Incalzitor de apa

mejor-calentador-de-agua

Iarna, și chiar și în zilele normale, dimineața, apa de la duș iese de obicei rece, iar în acel moment precis ne dorim să avem cel mai bun încălzitor de apă pentru a ne bucura de o baie relaxantă, fără să sărim disperați încercând într-un mod ciudat să scăpăm de frisoanele provocate.

Aceste produse pot fi achiziționate la un preț cu adevărat accesibil și economic pe piața actuală , caracterizată de o concurență ridicată și de o mare varietate de mărci existente . Cu toate acestea, această mașină nu este doar un sistem de creștere a temperaturii lichidului vital, ci trebuie să includă și standarde de calitate ridicate pentru a evita scurgerile de gaz care ar putea duce la inconveniente majore.

Pentru a oferi o mai mare siguranță și o mai mare garanție a confortului și a bunei funcționări, am realizat o investigație interesantă care abordează cele mai importante puncte în momentul în care se face o astfel de achiziție; în plus, am realizat o compilație de modele pentru diferite bugete și, astfel, vă permitem să luați acasă acel încălzitor pe care îl doriți cu ardoare în diminețile reci din Spania. Citiți mai departe și aruncați o privire la ceea ce am decis să vă aducem astăzi.

 

Cele mai bune încălzitoare de apă

Care este cel mai bun încălzitor de apă?

Un produs de o asemenea anvergură poate fi o bătaie de cap dacă nu este achiziționat de la companii de renume cu o istorie îndelungată în domeniu. Dar dacă nu aveți experiență în domeniul acestor produse, am realizat o listă comparativă care cuprinde cele mai bune cinci modele disponibile în prezent pentru a fi achiziționate, fără a reprezenta o risipă de bani, și care oferă, de asemenea, durabilitate și siguranță pentru dvs. și familia dvs.

În plus, am încorporat un ghid informativ care va completa recenzia noastră bine făcută a acestor dispozitive pentru a vă da o idee despre cum funcționează și ce standarde trebuie să aibă pentru a obține satisfacția adecvată, optimă și dorită.

Iată cele mai bune încălzitoare de apă:

1. Junkers MiniMaxx încălzitor de apă de interior pe gaz butan Junkers MiniMaxx

Preț bun și capacitate mare

31theoSYLKL

Vezi pretul Emag

Nu vom obosi să o repetăm, atenție, în primul rând. Din acest motiv, această companie producătoare angajată în dezvoltarea de produse de calitate superioară a decis să includă un regulator de ieșire a gazului pentru a preveni orice scurgere care ar putea duce la un incendiu.

În plus, pentru a vă ajuta să reduceți costurile cu utilitățile, acest aparat este dotat cu un sistem inteligent care controlează și măsoară nivelul și debitul de apă pentru a optimiza utilizarea acesteia. De asemenea, integrează un afișaj cu LED-uri unde puteți vedea cum funcționează produsul.

 

2. Încălzitor automat de apă pe gaz butan Ariston 11lt Fast Evo B

Relaxează-te în baie

31M4F8OkEgL

Vezi pretul Emag

Cea mai recentă tehnologie termoelectrică a fost integrată în acest aparat pentru a oferi un serviciu automat care vă permite să mențineți în permanență niveluri reglementate și sigure.

În același mod, aceste caracteristici de vis pot fi complet ale dumneavoastră la un preț pe care nu l-ați crede. Funcționează cu o presiune minimă a apei de 0,1 bar și dispune, de asemenea, de senzori de flacără, fum și incendiu pentru a avea grijă de persoane din casa dvs. și din jurul acesteia.

 

3. ACB 10 Litre LPG (Butan/Propan) Încălzitor pe gaz

Nu vă faceți griji pentru nimic

31AqAq7TDPL

Vezi pretul Emag

În general, ne așteptăm să primim ceea ce plătim, iar rezistența și durabilitatea acestuia să fie cât mai adecvate și optime posibil.

Această marcă știe acest lucru și vă garantează instalarea cu personal calificat pentru a evita orice eveniment neprevăzut, aceștia vor ști cum să efectueze instalarea respectivă a conductelor de gaz și, de asemenea, locul cel mai potrivit în acest scop. Toate acestea le veți obține la un preț foarte accesibil și scăzut, cu câteva puncte sub cel al concurenței.

 

4. Teka - Termo Eléctrico Ewh80

De ce vă faceți griji?

21G2kIW1RjL

Vezi pretul Emag

Cu acest aparat interesant veți putea obține un debit de 10 litri pe minut, o cantitate cu adevărat adecvată și optimă pentru o baie relaxantă și delicioasă. Valoarea sa de achiziție este cu câteva puncte sub indicii actuali ai pieței bursiere.

Are o ardere atmosferică și este necesar ca instalarea sa să fie făcută de tehnicieni profesioniști în domeniu. Tehnologia aplicată integrează un afișaj digital pentru a cunoaște performanța curentă a produsului.

 

5. Cointra Godesia 2331 încălzitor de interior

Calitatea sa este de neegalat

31KLNhahjmL

Vezi pretul Emag

Aprinderea acestui aparat se face electronic prin intermediul bateriilor, are un regulator de putere manual care merge de la 50% la 100%. Pentru ca reglarea flăcării să fie mai optimă, această companie a integrat controlul ionizării.

În plus, dispune de un dispozitiv de control al evaporării gazelor, este ideal și pentru apartamente sau case mici datorită dimensiunilor sale adecvate. Culoarea sa albă delicată va aduce rafinament și un pic de lux simplu în casa dvs., totul la un preț care vă va da pe spate.

 

 

De ce să cumpărați un boiler?

mejor-calentador-de-agua

Dacă observați că apa caldă se termină repede în timp ce faceți baie sau că durează ceva timp până ajunge la temperatura potrivită, atunci cred că este timpul să vă gândiți să cumpărați un nou încălzitor de apă. De asemenea, multe dintre aceste produse ruginesc sau se corodează în timp, ceea ce poate duce la scurgeri costisitoare de reparat, ca să nu mai vorbim de toate daunele aduse zonei înconjurătoare.

Atunci când alegeți unul dintre aceste produse, doriți să obțineți unul care este suficient de mare pentru a gestiona mai multe surse de apă consumate simultan.

Având în vedere că oamenii fac dușuri în timp ce folosesc în același timp mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase și chiuvetele, poate fi ușor să diminueze rapid capacitatea de debit a încălzitorului de apă și nimeni, mai ales persoana care face duș, nu dorește un jet brusc de apă înghețată.

Cum funcționează în interior?

Rezervoarele electrice ale acestor dispozitive utilizează unul sau două dispozitive încălzite, fie unul la capăt, fie două la niveluri diferite, care se fixează pe părțile interioare ale rezervorului, prelungindu-se în lichid. Cel mai bun produs oferă ceea ce se numește protecție împotriva incendiilor uscate, ceea ce înseamnă că elementul de încălzire superior poate detecta dacă este înconjurat de apă și, în caz contrar, oprește căldura pentru a preveni arderea unității.

Un aparat cu gaz este echipat cu un arzător și o flacără pilot în partea inferioară și un coș de fum care se prelungește prin lichidul din rezervor. Unele dintre aceste aparate au o spirală care menține arderea gazelor în tot rezervorul, ceea ce asigură o eficiență ridicată a încălzirii.

Acestea includ, de asemenea, o tijă anodică și, uneori, chiar două. Aceste tije metalice sunt supuse unui proces chimic și încep să ruginească și să se deterioreze pentru a opri coroziunea în rezervorul dumneavoastră.

Rezervorul are în interior un tub lung care merge de sus până aproape de fund și care face să circule lichidul rece care intră în dispozitiv către aparatul de încălzire. Dacă totul decurge conform planului, atunci când porniți încălzitorul, va ieși doar apă caldă. Cu toate acestea, dacă această țeavă se rupe, apa rece care intră în mașină va ieși rapid din rezervor fără a fi încălzită.

Ce considerente trebuie avute în vedere înainte de cumpărare?

Rezerva de apă pe care ar trebui să o acopere boilerul dumneavoastră se bazează pe numărul de persoane care locuiesc în gospodărie, precum și pe consumul mediu de apă al gospodăriei. Pentru un număr aproximativ de patru persoane pe gospodărie, rezervorul trebuie să aibă o capacitate de 50 de galoane.

Dar dacă aveți o familie mai numeroasă sau o gospodărie în care este nevoie de un număr mare de apă caldă în mod regulat, probabil că va trebui să luați în considerare un rezervor cu o capacitate mai mare de doar 50 de galoane. Există chiar și modele de 100 de galoane disponibile pe piață și fabricate de companii populare. Pentru familiile mai mici sau pentru locurile în care locuiește un singur cuplu, există modele cu o capacitate de doar 10 galoane.

Aceste produse durează de obicei între 8 și 12 ani, deși unii vânzători spun că maximul este de 10 ani. Alții insistă asupra faptului că încălzitoarele pe gaz natural au o durată de viață mai scurtă, de șase până la opt ani. Nu există un consens în această privință, deoarece intră în joc mulți factori, inclusiv calitatea încălzitorului pe care îl cumpărați, problemele de întreținere și calitatea apei din zona dumneavoastră.

Aceste produse vin cu garanții limitate de trei ani sau mai mult pentru piese, dar cea mai bună opțiune de cumpărare va oferi o garanție lungă de 9 până la 12 ani, deoarece această mașină este o investiție substanțială pentru casa dvs. și pentru persoanele din ea.

Instalare: Ar trebui să o faceți dumneavoastră sau un profesionist?

Toate manualele de utilizare care însoțesc aceste produse oferă instrucțiuni detaliate pentru instalare. Dacă sunteți extrem de priceput la lucrări de bricolaj, este posibil să îl puteți instala singur. Cu toate acestea, deoarece veți lucra cu gaze naturale sau cu conexiuni electrice, există întotdeauna posibilitatea de a face greșeli și de a fi în pericol.

Instalatorii profesioniști știu exact ce trebuie să facă și cum să o facă în mod corect, deoarece sunt instruiți și autorizați să facă această muncă și știu cum să opereze dispozitivul în siguranță.

Luați în considerare capacitatea

Cele mai multe dintre aceste produse sunt vândute în funcție de numărul de litri pe care îi pot conține. O familie de patru persoane, de exemplu, poate face mai multe dușuri, spală vasele și spală rufe o dată sau de două ori într-o zi obișnuită, pentru un total de până la 100 de galoane de apă caldă sau mai mult. Dar asta nu înseamnă că au nevoie de un tanc de o asemenea anvergură.

Este mai important să luați în considerare prima viteză pentru rezervorul de stocare al acestor aparate și cantitatea de galoane pe minut, deoarece aceasta vă va spune câtă apă caldă poate furniza produsul într-o perioadă de timp, de exemplu, prima oră.

După aceea, în funcție de cât de repede folosiți apa caldă, aceasta poate deveni mai puțin caldă sau chiar rece. Este posibil să dureze o anumită perioadă de timp (variabilă în funcție de model și de capacitate) pentru a reveni la capacitatea maximă. Un tehnician vă poate ajuta să calculați de câtă capacitate aveți nevoie.

Este important de știut că produsele nou fabricate nu se vor potrivi acolo unde a fost vechiul produs. Datorită unei izolații termice sporite și a altor îmbunătățiri ale eficienței, unele dispozitive noi pot fi mai mari sau mai înalte decât cele pe care le aveați înainte.

Tipuri de încălzitoare de apă

În funcție de cantitatea de apă pe care o folosiți și de modul în care încălziți lichidul vital (gaz, ulei sau electricitate), există diferite opțiuni. Unele modele pretind că reduc costurile de energie cu mai mult de jumătate față de modelele obișnuite. Dar caracteristicile și costurile suplimentare ale acestora ar putea însemna că investiția dvs. va dura o perioadă de timp pentru a se vedea.

Încălzitoare cu rezervor de stocare

Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de produse. După cum sugerează și numele, acestea constau dintr-un rezervor izolat în care lichidul vital este încălzit și depozitat până când este necesar, apoi iese printr-un robinet aflat în partea superioară a aparatului.

Există, de asemenea, setări de eliberare a temperaturii și presiunii care se deschid dacă există un nivel excesiv. De obicei, încălzitoarele pe gaz natural consumă mai puțină energie și costă mai puțin decât cele electrice, deși trebuie să știți că încălzitoarele electrice costă mai mult în momentul achiziției.

Încălzitoare de apă fără rezervor

În loc să stocheze apa, aceste produse fără apă folosesc serpentine de încălzire pentru a încălzi apa în funcție de necesități. Sunt mai eficiente decât un rezervor de stocare, dar furnizează doar un debit limitat de apă caldă pe minut, de aproximativ 3,5 galoane.

Sunt ideale pentru cei care nu folosesc de obicei apa pentru două lucruri în același timp, cum ar fi să facă un duș și să spele vasele simultan. Aceste modele sunt cele mai bune pentru casele care folosesc gazul natural pentru a încălzi lichidul vital; modelele electrice pot necesita un nivel mai ridicat de capacitate electrică a gospodăriei.

Hibrid

Acestea captează căldura din aer și o transferă în apă. Acestea utilizează cu 60% mai puțină energie decât încălzitoarele electrice (aproximativ). Și, deși costă mai mult decât modelele exclusiv electrice, instalarea lor este similară, iar rentabilitatea investiției este scurtă. Cu toate acestea, ele nu funcționează foarte bine în locuri foarte reci și trebuie să fie plasate într-o zonă care se menține la o temperatură cuprinsă între 4,4 și 32 de grade Celsius.

Și, deoarece căldura se află în partea superioară, un produs hibrid are nevoie de o înălțime de până la doi metri de la podea la tavan. De asemenea, veți avea nevoie de 1.000 de metri cubi de spațiu nerefrigerat pentru a capta suficientă căldură din aer.

Încălzitor solar

Un acoperiș cu panouri solare absoarbe căldura soarelui și o transferă în rezervor împreună cu lichidul de răcire într-un sistem în circuit închis. Livrare stelară pentru economiile de vară, ceea ce le face atractive pentru regiunile calde și călduroase. Dar aceste economii au de suferit în zilele reci și înnorate. Cele mai multe dintre aceste modele utilizează un sistem de memorie atunci când este necesar.

Condensare

Acestea sunt o opțiune dacă vă încălziți cu gaz și aveți nevoie de o unitate cu o capacitate mai mare de 55 de galoane. Aceste modele au un sistem asemănător cu cel al unui încălzitor convențional, dar captează gazele de eșapament care în mod normal ar trebui să iasă afară, ceea ce duce la risipă de energie. Aceste gaze sunt suflate printr-o spirală la baza unității, unde frigul care intră poate absorbi cea mai mare parte a căldurii.

 

Sursa de combustibil

Ce tip de sursă de combustibil aveți acasă? Mai jos vom enumera diferențele dintre combustibilul electric, gazul propan și cel hibrid.

Electric

 • Utilizează unul sau două elemente de încălzire înlocuibile pentru încălzire.
 • Mai puțin costisitoare decât alte tipuri.
 • Sunt disponibile o varietate de opțiuni de înaltă eficiență.
 • Dimensiunile variază de la 28 la 100 de galoane.

Gaz sau propan

 • Folosește un încălzitor pentru a realiza procesul de încălzire.
 • Are nevoie de circulație de aer în jurul său.
 • Nu poate stoca materiale combustibile.
 • Mai scumpe decât cele electrice.
 • Mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele electrice.
 • Dimensiunile variază între 30 și 100 de galoane.

Hibrid

 • Folosește energia din aer pentru a încălzi apa.
 • Poate folosi aerul exterior sau aerul din încăperea în care este depozitat.
 • Disponibil cu rezervoare integrate sau se poate adăuga unul la rezervoarele existente.
 • Mai mare decât standardul.
 • Mai scump la prima plată.
 • Mai eficient din punct de vedere energetic, ceea ce duce la facturi mult mai mici.
 • Dimensiunile variază între 50 și 80 de galoane.

Spațiu

Dacă spațiul dvs. nu poate găzdui un produs standard, există alternative. Acestea oferă același nivel de performanță și vor funcționa electric sau pe gaz (propan sau natural)

Confortabile sau mici

Aceste unități sunt mai mici și mai late decât una standard, ceea ce le permite să rețină aceeași cantitate de apă ca și omologii lor mai mari, potrivindu-se în același timp în încăperi limitate, cum ar fi spațiile de sub dulapuri. Acestea au între 30 și 40 de inci și pot conține până la 50 de galoane de apă.

Acestea variază între 50 și 76 de inci și pot conține până la 100 de galoane de apă. Acestea sunt ideale pentru garajele în care dimensiunea nu este o problemă.

Accesorii

Există multe accesorii disponibile pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența mașinii dumneavoastră.

Rezervoare de expansiune

Acestea se adaugă la dispozitiv. Acestea sunt concepute pentru a stoca un volum suplimentar de lichid care poate fi produs atunci când substanța rece este încălzită în rezervor.

Temporizatoare

Acestea sunt conectate la suplimentul unității electrice și pot fi setate astfel încât produsul să consume energie electrică numai la anumite ore. Puteți tăia curentul și economisi bani pentru a folosi încălzitorul atunci când este necesar.

Se pun pe podea sau pe o parte a produsului. În cazul în care încălzitorul prezintă scurgeri sau a crescut cantitatea de lichide, alarma va emite un semnal sonor pentru a alerta proprietarul că există o problemă.

Covorașe

Acestea sunt fabricate special pentru a fi așezate peste unitate și pentru a crește capacitatea de izolare termică a produsului. Aceste covorașe sunt cele mai bune pentru produsele care sunt amplasate în parcări sau în alte locații care nu sunt fierbinți.

Tigaie

Se montează sub încălzitor pentru a colecta apa din cauza scurgerilor sau a revărsării din cauza presiunii excesive din rezervor. Tigaia are o deschidere laterală pentru scurgere.

Suporturi

Acestea ridică unitățile de gaz de la sol și reduc riscul de incendiu în cazul în care în apropiere se pulverizează un lichid inflamabil.

Caracteristici de luat în considerare

Garanție

Acoperirea pentru majoritatea acestor încălzitoare variază de obicei între 3 și 12 ani. Deși, de obicei, veți plăti puțin mai mult pentru modelele cu garanție mai lungă, am constatat că acestea tind să aibă elemente mai mari sau încălzitoare care pot crește rata de încălzire a apei și să îngroașe izolația termică pentru a reduce pierderile de căldură. Alegeți un model cu cea mai lungă garanție disponibilă.

Dispozitive anticalcar

Unele mărci au caracteristici care ar trebui să reducă formarea calcarului mineral pe fundul rezervorului prin întoarcerea apei. Deși cântarele pot scurta durata de viață a elementelor de încălzire, nu trebuie să investiți în caracteristici excentrice pentru a prelungi durata de viață a produsului dumneavoastră. Încercați doar să obțineți unul cu o garanție de 12 ani, care include de obicei elemente mai groase sau mai lungi.

Supape de golire din alamă vs. plastic

Acestea sunt amplasate lângă baza încălzitorului pentru ca un furtun de grădină să poată goli încălzitorul. Alegeți supape de golire din alamă, care sunt mai durabile decât cele din plastic

Afișaje digitale

Ajutați la monitorizarea nivelurilor și la personalizarea funcționării. Unele produse electrice sau hibride vă permit să setați un mod de vacanță care optimizează eficiența mașinii atunci când sunteți plecat.

Știți pe care să îl alegeți și de ce să îl alegeți; produsele noastre sunt ecologice și ultra-eficiente, permițându-vă să aveți un duș fierbinte instantaneu la prețuri foarte mici.