26 septembrie 2019

Sursa: mil.gov.ua

  Pe 24 septembrie, în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a început exercițiul de comandament și stat major “Cossack Will 2019” ("Voința Cazacă 2019"), care se desfășoară sub conducerea șefului Statului Major General - Comandant-șef al Forțelor Armate din Ucraina, general locotenent Ruslan Khomchak.

 

Scopul principal al exercițiului ‘Cossack Will 2019” este de a testa capacitatea organelor de conducere militară din noile structuri organizatorice de conducere a trupelor, pe durata pregătirii și desfășurării operațiilor militare în cazul unei agresiuni armate la scară mare.

 

La exercițiu vor participa mari unități din Ministerul Apărării din Ucraina, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, alte organe de conducere la nivel operativ-strategic și organe de conducere a altor formațiuni militare și structuri naționale de aplicare a legii.

 

Exercițiul se desfășoară în structurile de pe întreg teritoriul Ucrainei.

 

Comentariu BSMAP: Foarte probabil, exercițiul are ca scop stabilirea priorităților în derularea reformei sistemului de apărare națională, pe care noua conducere politico-militară dorește să o implementeze în Ucraina. Acest lucru s-a întâmplat la fiecare schimbare de regim din Ucraina, menținând Forțele Armate într-un continuu proces contraproductiv de tranziție. 

 

 

 

 

 

 

 

În Ucraina se desfășoară exercițiul de comandament și stat major “Cossack Will 2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE