Incalzitor de sosete

mejores-calzadores-de-calcetines

Atunci când persoanele în vârstă sau persoanele cu probleme de mobilitate redusă doresc să-și recâștige independența, cel mai bine este să înceapă cu îngrijirea lor personală. De aceea, una dintre cele mai bune achiziții pe care le-am făcut pentru tatăl meu cu osteoartrită este cel mai bun pantofar de șosete.

Pentru cei care nu au persoane în vârstă în preajmă poate părea excesiv, dar este de fapt una dintre cele mai bune confecții pentru a ajuta multe persoane cu dificultăți fizice să se îmbrace. Și, în general, este un cadou minunat și foarte ieftin pe care îl apreciază cu sufletul.

După ce învață să o folosească, devine parte din rutina lor zilnică.

Cele mai bune cizmulițe de șosete

Care este cea mai bună cizmuliță de șosete?

Deși toate folosesc același sistem, există mai multe modele de potcoave pe care le puteți cumpăra. Unele sunt mai ușoare decât altele, cum ar fi cele din plastic în comparație cu cele din oțel inoxidabil sau placate cu crom . Altele cu curele elastice sau tije rigide.

Important este să identificați dificultatea majoră în alegerea stilului potrivit, deoarece unele pot fi prea tari pentru inserțiile de ciorapi, prea înguste pentru picioarele umflate de bunicuță sau prea moi pentru ciorapii tari.

Așadar, vă prezint modelele care mi-au plăcut cel mai mult atunci când am făcut căutările și subliniez că dintre ele am cumpărat deja 3, unul pentru tatăl meu și 2 pentru bunicii mei. Fiecare încântat de ale sale.

Iată cele mai bune cizmulițe pentru șosete :

1. Cizmuliță pentru șosete pentru ciorapi și dresuri Dorking Homecraft

31TzX1OCgJL

Vezi pretul Emag

Acesta este modelul clasic din plastic modelabil cu curea elastică la gleznă pentru introducerea și eliberarea ciorapului. Acesta permite introducerea de diferite dimensiuni și grosimi și poate fi tras până la gleznă. Este ușor de utilizat, ușor și inodor. Curelele sale sunt de bună calitate, astfel încât, indiferent cât de tare trageți, nu se vor rupe.

2. Extractor telescopic de șosete Brevetti de la Homecraft

21tYW76aCdS

Vezi pretul Emag

Marca a dezvoltat, de asemenea, un model care folosește un plastic dur în loc de unul flexibil și o tijă metalică pentru a înlocui curelele. Funcționează pentru a pune și a scoate șosete și, cu puțină practică, poate fi folosit și ca un încălțător . Dezavantajul este că necesită un pic mai multă forță.

3. NRS Healthcare

41wpdkgtlJL

Vezi pretul Emag

În cadrul pieței, îmi place acest model pentru materialul de construcție, care acoperă nailonul cu o țesătură de tip terry pentru o atingere mai moale cu piciorul. Este recomandat celor care nu se pot apleca, dar aș adăuga și celor care au picioarele late sau iritabile. Ușurința sa este de așa natură încât permite utilizarea cu o singură mână.

4. RTL2012 Poly Drive Medical

31A9+baRryL

Vezi pretul Emag

Este o opțiune accesibilă și bună. Cel mai bun lucru la el este că permite mărimi largi și ține bine la locul lor chiar și șosetele anti-varicoase . Singurul dezavantaj este că plasticul poate fi un pic cam fragil, astfel încât nu va rezista la o compresie puternică sau la tracțiuni foarte ascuțite, dar cu puțină practică face minuni. Ideal pentru persoanele în vârstă.

5. Mobiclinic

418J3PUXkrL

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai puțin costisitor dispozitiv din comparație și l-am adăugat pentru că servește ca o bună introducere în aceste sisteme. Este mai fragilă decât altele, astfel încât puteți repara cu ușurință ciorapul chiar și cu probleme de mână. Este prevăzută cu o crestătură specială care face ca șoseta să nu se miște atunci când puneți piciorul pe ea.

Ce este un ciorap de ciorap?

calzadores-de-calcetines

Este un dispozitiv auxiliar pentru a ajuta la punerea șosetelor sau a pantofilor fără a se deplasa în jos, fără a se apleca prea mult timp, fără a se ridica din pat sau fără a avea o postură forțată.

Șiretul în sine este un plastic puternic și curbat care se prinde de șosetă și lasă un spațiu la mijloc pentru a introduce piciorul, în timp ce un cordon sau o tijă superioară din spate permite ca podul să fie îndepărtat odată ce piciorul și șoseta sunt poziționate corect.

Există diferite mărimi și puteri, acest lucru este deosebit de important dacă sunteți în căutarea unuia care să lucreze cu ciorapi de compresie, deoarece majoritatea modelelor comerciale nu îi vor trage în sus, dar unul specializat vă va putea ajuta cu această sarcină.

Cum se folosește un pantofar de asistență?

Dincolo de cumpărarea sau de oferirea în dar, trebuie să știi cum funcționează pentru a putea să îl explici persoanei care îi va da o utilizare finală, așa că iată un ghid rapid și simplu:

  • Asortarea ciorapului și a ciorapului

Începeți prin a orienta ambele lucruri pe aceeași parte. Țineți ciorapul cu o mână de partea de sus deschisă și încălțămintea de partea cu ață, astfel încât ambele capete să fie orientate în jos.

Glisați ciorapul peste partea liberă a arcului. O modalitate este să te ajuți cu picioarele și să rulezi capetele șosetelor ținând podul între genunchi.

Șmecheria pentru a ști că acum puteți începe să puneți ciorapul este să potriviți vârful ciorapului, acolo unde merg degetele de la picioare, cu vârful zonei libere a cizmei. Odată ajuns acolo, un gol ca o peșteră va fi creat de structura tubulară a asistentului.

Pentru ca munca ta să nu se piardă, ideea este ca nu numai vârful ciorapului să se potrivească, ci și partea superioară a ciorapului să fie agățată în ghidajele laterale ale cizmuliței, care o împiedică să alunece înainte atunci când este pusă.

  • Eliberați sistemul auxiliar

După ce totul este fixat, trebuie să luați curelele sau tijele superioare și să lăsați podul încălțătorului să cadă pe sol. În acest fel, veți putea să o ridicați sau să o ajustați dacă este necesar.

Ținând frânghia strâns cu ambele mâini, puneți piciorul în șosetă. Dacă nu poți să o potrivești pe toată odată, cel mai bine este să calci progresiv și să tragi călcâiul spre interior cu totul sprijinit pe sol.

Odată ce piciorul este înăuntru, puteți începe să trageți, astfel încât vârful degetelor să fie în față și să nu se creeze un vid.

Dacă trageți cu mâinile în spate și în sus, în timp ce vă întindeți genunchiul pentru a trage piciorul în față, este mai ușor de montat.

Dacă ați poziționat corect șoseta, aceasta poate fi trasă peste călcâi și chiar pe picior fără a fi nevoie să schimbați poziția.

Dar, deoarece este dificil de pornit, este posibil ca ciorapul să fie puțin strâmb sau prea jos. Atunci ar trebui să vă ajustați, însă timpul și poziția nu vă vor cauza durere, deoarece va fi o ajustare minoră.

Lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a cumpăra ciorapi de șosete

calzador-de-calcetines

Deși este în general o achiziție simplă, există mici detalii de care trebuie să țineți cont pentru a face să merite să aveți un ciorap de șosete și să îl simțiți ca pe un adevărat ajutor în rutina dumneavoastră.

Primul dintre acestea este să vă cunoașteți tipul de picior. Acest lucru se datorează faptului că persoanele cu picioare late, degete îndoite și probleme de umflături pot avea nevoie de dimensiuni și durități diferite pentru asistentul lor.

  • Nevoie de încălțăminte

Modelele mai avansate și mai dure pot lucra pentru a se potrivi nu numai la șosete, ci și la orice tip de încălțăminte. Așadar, dacă știi deja că ai nevoie de o mână de ajutor dublă, cel mai bine este să alegi de la început un stil mai complex, care poate face ambele lucruri.

Aceasta este decizia care îi dezbină adesea pe oameni. Știind în ce fel doriți să trageți și să vă potriviți șosetele vă va ajuta să faceți achiziția corectă. În general, curelele foarte flexibile necesită mai multă forță, dar și mânerele încorporate au dificultățile lor.

Prin urmare, recomand mânere puternice, dar elastice, care vă permit să trageți întreaga șosetă cât mai sus posibil.

Tipuri de cizmulițe pentru șosete

  • Ajutor pentru mișcări limitate

Cei mai mulți oameni caută o cizmă pentru șosete pentru că au nevoie de un asistent în această sarcină care pentru alții este o sarcină zilnică. Prin urmare, acesta este de fapt unul dintre dispozitivele care pot îmbunătăți independența și calitatea vieții celor cu probleme fizice.

Durerea sau boala pot reduce mobilitatea și, astfel, simplul act de a se încălța devine o sarcină complicată și o sursă de suferință fizică suplimentară. Așadar, această utilizare este cea principală și cea mai importantă.

Un pantofar bun poate economisi timp, posturi incomode și amărăciune. Este un sistem terapeutic care se adaptează la nevoile fiecărei persoane.

În ceea ce privește transportul, este important să căutați un model ușor, ușor de împachetat și care să nu ocupe mult spațiu. Din acest motiv, modelele cu tijă dură nu sunt recomandate pentru călătorii, deși pot fi mai bune în casă și pentru o dublă utilizare la încălțarea pantofilor.

Pe de altă parte, cele cu o boltă mai moale sunt puțin mai greu de montat, dar ușor de transportat într-o valiză sau geantă de mână.

Sfaturi și trucuri pentru utilizarea unui pantofar de șosete

41qiSd8WObL

Versatilitatea și ușurința depind de abilitățile și dispoziția fiecărui utilizator. Cu toate acestea, am învățat câteva trucuri de la tatăl și bunicii mei, așa că le împărtășesc cu voi pentru a face această experiență mai ușoară și mai plăcută pentru toți cei care vor folosi un încălțător sau pentru cei care vor ajuta pe cineva care trebuie să învețe cum să folosească unul.

Ciorapii sport, ciorapii de compresie sau ciorapii de susținere a circulației sunt foarte rigizi și dificil de îmbrăcat, iar dacă la aceasta se adaugă și problemele de mobilitate la nivelul brațelor și al spatelui, situația se complică.

Deși majoritatea pantofilor nu vor funcționa pentru acest tip de cuie, cel mai bine este să căutați un sistem rigid, cu un arc adânc și o lungime extinsă. În acest fel, atunci când trageți ciorapul de cizmă, nu va avea nicio problemă să se extindă pe toată lungimea ciorapului.

Dacă doriți protecție împotriva frigului și nu aveți nevoie de medicamente de compresie, cel mai bine este să trageți pur și simplu șosetele în sus, pentru a fi mai ușor de îmbrăcat. De asemenea, puteți alege să măriți cu o mărime.

Un truc grozav pentru a vă ridica mai ușor șosetele este să presărați niște pudră specială pentru picioare pe interiorul șosetei și pe podul buzunarului pentru picioare, pe unde vă treceți piciorul. În acest fel, totul se va potrivi cu mai puțin efort.

Dacă sunteți foarte înalt și doriți să vă ușurați sarcina, vă puteți așeza în fața unui alt scaun sau a unui taburet și puteți folosi placa de șezut sau stâlpii inferiori ca suport suplimentar la o înălțime ușor mai mare.

Este întotdeauna plictisitor să sfătuiești răbdarea, așa că prefer să recomand practica, abia atunci vei prinde gustul și vei înțelege cum funcționează cu adevărat. Curaj, este o explozie.

De unde să cumpărați un pantofar de șosete?

Șosetele pot fi cumpărate în diferite locuri, printre acestea se numără magazinele de echipamente ortopedice, farmaciile și chiar în locuri precum El Corte Inglés, pe de altă parte, dacă preferați să nu ieșiți din casă, puteți alege aceste șosete în Amazon, unde sunt adunate diferite mărci la prețuri destul de accesibile.

Cum se face un ciorap

Întrebări frecvente

Ce face mai exact un ciorap?

Aceste dispozitive vă ajută să vă puneți șosetele mai ușor, deoarece au curele pe părțile laterale și un pantofar în care puneți șoseta pentru a o ajusta la picior fără a fi nevoie să vă aplecați.

Este posibil să folosiți un cunei pentru ciorapi cu o singură mână?

Da, este posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să folosiți ciorapul în același mod ca și cu două mâini, folosind curelele pentru a trage ciorapul peste picior.