02 martie 2020

Sursa: tass.ru

 Serviciul de presă al Șantierului Navalș al Amiralității din Sankt Petersburg a anunțat că, pe 02.03.2020, au început testele de marș ale submarinului diesel-electric Volkhov, Proiect 636.3, destinat Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP).

 

“Testele vor dura aproximativ trei luni. În această perioadă, specialiștii șantierului vor verifica toate sistemele, mecanismele și instrumentele submarinului. Între acestea se vor afla sistemele de navigație, complexele de comunicații, sistemele generale și de conducere, complexul de torpile și rachete, complexul hidroacustic și altele”, se arată în comunicatul de presă.

 

După încheierea testelor de marș vor urma testele de uzină și, ulterior, testele de stat ale submarinului.

 

Submarinul Volkhov este al doilea dintr-o serie de șase submarine construite la Șantierul Naval al Amiralității pentru FROP. Construcția submarinului a început în iulie 2017, iar lansarea la apă a avut loc în decembrie 2019. Primul submarin de acest tip, Petropavlovsk-Kamchatsky, a fost predate beneficiarului în luna decembrie 2019.

 

În prezent, la Șantierul Naval al Amiralității se află în construcție alte două submarine Proiect 636.3, Nagadan și Ufa. Construcția seriei decurge conform graficului, iar, potrivit contractului, trebuie să fie finalizată în anul 2022.

 

Submarinele Proiect 636.3, clasa Varshavyanka (Improved Kilo în clasificare NATO), fac parte din generația a treia a submarinelor diesel-electrice și sunt considerate între cele mai silențioase din lume. Submarinele au o lungime de 74 de metri și un deplasament de 3.900 de tone. Coca robustă a submarinului asigură o adâncime de lucru de 240 de metri și o adâncime maximă de imersiune de 300 de metri. Autonomia submarinului este de până la 7.500 de mile marine. Armamentul de bază al submarinului este reprezentat de complexul de rachete Kalibr-PL, cu rachete de croazieră cu aceeași denumire, care sunt lansate prin aparatele de torpile, din imersiune.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Decizia de a construi o nouă serie de șase submarine Proiect 636.3 pentru FROP a fost luată de conducerea Ministerului rus al Apărării în urma succesului înregistrat cu prima serie de șase submarine destinate Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Submarinele FRMN au fost livrate în perioada 2014-2016 (câte două pe an) și au fost întrbuințate în timpul operației militare ruse din Siria. Acestea au îndeplinit misiuni în estul Mării Mediterane de unde au lansat, în mai multe rânduri, rachete de croazieră de tip Kalibr asupra pozițiilor insurgenților de pe teritoriul Siriei.

După ce primul submarin Proiect 636.3 destinat FROP, B-274 Petropavlovsk-Kamchatsky, a fost introdus în înzestrare pe 25.11.2019, se estimează că al doilea submarin, B-603 Volkhov va fi livrat flotei până la data de 25.11.2020.

Construirea următoarelor două submarine de acest tip, B-602 Magadan și B-588 Ufa, a început pe 01.11.2019. Este planificat ca acestea să fie predate FROP până la 25.11.2021.

Șantierul Naval al Amiralității va începe construirea ultimelor două submarine destinate FROP, B-? Mozhaisk și B-?, în luna noiembrie 2020. Acestea vor fi predate beneficiarului până pe 25.11.2022.

După livrarea submarinelor destinate FROP, se estimează că va fi construită o nouă serie, formată din trei-patru submarine proiect 636.3 pentru Flota rusă din Marea Baltică.

 

În Rusia a început testarea unui nou submarin Proiect 636.3, dotat cu rachete de croazieră Kalibr

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE