19 ianuarie 2020

Sursa: mil.ru, tass.ru, topwar.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.01.2020, comandantul Trupelor regiunii, general colonel Aleksandr Dvornikov, a înmânat drapelul de luptă regimentului de infanterie moto al Diviziei 150 Infanterie Moto, care a început pregătirea pentru luptă planificată pe 01 decembrie 2019.

 

Prin operaționalizarea regimentului de infanterie moto, s-a încheiat în mod oficial formarea Diviziei 150 Infanterie Moto a Regiunii Militare Sud.

 

“Începând cu 01 decembrie 2019, în compunerea Diviziei 150 Infanterie Moto a fost format și a început pregătirea pentru luptă un regiment de infanterie moto. Unitatea militară este continuatorul de drept al Regimentului 121 Pușcași, care a făcut parte din Frontul 1 ucrainean, ce a luat parte la eliberarea unor orașe din Polonia, Germania și Cehoslovacia”, a spus Dvornikov.

 

În timpul ceremoniei, a fost deschis și un orășel militar al noului regiment de infanterie moto al Diviziei 150 Infanterie Moto.

 

“Orășelul militar a fost construit de la zero, într-un interval de timp scurt, adică în mai puțin de un an. Până în prezent au fost finalizate dormitoarele pentru soldați, o sală de mese și alte obiective de infrastructură”, a menționat Dvornikov.

 

Potrivit precizărilor sale, lucrările la construcția obiectivelor orășelului militar vor continua și pe parcursul anului 2020.

 

Pe teritoriul orășelului militar, s-a desfășurat și o ceremonie de dezvelire a bustului mareșalului sovietic Ivan Konev, comandantul Frontului 1 ucrainean, în compunereacăruia s-au aflat subunitățile regimentului în timpul Marelui Război Patriotic.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, regimentul operaționalizat începând cu 01.12.2019 este Regimentul 103 Infanterie Moto – Kadamovsky, Novocerkassk. Formarea acestuia a început pe 01.12.2018.

Divizia 150 Infanterie Moto nu are o structură standard, care ar însemna să includă trei regimente de infanterie moto și un regiment de tancuri. În compunerea acesteia se află două regimente de infanterie moto și două regimente de tancuri. În plus, regimentele de infanterie moto includ câte un battalion de tancuri întărit. În dotarea regimentelor de tancuri se află tancuri moderne de tip T-72B3, cu protecție întărită. Pe lângă cele menționate mai sus, divizia mai dispune de un regiment de artilerie, un regiment de rachete antiaeriene, un batalion de cercetare, un batalion de transmisiuni, alte unități și subunități.

Structura organizatorică actuală a diviziei este următoarea:

– conducere și stat major – Kadamovsky, Novocerkassk;

– Regimentul 102 Infanterie Moto – Persianovsky, Novocerkassk;

– Regimentul 103 Infanterie Moto – Kadamovsky, Novocerkassk;

– Regimentul 68 Tancuri – Persianovsky;

– Regimentul 163 Tancuri – Kuzminky;

– Regimentul 381 Artilerie – Persianovsky (parțial Millerovo);

– Regimentul 933 Rachete Antiaeriene – Millerovo;

– Batalionul 174 Cercetare – Persianovsky;

– Divizionul 224 Artilerie Antitanc;

– Batalionul 539 Geniu;

– Batalionul 228 Transmisiuni – Persianovsky;

– Batalionul 152 Asigurare Tehnico-Materială – Persianovsky;

– Batalionul 195 Medical;

– Compania de UAV-uri;

– Compania de Război Electronic – Persianovsky;

– Compania de Protecție RCB (de radiații, chimică și biologică)

– Compania de Reparații;

– Compania de Evacuare;

– Compania de Comandament.

În anul 2019, a fost înlocuit și comandantul Diviziei 150 Infanterie Moto. Astfel, în locul generalului maior Dzeytov Ruslan Musaevici, la conducerea diviziei a fost numit general maior Vladimir Elkanov.

 

În RM Sud s-a încheiat în mod oficial formarea Diviziei 150 Infanterie Moto

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE