13 octombrie 2019

Sursa: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 13.10.2019, că trupele participante la exercițiul de comandament și stat major Cooperarea-2019 al Forțelor Colective de Reacție Operativă (KSOR) ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) au încheiat redislocarea și au desfășurat ceremonia oficială de deschidere a exercițiului în Regiunea Nyzhniy Novgorod.

 

Contingentele din Republica Belarus au sosit în Federația Rusă cu armamentul și tehnica din dotare. Ceilalți participanți la exercițiu din străinătate, respectiv din Kazahstan, Armenia, Tadjikistan și Kârgâzstan vor primi armament și tehnică de luptă din Federația Rusă.

 

Redislocarea contingentelor militare naționale din cadrul KSOR în raionul de desfășurare a exercițiului s-a realizat pe cale aeriană și pe cale ferată.

 

În poligonul Centrului de instrucție al Regiunii Militare Vest din Regiunea Nyzhniy Novgorod este pregătită infrastructura necesară desfășurării activităților practice ale militarilor ruși și străini participanți la exercițiu.

 

Planificarea și desfășurarea exercițiului reprezintă o confirmare a parteneriatului strategic între statele membre ale OTSC, în domeniul militar.

 

În total, la acțiunile tactice din poligonul Mulino vor participa aproximativ 3.000 de militari și peste 300 de unități de armament și tehnică militară. Conducerea exercițiului va fi asigurată de comandantul trupelor Regiunii Militare Vest, general colonel Aleksandr Zhuravlev.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe teritoriile a trei state membre ale OTSC, Federația Rusă, Republica Belarus și Tadjikistan, se află în curs de desfășurare exercițiul operativ-strategic Frăție în luptă-2019. Acesta are o durată de trei săptămâni (08-29 octombrie) și include participarea a aproximativ 10.000 de militari și a peste 900 de unități de tehnică militară și specială.

În cadrul exercițiului, sunt planificate patru exerciții comune ale militarilor din cele șase state membre (Federația Rusă, Republica Belarus, Kazahstan, Armenia, Tadjikistan și Kârgâzstan), astfel:

– Echelon-2019 (09-10 octombrie, poligonul Mulino, Federația Rusă);

– Căutarea-2019 (14-18 octombrie, un poligon din Republica Belarus);

– Cooperarea-2019 (16-18 octombrie, poligonul Mulino, Federația Rusă);

– Frăție neîntreruptă-2019 (26-29 octombrie, poligonul Liaur, Tadjikistan).

Obiectivul principal al exercițiului constă în realizarea unui complex de activități contrateroriste.

 

În Rusia se va desfășura exercițiul multinațional “Cooperarea-2019”, planificat în cadrul OTSC

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE