Incalzitor de baie

mejor-calefactor-de-baño-e1516849200601

Când vine vorba de prognoza meteo, pe lângă temperatură și nivelul norilor, o altă informație importantă este viteza vântului, care necesită cel mai bun anemometru digital portabil, un dispozitiv indispensabil în stațiile meteo.

Vântul nu poate fi văzut, dar poate fi simțit, dar chiar și așa, fără un dispozitiv cum ar fi un anemometru, este dificil să se estimeze vitezele curenților de aer și, având în vedere că este vorba de date care ar putea reprezenta alerte de siguranță, cel mai bine este ca acestea să fie ultraprecise.

Puțini sunt cei care au cunoștințe detaliate despre aceste aparate și este normal să aibă îndoieli în alegerea celui mai convenabil, așa că aici am pregătit un ghid de cumpărare pentru a cunoaște în profunzime caracteristicile aparatelor și, de asemenea, pentru a vă grăbi timpul, am făcut o selecție a celor mai bune unități care, în urma analizei noastre, s-au evidențiat ca fiind cele mai bune opțiuni din prezent.

Cele mai bune anemometre digitale

Iată care sunt cele mai bune anemometre digitale:

1. Anemometru digital profesional cu măsurător de temperatură a vântului PROSTER

41PiQ6sKT3L

Următoarea alternativă pe care am selectat-o vine de la Proster, o marcă de ultimă generație în ceea ce privește fabricarea de echipamente tehnologice pentru măsurarea vântului. Cu această ocazie, ei ne aduc un dispozitiv portabil cu un ecran LCD cu LED-uri de 37 mm x 28 mm, care este suficient de confortabil pentru a fi utilizat și pentru a verifica toate citirile efectuate, permițând, de asemenea, păstrarea datelor și utilizarea lanternei încorporate, dacă este necesar.

Dispozitivul este precis pentru a înregistra viteza vântului până la 0,01 m/s, cu o gamă largă de măsurare de 0,80 ~ 30,0 m/s. Este, de asemenea, versatil, deoarece vă permite să selectați unitatea de măsură a vitezei vântului: m/s, km/h, ft/min, noduri și mph, ceea ce îl face ideal pentru a fi purtat la activități în aer liber, cum ar fi windsurfing, navigație, pescuit, zbor de zmeu, alpinism și chiar și pentru uz casnic.

Vezi pretul Emag

2. Termometru și anemometru digital cu LCD PROSTER

411yh81Ri6L

Pentru a încheia selecția noastră de anemometre, am ales TL090, un alt model de la Proster, specialiști în proiectarea de echipamente digitale pentru măsurarea vântului în mediul casnic și industrial. De data aceasta este un dispozitiv compact cu un afișaj LCD iluminat, care oferă un indicator al vitezei și temperaturii vântului chiar și atunci când este setat în modul automat.

Este prevăzut cu un senzor de presiune cu răspuns rapid, capabil să capteze intervale de la 0 la 30 m/s, precum și cu o funcție de măsurare a umidității relative mai mică sau egală cu 90%. Pentru temperatura aerului, acesta înregistrează valori cuprinse între -10 și 45 ℃, cu o rezoluție de 0,2 ℃ și o precizie de ± 2 ℃. Funcționează cu unități precum m/s, km/h, ft/min, noduri, mph. În cele din urmă, oferă o garanție de 12 luni.

Vezi pretul Emag

3. Anemometru puternic YH-Thinking

51yqvB9qB-L

Este unul dintre cele mai bine cotate pentru că este robust și ușor de manevrat. Acesta dispune de măsurarea valorilor maxime și minime, precum și de stocare pentru înregistrarea datelor.

Afișajul este mare, cifrele sunt mari, este ușor de citit, butoanele sunt confortabile și sunt identificate cu funcții specifice, ceea ce face ca acestea să fie ușor de înțeles.

Este utilizat în domeniul aviației, în agricultură și pe mare. Exprimă valori în diferite unități. Domeniul de măsurare este de la 0,3 la 45m/s, unul dintre cele mai mari dintre sugestiile noastre, iar temperatura de la 0 la 45°C, cu o marjă de eroare de 2°C sau 3% pentru viteza de timp.

Fabrica garantează echipamentele, deoarece fiecare dintre ele a fost testat și evaluat înainte de expediere și, de asemenea, va fi atentă la orice solicitare sau îndoială.

Vezi pretul Emag

4. Anemometru ieftin Tacklife DA02

Acest echipament este suficient de precis pentru a măsura curenții de aer expulzați de echipamente cum ar fi cele de aer condiționat sau pentru a detecta viteza de scurgere a compresorului sau a altor echipamente de refrigerare, deși este folosit și în spații deschise fără atât de mult curent de aer, deoarece domeniul de acțiune nu este atât de larg.

Este super-compact, ușor și măsoară temperatura ambiantă. Spre deosebire de altele, dispozitivul are o bază încorporată care îi permite să fie adaptat la orice trepied, astfel încât măsurătorile pot fi efectuate pentru perioade mai lungi de timp fără a fi nevoie să îl țineți în mână.

Modelul a primit recenzii bune din partea celor care îl dețin deja și, datorită prețului său scăzut, se numără printre cele mai căutate de pe piață în prezent.

5. Anemometru Intey DA-T01

Pe lângă faptul că este ieftin și de bună calitate, cel mai mare atuu al său este simplitatea utilizării. Are doar trei butoane, un corp compact, un sistem de lamă robust și un cablu de mână care îl fixează în timp ce îl țineți în mână, făcându-l favorit pentru pasionații de kitesurfing, navigație, parapantă, canotaj și multe altele.

Dispozitivul este alimentat de o baterie de 3V cu durată lungă de viață, este capabil să citească presiunea, are un afișaj mare, poate fi văzut în întuneric și are o oprire automată.

Este unul dintre cele mai bine cotate și are un preț atractiv care îl plasează printre favoriți.

6. Anemometru digital economic GrandBeing

41TOzuDcwfL

Are un preț foarte mic în comparație cu alte echipamente similare, dar păstrează totuși calitatea și precizia de care toată lumea are nevoie la un anemometru.

Corpul ergonomic este fabricat din plastic ABS antiderapant și este rezistent la intemperii. Îl puteți folosi cu o singură mână, iar butoanele sunt rezistente la apă.

Exprimă măsurătorile m / s, ft / min, noduri, km / h, mph și în °C sau °F. Firma oferă servicii post-vânzare, asigură calitatea produselor și răspunde la orice cerințe ale utilizatorilor.

Vezi pretul Emag

Anemometre - Ghid de cumpărături

Ce este un anemometru?

31BBC7a6l1L

Este un dispozitiv folosit în meteorologie pentru a măsura viteza vântului. Cuvântul provine din expresia grecească anemos care înseamnă vânt.

Primul a fost dezvoltat de inventatorul Leon Battista Alberti în 1450, dar până în prezent a evoluat cu participarea altor oameni de știință, adăugând mai multă precizie sau chiar posibilitatea de a determina direcția în care curge aerul, până în prezent, când sunt dispozitive digitale atât de compacte încât le poți ține în mână.

Tipuri de anemometre

Anemometre mecanice

Sunt cele mai simple, în principiu structura lor este formată dintr-un generator de electricitate amplasat pe un cilindru metalic pe un arbore proeminent, care este compus din palete ce detectează vântul și le face să se rotească.

Acestea sunt ca un fel de turbine eoliene cu elice mici care activează generatorul, care la rândul său este conectat la o placă electronică care afișează instantaneu citirea pe un afișaj digital.

O variantă pe care o prezintă un alt anemometru mecanic este că nu au generator de electricitate, iar în locul acestuia calculul se bazează pe rotirea constantă a paletelor, dar acum cu un mic magnet atașat de ele, care după fiecare rotație se apropie de întrerupătorul cu lamelă, creând un mic impuls electric înainte de fiecare rotație; această serie de impulsuri de curent este proporțională cu viteza vântului.

Anemometru cu ultrasunete

După cum se știe, zgomotul se deplasează prin aer prin intermediul moleculelor în direcția vântului în jos sau în sus, motiv pentru care aerul influențează viteza sunetului.

Acest principiu este aplicat în anemometrele cu ultrasunete pentru a măsura viteza prin utilizarea de sunete de înaltă frecvență, în general într-o gamă de sunete care nu sunt detectate de urechea umană.

Acest tip de anemometru utilizează emițătoare și receptoare audio în unghiuri drepte una față de cealaltă. Practic, emițătorul trimite un sunet constant la celălalt capăt și doar viteza cu care acesta ajunge trebuie măsurată pentru a face calculele. Trebuie remarcat faptul că zgomotul este afectat de fluxul de aer, care uneori tinde să încetinească sau să accelereze viteza cu care este transmis.

Avantajul instrumentelor cu ultrasunete este acela că sunt structuri fixe, ceea ce le face mai puțin susceptibile de a ceda din punct de vedere mecanic și, de asemenea, mai puțin susceptibile de a îngheța, situație în care instrumentele mecanice sau cele cu părți mobile sunt mai puțin eficiente.

Interferometru laser anemometru

Calculul se face pe baza fasciculelor de lumină, pe un principiu de bază numit interferometrie, care este capabil să măsoare cu cea mai mare precizie.

Se aplică un fascicul laser care este divizat după ce se reflectă pe o oglindă, unde o parte a fasciculului rămâne intactă, dar cealaltă este alterată de vibrații; după ce termină un traseu, ambele părți ale fasciculului, adică referentul și fascicululul de test, se întâlnesc în suprapunere, provocând o variație a luminozității sub forma unui set de franje de interferență; după efectuarea unor estimări, se poate determina cât de mult a fost afectat fascicululul de test.

Pentru a măsura viteza aerului, fasciculul de testare trece printr-o cameră în care circulă aerul și apoi trebuie calibrat pentru relația dintre viteza vântului și perturbația fasciculului. Această metodă funcționează pentru a măsura cu exactitate orice flux de aer și este implementată în principal pentru studii de laborator.

Anemometru doppler cu laser

Într-adevăr, cel anterior cu tehnologie interferometrică este un instrument ultraprecis, dar utilizarea sa este complexă și se aplică în laborator, însă, folosind laserul anemometrelor doppler, acestea au robustețea necesară pentru a fi utilizate în aer liber cu un nivel bun de precizie. În mod similar, aici fasciculul este împărțit în două, generând un fascicul de referință și un fascicul de măsurare, dar, cu această ocazie, fascicululul de testare este afectat de praful, particulele sau picăturile de apă prezente în mediul înconjurător.

Fascicululul, atunci când este expus la intemperii, suferă mișcări și modificări de frecvență care se numesc deplasare Doppler, iar prin măsurare se calculează cu precizie viteza curentului care l-a afectat.

Avantajele de a avea un anemometru digital

Unele persoane locuiesc în zone care pot fi puternic afectate de vreme, iar aceste persoane consideră că este necesar să facă măsurători constante în mod preventiv.

Anemometrele digitale le fac foarte mult prin faptul că dispun de o tehnologie supermodernă care înlocuiește alte dispozitive implementate pentru analiza vremii, având circuite electronice și procesoare care asigură o precizie ridicată. Este un dispozitiv convenabil și ușor de utilizat, astfel încât este una dintre cele mai bune modalități de a cunoaște viteza vântului.

Anemometrul nu este folosit numai pentru a măsura viteza vremii, ci este util și în domeniul electricității, al producției de energie, al industriei siderurgice și al pescuitului. Dispozitivele sunt utile și în activitățile în aer liber, cum ar fi drumețiile, campingul, activitățile acvatice și altele.

Datorită versatilității lor, se recomandă ca, în afară de caracteristica de bază, să aibă și alte avantaje, cum ar fi măsurarea temperaturii sau a presiunii vântului, deoarece aceste date ar putea fi utile în aceleași circumstanțe.

Precauții privind anemometrul digital

Ca în cazul oricărui dispozitiv digital, este necesar să știți cum să îl manipulați și să luați măsuri de precauție în timpul utilizării. Următoarele sunt recomandările elementare pentru utilizarea corectă a echipamentului și pentru a obține maximum de beneficii.

  • Dacă utilizați echipamentul sporadic, este recomandabil să scoateți bateria, deoarece aceasta poate curge și poate provoca deteriorarea anumitor părți ale dispozitivului.
  • Contrar credinței populare, majoritatea dispozitivelor nu sunt protejate împotriva apei, așa că nu expuneți dispozitivul la ploaie.
  • Asigurați-vă că senzorii sunt bine protejați, deoarece senzorii deschiși pot afecta precizia dispozitivului sau îl pot deteriora permanent.
  • Întreținerea aparatului este delicată și nu se recomandă utilizarea de substanțe chimice nepotrivite pentru curățare, deoarece acest lucru va deteriora performanțele anemometrului.
  • Citirea atentă a manualului va asigura manipularea corectă a echipamentului.

Ce trebuie să căutăm la un anemometru digital

51knNqB4qxL

Atunci când căutăm un anemometru bun, înainte de a alege trebuie să luăm în considerare nevoile particulare, dar în general următoarele caracteristici determină caracterul adecvat al investiției.

Acesta este unul dintre principalele aspecte care trebuie luate în considerare. Există anemometre ieftine și mai puțin ieftine și, dacă aveți un buget limitat, puteți obține un echipament bun, însă nu îl veți putea folosi la fel de mult și s-ar putea ca acuratețea să nu fie la fel de mare.

Există modele simple care se potrivesc majorității posibilităților, au diverse modele și sunt realizate din materiale rezistente.

Am vorbit deja despre tipurile de anemometre și fiecare dintre ele are avantaje și dezavantaje. Dacă este pentru uz profesional sau casnic, acesta va determina care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Anemometrele de stație meteo sunt cele mai puternice și de dimensiuni mari; anemometrele digitale sunt destinate unei utilizări mai personale și totuși pot include și alte caracteristici care sunt de asemenea utile, se potrivesc în palmă și sunt ușor de utilizat.

Raza de acțiune variază de la unul la altul și este o specificație care determină modul în care sunt utilizate, în special atunci când sunt portabile. Experții recomandă un interval de 0 - 5000 de picioare, astfel încât persoana nu trebuie să fie expusă la o rafală pentru a calcula viteza vântului.

Cele mai multe funcționează cu baterii și reprezintă o cheltuială suplimentară cel puțin o dată pe an pentru ca echipamentul să funcționeze corect, însă bateriile unora sunt de lungă durată și emit alerte pentru a ști că se termină, în plus, există și modele care au modul de economisire a energiei.

Printre cele mai importante specificații care trebuie luate în considerare se numără portabilitatea, corpul protejat, dimensiunea ecranului, precizia, ușurința de utilizare sau funcțiile.

Dacă este destinat utilizării în aer liber, alegeți unul care este capabil să măsoare răcirea vântului, temperatura, să exprime datele în diferite unități sau orice altă caracteristică care corespunde nevoilor dumneavoastră.

Utilizarea anemometrelor portabile

  • Anemometre pentru pompieri
  • Anemometre portabile pentru profesioniștii din domeniul HVAC
  • Stații meteo portabile pentru drumeții
  • Anemometre pentru cursanții de zbor
  • Pentru utilizarea dronelor
  • Pentru navigație
  • Pentru sportivi sau vânători
  • Pentru pescuit
  • Pentru agricultură
  • Pentru experți în energie eoliană
  • Pentru antrenori la nivel înalt
  • Pentru vânători de furtuni
  • Pentru vânători de furtuni
  • Pentru lucrătorii din domeniul siguranței publice
  • Pentru pasionații de meteorologie

Întrebări frecvente

💨 Cum se citește un anemometru?

Pentru a afla viteza vântului, numărați pur și simplu de câte ori cupa de referință face o rotație completă în jurul axei sale într-un minut. Apoi se înmulțește distanța parcursă într-o revoluție cu numărul de rotații ale cupei de referință în jurul axei și se obține citirea corectă.

💨 În ce unități măsoară un anemometru?

În mod normal, anemometrul își exprimă unitățile de măsură în picioare pe minut - FPM. Rotația este detectată de un senzor optic sau magnetic care convertește automat semnalul în măsurători FPM.