 

Exercițiul tactic de zbor comun ruso-sârb Bars se desfășoară anual, începând din 2015.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Acronimul Bars provine de la expresia “frăția aviatorilor din Federația Rusă și Serbia”.

Exercițiul Bars-2019 a fost executat, în perioada 30 octombrie – 01 noiembrie, în Regiunea Astrakhan din Federația Rusă.

În anul 2018, exercițiul a fost executat pe teritoriul Serbiei, în perioada 01-05 octombrie.

Ținând cont de faptul că tehnica de aviație întrebuințată la exercițiile de tip Bars, respectiv avioane de vânătoare MiG-29 și elicoptere de transport și luptă Mi-8, se află în dotarea ambelor armate, este posibilă formarea de echipaje mixte și desfășurarea de antrenamente comune

 

În Regiunea Astrakhan din Federația Rusă, s-a încheiat exercițiul comun ruso-sârb “Bars-2019”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE