26 februarie 2020

Sursa: bmpd.livejournal.com

 În apropierea sărbătoririi Zilei Apărătorilor Patriei, pe 15.02.2020, Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene – Ulyanovka (Raionul Tosnensky, Regiunea Leningrad) a intrat în serviciul de luptă cu tehnica nouă din dotare, respectiv sistemele de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

 

După cum a declarat comandantul Diviziei 2 Apărare Antiaeriană din cadrul Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, colonel Oleg Polikarpov, Regimentul 1490 a primit în dotare patru divizioane de rachete antiaeriene S-400.

 

Abia acum capătă sens o declarație a șefului concernului Almaz-Antey, Yan Novikov, care, pe 21 octombrie 2019, a precizat următoarele: “Ca parte a îndeplinirii comenzilor de stat pentru apărare, concernul a predat, în avans, Ministerului Apărării încă un complet de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400. Este vorba despre un regiment de S-400 cu compunere extinsă”.

 

În total, începând din anul 2007, Forțele Armate ale Federației Ruse au primit 63 de divizioane de rachete antiaeriene S-400. În prezent, complexele de rachete S-400 se află în dotarea a 26 de regimente de rachete antiaeriene, inclusiv regimentul de rachete antiaeriene al Grupului 555 Aviație din Siria, și a două centre de instrucție. În perioada următoare, vor primi câte două divizioane de rachete antiaeriene S-400 regimentele 185 și 568.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru prima dată, această informație lămurește situația exactă a înzestrării Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse cu sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf.

Până acum, din declarațiile reprezentanților ruși rezulta faptul că planurile curente prevedeau achiziționarea, până în anul 2020, a 56 de divizioane de rachete antiaeriene de tip S-400. Ținând cont de structura standard a regimentului de rachete antiaeriene, format din două divizioane, înseamnă că era vorba despre 28 de regimente.

Realitatea arată însă că numărul de divizioane este ceva mai mare, respectiv de 63, cu toate că numărul de regimente este relativ același (26, plus două centre de instrucție).

În concluzie, se poate aprecia că mai multe regimente au o structură extinsă, formată din trei divizioane. Până în prezent se cunoștea faptul că un singur regiment dispune de o structură pe trei divizioane, respectiv Regimentul 1532 Rachete Antiaeriene – Petropavlovsk-Kamchatsky al Flotei din Oceanul Pacific. Însă, se pare că și alte regimente, deși au fost anunțate cu două divizioane, dispun, de fapt, de trei divizioane. Este cazul, de exemplu, al Regimentului 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia, care, pe lângă divizioanele dislocate la Feodosia și Dzhankoy, mai dispune de un divizion dislocat la Kerci, pentru asigurarea securității Podului Crimeea. Nu este exclus ca și Regimentul 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol să aibă o structură formată din trei divizioane, cu două divizioane dislocate la Sevastopol și unul la Evpatoria. În acest fel, Federația Rusă ar dispune în Crimeea nu de patru divizioane de rachete antiaeriene S-400 așa cum susțin oficialii ruși, ci de șase divizioane.

Trebuie precizat faptul că Regimentul 1490 Rachete Antiaeriene – Ulyanovka este singurul regiment de rachete S-400 care este format din patru divizioane. Acesta a avut însă o structură extinsă și anterior, când dispunea de trei divizioane de rachete antiaeriene S-300PS (24 de instalații de lansare). De regulă, regimentele de rachete antiaeriene S-300 aveau o structură formată din două divizioane (16 intalații de lansare).

Regimentele 185 și 568, care vor primi sisteme de rachete antiaeriene S-400 în anul 2020 sunt Regimentul 185 Rachete Antiaeriene – Berezovsky (Ekaterinburg) și Regimentul 568 Rachete Antiaeriene – Samara. Ambele regimente fac parte din structura Diviziei 76 Apărare Antiaeriană – Samara a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg a Regiunii Militare Centru. În prezent, acestea sunt structurate în două divizioane de rachete S-300PS (16 intalații de lansare) și vor primi câte două divizioane de rachete antiaeriene S-400.

 

În Rusia a fost introdus în serviciul de luptă un nou regiment de rachete antiaeriene S-400 Triumf

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE