În Regiunea Orenburg s-a desfășurat ceremonia de deschidere a exercițiului “Centru-2019”

Sursa: ria.ru, tass.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 15.09.2019, în poligonul Donguz din Regiunea Orenburg, s-a desfășurat ceremonia de deschidere a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, care reprezintă principala activitate de pregătire pentru luptă din anul de instrucție 2019.

 

“Adjunctul ministrului rus al apărării, general locotenent Iunus-Bek Evkurov, a inspectat contingentele militare sosite pentru participarea la exercițiul Centru-2019. La ceremonia de deschidere a participat comandantul Trupelor Regiunii Militare Centru, general colonel Aleksandr Lapin, precum și comandanți militari din India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Pakistan, Tadjikistan și Uzbekistan”, se arată în comunicatul de presă.

 

Exercițiul Centru-2019 se va desfășura în perioada 16-21 septembrie. În timpul exercițiului vor fi desfășurate activități de întrebuințare a unei grupări de forțe a unei coaliții de state pentru rezolvarea misiunilor de luptă împotriva terorismului internațional și de asigurare a securității pe direcția strategică Asia Centrală.

 

La ceremonia de deschidere a exercițiului, Evkurov a declarat că exercițiul Centru-2019 vizează dezvoltarea cooperării militare și întărirea colaborării dintre Federația Rusă și statele aliate.

 

“Particularitatea exercițiului constă, fără îndoială, în amploarea acestuia. Aici, într-o singură formație, se află militari din India, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Pakistan, Federația Rusă, Tadjikistan și Uzbekistan. Rezultatul cooperării noastre reprezintă o demonstrație a disponibilității pentru confruntarea cu provocările moderne și amenințările terorismului internațional, precum și pentru asigurarea stabilității și păcii în regiunea Asiei Centrale. Desigur, acest exercițiu va servi la dezvoltarea cooperării militare și consolidarea colaborării dintre țările noastre”, a spus Efkurov în cuvântul inaugural.

 

Acesta a precizat că la episodul de bază al exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, în Regiunea Orenburg, vor participa aproximativ 80 de avioane de transport militar Il -76 ale Ministerului rus al Apărării.

 

“Numai pentru desantare vor fi întrebuințate în jur de 80 de avioane Il-76”, a spus Evkurov.

 

La rândul său, general colonelul Aleksandr Lapin a menționat că acțiunile comune din timpul exercițiilor vor permite sistematizarea experiențelor și găsirea celor mai bune forme de întrebuințare a trupelor. “Aceste lucruri vor permite forțelor noastre armate să se dezvolte activ. Practica ne arată că o apărare fiabilă împotriva oricărei amenințări militare poate fi garantată dacă există un sistem eficient de interacțiune între unitățile noastre militare, care ne permite să desfășurăm operativ și în timp scurt trupele în caz de criză în orice zonă amenințată”, a spus Lapin.

 

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, la exercițiul Centru-2019 vor participa aproape 130.000 de militari, peste 20.000 de unități de tehnică militară și specială și aproximativ 600 de aparate de zbor. Unele episoade tactice ale exercițiului vor fi executate, după planuri separate, în poligoane din unele state străine, ca de exemplu pe teritoriile statelor membre ale OTSC.

 

 

 

Mulțumim pentru încredere
15 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro