05 februarie 2020

Sursa: tass.ru

 Adjunctul directorului Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară, Vladimir Drozhzhov, a declarat, pe 05.02.2020, în cadrul expoziției militare internaționale Defexpo-2020 din localitatea indiană Lucknow, că, în perioada 2017-2019, India a comandat armament din Federația Rusă în valoare de 15 miliarde de dolari.

 

“India este unul dintre partenerii de bază în ceea ce privește cumpărarea de armament de producție rusească. În ultimii trei ani, portofoliul comenzilor au depășit 15 miliarde de dolari, iar dacă vorbim de volumul contractelor începând din anul 1991 valoarea acestora este de 70 de miliarde de dolari”, a precizat Drozhzhov.

 

“În perioada menționată, în pofida presiunilor din partea statelor occidentale, au fost încheiate contracte importante pentru livrarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf și pentru construirea de fregate Poriect 11356 în Federația Rusă și India. De asemenea, a fost încheiat un contract pentru extinderea licenței pentru producerea de tancuri T-90S la 409 unități. În același timp, este vorba despre o serie de alte contracte privind livrarea de rachete și alte muniții pentru tehnica de aviație, precum și de tehnică militară pentru Forțele Terestre”, a spus Drozhzhov.

 

În ceea ce privește sistemele de rachete antiaeriene S-400, adjunctul directorului Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară a declarat că primul lot de complexe de acest tip va fi livrat Indiei până la sfârșitul anului 2021, conform graficului convenit între părți.

 

“Realizarea contractului decurge conform graficului, urmând ca primul lot de complexe S-400 să fie livrat până la sfârșitul anului 2021. Pregătirea specialiștilor militari din India va fi realizată înainte de începerea livrărilor”, a precizat Drozhzhov.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: India este, alături de China, principalul partener al Federației Ruse în ceea ce privește comerțul cu armament și tehnică militară.

Spre deosebire de relațiile cu China, parteneriatul cu India include o serie de întreprinderi comune pentru producerea de armamente. Acestea acoperă toate cele trei categorii de Forțe Armate, respective Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele Navale.

 

În ultimii trei ani, India a comandat armament din Federația Rusă în valoare de 15 miliarde de dolari

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE