14 noiembrie 2019

Sursa: dumskaya.net, 112.international

  Potrivit declarațiilor făcute pe 14 noiembrie de comandantul Forțelor Navale Ucrainene, amiral Igor Voronchenko, în această vară bombardierele strategice Tu-22M3, ale Forțelor Aeriene din Rusia au exersat executarea de atacuri cu rachete asupra orașului Odesa.

 

"Pe 10 iulie 2019, bombardierele au ajuns până la 60 km de Odesa, au executat procedurile de lansare și au simulat lansarea de rachete, după care s-au îndreptat spre Strâmtoarea Bosfor", a decarat amiralul ucrainean.

 

De asemenea, I. Voronchenko, a amintit că, de-a lungul celor cinci ani de ocupație rusească în Crimeea, numărul navelor de luptă ale Flotei ruse de la Marea Neagră (FRMN) a crescut de la 34 la 39, iar numărul submarinelor a crescut de la unu la șapte. Toate noile nave, corvete și submarine sunt echipate cu sisteme Kalibr. În prezent, Rusia are 72 de rachete pregătite pentru luptă din această clasă; cu toate acestea, programul de armament al Rusiei prevede că în 2020, acest număr să ajungă la 170. Cu acest tip de armă, Rusia este capabilă să controleze apele Mării Negre. Sistemele S-400 instalate în Crimeea sunt capabile să urmărească țintele aeriene până la  600 km și să le distrugă în limita a 240 km. De altfel, Rusia construiește acum un sistem naval de detectare care constă în stații subacvatice staționare cu funcționare independentă. 

 

În final, I. Voronchenko a subliniat că situația din Marea Azov rămâne tensionată, iar datorită faptului că Rusia blochează traficul naval din Strâmtoarea Kerci, porturile Mariupol și Berdyansk au înregistrat  pierderi de 43% în acest an.

 

În una iuiie, bombardierele strategice rusești Tu-22M3 au simulat un atac asupra localității Odesa

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE