29 noiembrie 2019

Sursa: mil.ru, remmiltaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 28.11.2019, că, în Regiunea Rostov, s-a încheiat formarea Diviziei 150 Infanterie Moto.

 

“Pe 02 decembrie, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, va participa la ceremonia organizată cu ocazia încheierii procesului de formare a Diviziei 150 Infanterie Moto”, se arată în comunicatul de presă.

 

Anterior, s-a anunțat că formarea diviziei se va încheia după ce marea unitate va fi completată cu încă un regiment de infanterie moto și va fi realizată infrastructura acestuia. Militarii ruși au informat despre întărirea diviziei cu încă un regiment de infanterie moto pe 01.12.2018.

 

“Ceremonia va începe cu înmânarea de către comandantul Armatei 8 arme întrunite a Regiunii Militare Sud, general locotenent Andrei Sychev, a drapelului de luptă comandantului regimentului nou înființat, după care comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, va deschide, în mod simbolic, obiectivele de infrastructură de pe teritoriul noii unități militare”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Apărării.

 

Pe 14 septembrie 2016, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a anunțat formarea unei noi armate de arme întrunite în compunerea Trupelor Regiunii Militare Sud. În structura noii armate a intrat și noua Divizie 150 Infanterie Moto. În compunerea diviziei, se aflau cîte un regiment de infanterie moto, tancuri, artilerie și rachete antiaeriene, precum și subunități de transmisiuni, cercetare și asigurare tehnico- materială.

 

Conducerea Diviziei 150 Infanterie Moto a fost formată în decembrie 2015. Noua mare unitate a preluat nu numai numărul, dar și denumirea istorică și distincțiile predecesoarei acesteia.

 

Anterior, Ministerul rus al Apărării anunțase că gruparea de trupe de pe direcția strategică Vest va fi întărită cu trei noi divizii de infanterie moto, dislocate în Regiunile Smolensk, Voronezh și Rostov.

 

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că două divizii sunt formate în Regiunea Militară Vest și una în Regiunea Militară Sud, pentru contracararea forțelor NATO de la frontierele Federației Ruse.

 

În anul 2014, în Regiunea Militară Vest a fost refăcută și Armata 1 Tancuri. Trupele acesteia sunt dislocate în Regiunile Moscova, Ivanovo, Smolensk și Nyzhniy Novgorod.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizia 150 Infanterie Moto – Kadamovsky, Novocerkassk din cadrul Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk va fi operaționalizată integral pe 02.12.2019, odată cu începerea noului an de instrucție în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Divizia a fost înființată în perioada 2016-2017, prin reorganizarea fostei Brigăzi 33 Infanterie Moto (Vânători de Munte) a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol, care a fost redislocată din localitatea Maykop (Republica Adygeea).

Structura organizatorică a diviziei este următoarea:

– conducere și stat major – Kadamovsky, Novocerkassk;

– Regimentul 102 Infanterie Moto – Persianovsky, Novocerkassk;

– Regimentul 103 Infanterie Moto – Kadamovsky, Novocerkassk;

– Regimentul 68 Tancuri – Persianovsky;

– Regimentul 163 Tancuri – Kuzminky;

– Regimentul 381 Artilerie – Persianovsky (parțial Millerovo);

– Regimentul 933 Rachete Antiaeriene – Millerovo;

– Batalionul 174 Cercetare – Persianovsky;

– Divizionul 224 Artilerie Antitanc;

– Batalionul 539 Geniu;

– Batalionul 228 Transmisiuni – Persianovsky;

– Batalionul 152 Asigurare Tehnico-Materială – Persianovsky;

– Batalionul 195 Medical;

– Compania de UAV-uri;

– Compania de Război Electronic – Persianovsky;

– Compania de Protecție RCB (de radiații, chimică și biologică)

– Compania de Reparații;

– Compania de Evacuare;

– Compania de Comandament.

Probabil, regimentul de infanterie moto care a fost înființat ulterior și este operaționalizat în prezent este Regimentul 103 Infanterie Moto – Kadamovsky.

Divizia este comandată de general maior Dzeytov Ruslan Musaevici și are efective de peste 10.000 de militari.

Conducerea militară rusă a anunțat că, la sfârșitul anului 2018, în cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud a început formarea altor două divizii de infanterie moto. Este vorba despre Diviziile 19 și 136 Infanterie Moto, care ar trebui să fie formate pe baza brigăzilor de infanterie moto cu aceleași numere dislocate la Sputnik (Vladikavkaz) și Buinaksk. Acestea fac parte din Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz. Deși operaționalizarea acestora ar fi trebuit să fie făcută tot începând cu 02.12.2019, deocamdată, reprezentanții militari ruși nu au făcut nciun fel de precizare în acest sens.

 

În Regiunea Rostov din RM Sud, s-a încheiat formarea Diviziei 150 Infanterie Moto

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE