16 octombrie 2019

Sursa: mil.ru, remnmiliaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.10.2019, în poligonul Mulino din Regiunea Nyzhniy Novgorod, a început executarea exercițiului comun al Forțelor Colective de Reacție Operativă (KSOR) ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) cu numele de cod Cooperarea-2019.

 

În timpul acțiunilor practice ale trupelor, vor fi desfășurate activități de pregătire și executare a unei operații de localizare a unui conflict armat în zona de frontieră, de descoperire și distrugere a unor formațiuni înarmate ilegale și de desantare în diverse moduri. Etapele acțiunilor vor include executarea de trageri de luptă. Subunitățile KSOR ale OTSC vor fi sprijinite de Aviația Forțelor Terestre și Aviația Operativ-Tactică.

 

La exercițiu participă contingente militare din Armenia, Republica Belarus, Kazahstan, Federația Rusă, Kârgâzstan și Tadjikistan. De asemenea, sunt implicate grupe operative ale Statului Major Întrunit al OTSC, Trupelor de Desant Aerian, formațiunilor de Trupe cu Destinație Specială (Spetsnaz) și Comandamentului Aviației Militare de Transport.

 

Exercițiul Cooperarea-2019 se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Vest, general locotenent Aleksandr Zhuravlev, și va dura până pe 18 octombrie. La acesta participă aproximativ 3.000 de militari și peste 300 de unități de tehnică militară.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul multinațional Cooperarea-2019 este parte a exercițiului operativ-strategic Frăție în luptă-2019. Acesta se desfășoară pe teritoriile a trei state membre ale OTSC (Federația Rusă, Republica Belarus și Tadjikistan), în perioada 08-29 octombrie. În total, la exercițiu participă aproximativ 10.000 de militari și a peste 900 de unități de tehnică militară și specială.

Obiectivul principal al exercițiului constă în realizarea unui complex de activități contrateroriste.

Primul exercițiu comun al militarilor din cele șase state membre (Federația Rusă, Republica Belarus, Kazahstan, Armenia, Tadjikistan și Kârgâzstan) a fost exercițiul Echelon-2019, executat, în perioada 09-10 octombrie, tot în poligonul Mulino din Regiunea Nyzhniy Novgorod.

Al doilea exercițiu, Căutarea-2019, se desfășoară, în perioada 14-18 octombrie, într-un poligon din Republica Belarus, iar al treilea, Frăție neîntreruptă-2019, va avea loc, în perioada 26-29 octombrie, în poligonul Liaur din Tadjikistan.

 

În Rusia a început exercițiul multinațional “Cooperarea-2019”, planificat în cadrul OTSC

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE