26 martie 2020

OnOff

 Pe 05 martie, la Moscova, președinții Putin și Erdogan au decis să dea o gură de aer confruntărilor din Siria prin măsurile adoptate pe timpul unei întâlniri destul de tensionate.

 

De la aceea dată, au tot existat acuzații, mai puțin mediatizate, prin care fiecare acuză pe celălalt de nerespectarea și încălcarea înțelegerilor. Părțile au recurs la decizii prin care să se scuze și să respingă orice incident care a avut loc de la data (06.03.2020), la care s-a decis asupra încetării focului în Siria.

 

În tot acest timp, fiecare parte a continuat șă-și pună în practică planurile:

 

TURCIA și militanții pe care-i susține:

- a asigurat livrarea de arme și muniții militanților și a dislocat tehnică de artilerie și vehicule blindate suplimentare în regiunea Idlib;

- a declarat că Siria a încălcat acordurile încheiate între Moscova și Ankara, sugerând reluarea atacurilor împotriva armatei siriene;

- intenționează să reia operația militară și, cel mai probabil, va face acest lucru în viitorul foarte apropiat, căutând o scuză pentru a începe o operație militară în Idlib și Aleppo.

 

RUSIA și armata regimului sirian:

- Forțele Aeriene rusești au renunțat la misiunile de patrulare și atac aerian pentru a da impresia respectării acordurilor, în pofida atacurilor la care a fost supusă Baza Aeriană Hmeimim. Cu toate acestea, avioanele nu sunt în hangare, fiind menținute direct pe piste;

- intenționează să se ocupe serios de eliminarea teroriștilor din Idlib și Aleppo, începând de miercurea viitoare (01.04.2010), dată pentru care Rusia a formulat un ultimatum. Militarii ruși au început dislocarea de piese de artilerie 2A65 Msta-B (calibrul 152 mm) în zona de conflict, aceste arme fiind capabile să execute bombardamente pe aproape întreg teritoriul ocupat de militanți.

 

Între timp, în absența unor acțiuni reale de neutralizare a grupurilor militante din zona autostrăzii M4, armata arabă siriană concentrează forțe suplimentare în provincia Idlib.

 

În cazul în care Turcia nu își va îndeplini angajamentul privind eliminarea grupărilor militante din Idlib până la sfârșitul acestei luni, este posibil ca forțele rusești și cele siriene să declanșeze o operație militară pe scară largă pentru eliberarea provinciilor Idlib și Aleppo, preluând evident controlul asupra unui teritoriu și mai mare.

 

Imagine cu caracter simbolic
În Siria ce se întâmplă, care va fi evoluția?

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ANALIZE & SINTEZE