12 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru, remnmlitaryblog.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 12.12.2019, că doi piloți militari și-au pierdut viața în Ținutul Krasnodar, în urma prăbușirii unui elicopter de atac de tip Mi-28N.

 

“Zborul a fost desfășurat fără armament la bord. La sol nu există distrugeri. Ambii piloți au murit”, se arată în comunicatul de presă.

 

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Apărării, incidentul s-a produs pe 11 decembrie, în jurul orei 23.00 (ora Moscovei), în zona aerodromului Korenovsk, în timpul executării unui zbor de antrenament, pe timp de noapte, în condiții meteo dificile.

 

“La locul accidentului s-a deplasat o comisie a Comandamentului Principal al Forțelor Aerocosmice, pentru a stabili cauzele acestuia”, se precizează în comunicatul ministerului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterul aparține Regimentului 55 Elicoptere – Korenovsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Începând din 11 decembrie, în cadrul regimentului se desfășura un exercițiu tactic de zbor, la care participau aproximativ 100 de militari și peste 20 de elicoptere. În prima zi a exercițiului, au fost executate misiuni de evitare a mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului convențional, cu participarea unor elicoptere de atac Mi-28N și elicoptere de transport și luptă Mi-8AMTȘ.

Probabil, în urma incidentului, în Regiunea Militară Sud au fost oprite zborurile cu elicopterele de tip Mi-28N.

Piloții care au decedat aveau gradele de locotenent colonel și maior și îndeplineau funcții de locțiitor al comandantului de regiment și comandant de escadrilă.

 

În sudul Federației Ruse, s-a prăbușit un elicopter de atac de tip Mi-28N

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE