14 iulie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru, remnmilitarybog.com

Ministerul turc al Apărării a informat că, pe 14.07.2019, pe aerodromul Bazei Aeriene Myurted de lângă Ankara, a aterizat cel de-al șaselea avion cu componente ale sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf achiziționate din Federația Rusă.

 

“Livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 continuă. Cel de-al șaselea avion a sosit la Baza Aeriană Myurted”, se arată în comunicatul de presă.

 

Anterior, tot pe 14.07.2019, a aterizat cele de-al cincilea avion. De asemenea, reprezentanții ministerului au informat că, în cursul zilei va mai sosi și al șaptelea avion cu componente ale sistemelor S-400.

 

Livrarea sistemelor de apărare antiaeriană din Federația Rusă a început pe 12.07.2019. Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul turc al Apărării, în prima zi, pe aerodromul Myurted au sosit trei avioane de transport cu primele componente ale sistemelor S-400. În ziua următoare, în Turcia a aterizat cel de-al patrulea avion.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unui calendar prezentat de partea rusă, livrarea sistemelor S-400 în Turcia se va face în trei tranșe, din care două pe cale aeriană și unul pe cale maritimă.

Probabil, în prima tranșă, care se află acum în curs de finalizare, va fi livrat un prim regiment de complexe S-400, format din două divizioane. Al doilea eșalon aerian, care va urma la scurt timp după primul, va livra cel de-al doilea regiment, respectiv încă două divizioane. În ultima etapă, pe cale maritimă, vor fi furnizate Turciei rachetele pentru sistemele de apărare antiaeriană S-400.

Cursele aeriene între Federația Rusă și Turcia sunt efectuate, în principal, cu avioane grele de transport de tip An-124-100 Ruslan. În prima zi, la Baza Aeriană Myurted au aterizat două avioane de acest tip, cu numere de înregistrare RA-82014 și RA-82038, aparținând Detașamentului 224 de Zbor al Ministerului rus al Apărării. Cel de-al treilea avion, a fost o aeronavă de transport Il-76TD al Ministerului pentru situații de urgență, cu numărul de înregistrare RA-76363, cu denumirea Vasily Molokov.

 

În Turcia a sosit cel de-al șaselea avion cu componente ale sistemelor rusești de rachete S-400 Triumf

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE