23 ianuarie 2020

Sursa: militaynews.ru

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 23.01.2020, că, în Ținul Krasnodar, a fost finalizată construirea infrastructurii unei brigăzi de rachete antiaeriene a Regiunii Militare Sud, dotată cu sisteme de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune S-300V4.

 

“Orășelul militar, dormitoarele și parcul auto al marii unității au fost construite și date în exploatare la sfârșitul anului 2019, în conformitate cu programul de stat, ținând cont de toate normele moderne”, se arată în comunicatul de presă.

 

Brigada de rachete antiaeriene a Regiunii Militare Sud a fost formată la Korenovsk (Ținutul Krasnodar), în anul 2015.

 

Anterior s-a informat că, în Regiunile Militare Sud și Vest, au fost înființate o serie de mari unități noi, ca răspuns la întărirea forțelor NATO.

 

În comunicatul de presă al Ministerului rus al Apărării se arată că, pe 30 ianuarie, echipaje de luptă ale brigăzii vor desfășura un antrenament de respingere a unui atac aerian al adversarului convențional.

 

“Subunitățile de rachete antiaeriene vor executa un marș în raionul de poziție indicat, vor desfășura complexele de rachete în poziții neamenjate și vor executa activități specifice la primirea semnalului de încălcare a graniței aeriene de către un grup de aparate de zbor ale adversarului convențional. Echipajele vor îndeplini normative de căutare, descoperire, interceptare și escortare a țintelor aeriene, de distribuire a țintelor și de dirijare a rachetelor”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

 

S-300V4 este un sistem șenilat de rachete antiaeriene, dezvoltat de concernul aerocosmic Almaz-Antey. Acesta este destinat Trupelor de Apărare Antiaeriană din cadrul Forțelor Terestre. Misiunile acestuia constau în protecția trupelor proprii în timpul operațiilor ofensive și defensive, precum și apărarea antiaeriană și antirachetă a obiectivelor militare.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând cu 01.12.2014, în localitatea Korenovsk din Ținutul Krasnodar a fost înființată Brigada 77 Rachete Antiaeriană a Regiunii Militare Sud. Ulterior, aceasta a fost dotată cu complexe de rachete antiaeriene S-300V4.

Brigada a fost operaționalizată integral pe 01.12.2017, fiind prima brigadă de acest tip din cadrul Forțelor Terestre ale Federației Ruse.

Brigada 77 Rachete Antiaeriană – Korenovsk este structurată în: conducere și stat major, un punct de comandă automatizat, cu un post de radiolocație și punct de prelucrare a informațiilor, și două divizioane de rachete antiaeriene. Divizionul de rachete antiaeriene S-300V4 include un punct de comandă 9S457M, un radar 9S15M2, un radar 9S19M2 și două baterii de rachete antiaeriene. O baterie de rachete antiaeriene este formată dintr-o stație multicanal de dirijare a rachetelor 9S32M, două instalații de lansare 9A82M, o instalație de lansare 9A84M, patru instalații de lansare 9A83M și două instalații de lansare 9A85M.

În anul 2018, o brigadă similară a fost operaționalizată în Regiunea Militară Centru, în apropiere de Samara, iar în anul 2019 o altă brigadă în Reginea Militară Vest, în apropiere de Moscova.

Conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse intenționează să formeze câte o brigadă de acest tip în fiecare Regiune Militară, precum și în Arctica.

Sistemul de rachete antiaeriene S-300V4 reprezintă versiunea modernizată a sistemelor S-300V și S-300VM. Acesta asigură distrugerea rachetelor balistice și țintelor aerodinamice la distanțe de până la 400 de kilometri și altitudini de până la 37 de kilometri.

Este de remarcat faptul că rachetele întrebuințate de sistemul S-300V4 au viteze hipersonice. De exemplu, racheta grea a sistemului are o viteză de 7,5 Mach. De asemenea, o altă rachetă a acestuia, 9M82MV, cu o bătaie de 350 de kilometri, are o viteză de nouă Mach.

 

În RM Sud, a fost finalizată construirea infrastructurii unei brigăzi de rachete antiaeriene

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE