15 octombrie 2019

Sursa: rbc.ru, actualcomment.ru

 Publicația online „Comentarii actuale” din Rusia, al cărei fondatorul este Centrul pentru Medii Politice, a anunțat lansarea rubricii „Putinism”, în cadrul căreia este planificată analizarea „diferitelor aspecte ale influenței lui Putin” și evaluarea semnificației sale istorice asupra Rusiei și întregii lumi.

 

Activitatea este avizată de asistentul prezidențial, Vladislav Surkov.  

 

"Studierea putinismului ca ideologie funcțională a vieții de zi cu zi, cu toate inovațiile sociale și contradicțiile productive, este o inițiativă extrem de utilă", a precizat V. Surkov, pentru mass-media. Potrivit acestuia, "putinismul" este „o strategie generală de viață politică și o metodă de guvernare care funcționează bine”.

 

Primul număr al "putinismului" din "Comentarii Actuale" prezintă o imagine de ansamblu a articolelor dedicate președintelui rus și a politicilor sale publicate de o serie de posturi de știri occidentale. Lista include și articolul intitulat „Putin cel Mare”, apărut în revista "Afaceri Externe".

 

„Este păcat că au fost alese pentru început texte de origine străină. Ce să faci - nu există niciun profet în țara sa natală. Putinismul, pe cât de paradoxal ar părea, ne vine din Occident, într-o lumină reflectată și astfel parțial distorsionată. Dar el este al nostru", a declarat V. Surkov comentând selecția materialelor efectuată de "Comentarii Actuale".

 

Comentariu BSMAP: În februarie, Surkov a publicat articolul „Lungul Statut al lui Putin”, în Nezavisimaya Gazeta, în care a punctat formarea unui nou tip de stat în Rusia.

În unele mijloace media din Ucraina se consideră că acum, după ce cărți precum „Astfel a spus Putin” și „101 citate ale lui V.V. Putin” sunt disponibile în librăriile din toată Rusia, "putinismul" ar putea obține statutul de ideologie care va fi studiată la fel ca marxism-leninismul și maoismul.

Putin nu a fost niciodată un teoretician în domeniul filozofiei sociale și nu a avut la baza acțiunilor sale o concepție ideologică profund elaborată, precum Lenin, Troțki, sau Mao. De aceea, deși infuența acțiunilor sale asupra statului rus este una majoră, aceasta nu poate fi comparată cu cea a revoluției bolșevice generate de filozofia marxist-leninistă. Putin nu a promovat schimbări interne sau de regim în Rusia, preocuparea sa principală fiind reafirmarea Rusiei pe plan interațional și extinderea controlului asupra fostelor teritorii sovietice.

 

 

În Rusia se încearcă promovarea "putinismului" ca nouă ideologie social-politică 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE