14 octombrie 2019

Sursa: tass.ru, ria.ru, remnmilitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus a Apărării a anunțat, pe 14.10.2019, că, în perioada 15-17 octombrie, va fi executat un exercițiu al Forțelor Strategice, cu participarea a 12.000 de militari, 213 instalații de lansare ale Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN), 105 avioane și cinci submarine.

 

“În perioada 15-17 octombrie 2019, va fi executat un exercițiu de comandament și stat major la nivel strategic de conducere a Forțelor Armate. La acesta vor participa aproximativ 12.000 de militari, 213 instalații de lansare ale RVSN, până la 105 aparate de zbor, între care cinci bombardiere strategice, până la 15 nave de luptă de suprafață și cinci submarine, precum și 310 unități de tehnică militară și specială”, se arată în comunicatul de presă.

 

“În timpul exercițiului, vor fi efectuate lansări de rachete de croazieră și balistice, cu diferite tipuri de bazare, inclusiv asupra unor ținte situate în poligoanele Pemboy, Cizha și Kura”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

 

La exercițiu vor participa grupe operative ale organelor centrale de conducere militară, marilor unități și unități militare ale RVSN, Aviației cu rază lungă de acțiune și Aviației militare de transport, precum și ale marilor unități și unități militare care asigură acțiunile forțelor de descurajare strategică și subunități cu destinație specială, în rolul forțelor adversarului convențional.

 

De asemenea, vor fi implicate aerodromuri ale Aviației cu rază lungă de acțiune, Aviației militare de transport și Aviației Operativ-Tactice, poligoane ale Regiunilor Militare și Flotei de Nord și poligoane maritime din Marea Barents, Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Okhotsk și Marea Caspică.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitatea de pregătire pentru luptă este una fără precedent, fiind executată pentru prima dată la acest nivel în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

De regulă, în anii anteriori, în luna octombrie, era executat un antrenament de conducere, cu durata de o zi, strict în cadrul Forțelor Nucleare Strategice. Acesta includea verificarea sistemului de conducere a Forțelor Armate, precum și fiabilitatea transmiterii ordinelor de luptă și a semnalelor de-a lungul întregii verticale de conducere de la Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse până la punctele de comandă ale marilor unități și unități militare. La antrenament participau componentele terestră, navală și aeriană ale Forțelor Nucleare Strategice, precum și mijloace ale sistemului de avertizare privind executarea unui atac cu rachete. În timpul antrenamentului erau lansate rachete balistice intercontinentale de pe submarine nucleare ale Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, aflate în Marea Barents și Marea Ohotsk, precum și rachete de croazieră cu bazare aeriană și rachete dirijate de aviație de către avioane ale Aviației cu rază lungă de acțiune. De asemenea, RVSN efectuau lansarea unei rachete balistice, de pe Cosmodromul Plesetsk.

În acest an, antrenamentul a fost extins la nivel de exercițiu de comandament și stat major la nivel strategic, iar durata a fost mărită de la una la trei zile. De asemenea, pe lângă Triada Nucleară, la exercițiu vor participa și alte forțe, care dispun de armamente cu rol de descurajare strategică, respectiv armamente de mare precizie, precum rachetele de croazieră Kalibr. Astfel, zonele de acțiune vor fi extinse și în alte regiuni, precum Marea Neagră și Marea Caspică, de unde, probabil, vor fi executate lansări de rachete. În același timp, formatul exercițiului a fost transformat într-unul cu dublă partidă, urmând ca Trupe cu Destinație Specială (Spetsnaz) să joace rolul adversarului.

Probabil, în una din cele trei zile ale exercițiului, în care vor fi executate lansările de rachete balistice intercontinentale cu bazare terestră și maritimă, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, se vor afla în Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse din Moscova, de unde vor conduce activitățile.

Potrivit unor surse publice, exercițiul va purta denumirea Grom-2019 și va include 16 lansări de rachete balistice și de croazieră, inclusiv de tip Bulava și Sineva. Astfel, două rachete balistice de tip RSM-50 (SS-N-18 în clasificare NATO) vor fi lansate asupra unor ținte din poligonul Cizha. De asemenea, două rachete balistice intercontinentale de tip Yars (SS-29) și Sineva (SS-N-23) vor fi lansate asupra unor ținte din poligonul Kura.

 

În Rusia va fi executat un exercițiu de amploare, de conducere a Forțelor Armate la nivel strategic

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE