Incalzitor electric

calefactor-eléctrico

Pentru a vă asigura că achiziționați cel mai bun și mai eficient încălzitor electric, este important să luați în considerare dimensiunea spațiului pe care doriți să îl încălziți, în medie 10 până la 15 wați de putere pe picior pătrat, dar acest lucru depinde și de condițiile din încăpere, cum ar fi nivelul de izolație sau numărul și dimensiunea ferestrelor pe care le are.
De exemplu, un spațiu mediu de 100 de metri pătrați va avea nevoie de un încălzitor de 1000 de wați pentru a menține interiorul la o temperatură bună, totuși, un factor important de luat în considerare este că aceste aparate sunt menite să fie o sursă de căldură suplimentară și nu una principală, astfel că o unitate bună, cu o putere nominală de 1500 de wați, ar trebui să fie capabilă să furnizeze căldură în cameră pentru a o aduce cu câteva grade peste temperatura inițială a zonei.
Dacă sunteți în căutarea unui calorifer pentru camera dvs. am făcut câteva cercetări pentru a vă recomanda cele mai bune produse la prețuri accesibile, dar trebuie să știți că acestea variază în funcție de anotimp, fiind iarna când le puteți găsi mai scumpe din cauza cererii mari, așa că dacă vreți să vi-l cumpărați pe al dvs. nu așteptați sezonul rece pentru a achiziționa aparatul.

Cele mai bune radiatoare electrice

Care este cel mai bun radiator electric?

Evaluarea mărimii camerei și a temperaturii medii a camerei este esențială pentru alegerea celui potrivit, însă consumul de energie, ușurința de utilizare și, bineînțeles, puterea de ieșire sunt, de asemenea, importante.

Citiți mai departe pentru a afla care sunt cele mai bune opțiuni de încălzire de pe piață în ceea ce privește raportul calitate-preț.

Iată dintre cele mai bune încălzitoare electrice:

1. Rowenta SO9065F2 / AT0

51INouI6xYL

Vezi pretul Emag

Este un încălzitor de pardoseală vertical cu o putere de 1800 W și eficiență ridicată și termostat electronic de precizie.

Designul este elegant, iar butoanele sunt intuitive pentru o utilizare ușoară, are, de asemenea, un indicator luminos, un întrerupător pornit/oprit, precum și protecție împotriva supraîncălzirii și a riscului de electricitate.

Puteți îndepărta și spăla cu ușurință filtrul pentru o mai mare eficiență, are alerte sonore și atinge temperatura dorită într-un timp scurt.

Este o piesă durabilă, stabilă, fabricată cu materiale optime care îi garantează calitatea.

2. Orbegozo SP 5026

31BBC7a6l1L

Vezi pretul Emag

Este un încălzitor de mici dimensiuni, folosit în special în băi sau în spații mici. Unitatea este controlată de la distanță și are o funcție de temporizare.

Designul compact măsoară 11,2 x 45,5 x 18,5 cm și este suficient de ușor pentru a fi montat pe un perete.

Are o putere de 2000 de wați, cu două intensități de căldură și un sistem de siguranță care îl protejează împotriva temperaturilor ridicate.

Este funcțional, silențios și ușor de utilizat, cu o calitate superioară și un preț competitiv.

3. Clatronic HL 3379

31+HWIqr+SL

Vezi pretul Emag

Designul corpului permite amplasarea stabilă atât pe verticală, cât și pe orizontală, astfel încât să îl puteți adapta la confortul spațiului dumneavoastră.

De asemenea, are o funcție de ventilator și două viteze cu o putere de 1000 și 2000 W. Pe de altă parte, este una dintre cele mai sigure console, deoarece dispune de un sistem de protecție împotriva incendiilor.

Este o piesă super ușoară, cântărește doar 1,3 kg și măsoară 25 x 24,8 x 12 cm, iar pentru a o deplasa cu mai multă agilitate are un mâner de transport.

Este un încălzitor bun la un preț excelent, cu un design compact și radiator fără vibrații, ceea ce îl face unul dintre cele mai bine vândute și recomandate în rândul utilizatorilor.

4. Orbegozo FH6035

510XMSumZ7L

Vezi pretul Emag

Acesta este un încălzitor vertical cu ventilator, cu o putere de 2200 W și două niveluri de temperatură la alegere, precum și posibilitatea de a expulza aer rece în zilele călduroase.

Ceea ce este inovator la această piesă este faptul că sistemul de ventilație îi permite să sufle în mod rotativ, acoperind 90° și are, de asemenea, două butoane pentru reglarea progresivă a temperaturii și a funcțiilor

Este un aragaz puternic pentru spații reduse care are și o oprire automată atunci când atinge temperatura potrivită, iar dacă aceasta scade, se pornește din nou.

5. Încălzitor ceramic HTC 4030 DeLonghi

41VSzGQerLL

Vezi pretul Emag

Perfect pentru încăperi de până la 60m3, cu o putere care ajunge până la 1800W și sisteme de protecție care îl fac un model de încredere.

Este de culoare neagră, cu comenzi de măsurare simple și o greutate potrivită pentru a-l așeza pe o masă și a păstra sursa de căldură în apropiere.

Veți fi surprins de puterea pe care o are chiar și în modul redus pentru a încălzi, și o face rapid. De asemenea, are un filtru de praf ușor de îndepărtat și de spălat pentru a proteja echipamentul și a evita mirosurile neplăcute.

Cel mai bun lucru la această piesă este că are un consum redus de energie datorită tehnologiei ceramice, fiind, de asemenea, silențioasă și având un termostat flexibil.

6. Bomann HL 1096 CB

51ok9U2qGcL

Vezi pretul Emag

Este un încălzitor electric cu două grade de temperatură, 2000W de putere, funcție și funcție de ventilator capabil să ofere căldura de care aveți nevoie în încăperi mici.

Greutatea redusă, dimensiunile compacte și mânerul de transport fac ca piesa să fie ușor de mutat dintr-un loc în altul.

Este o piesă stabilă, ergonomică, iar calitatea materialelor și a finisajelor conferă un sentiment de robustețe. Calitatea produsului pe care îl veți primi este superioară, iar prețul este economic.

7. Tristar KA-5039

41PiQ6sKT3L

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai mic și mai compact din lista noastră, cântărind doar 848 g, dar cu o putere de până la 2000 W.

Este ușor de utilizat și dispune de un sistem de ventilație optim care distribuie căldura în tot spațiul.

Are trei funcții reglabile, termostat reglabil, lampă pilot și un cablu convenabil de 1,5 m.

Acesta este, probabil, unul dintre cele mai vândute și recomandate modele de către utilizatori datorită raportului preț-calitate bun.

Ce este un încălzitor electric?

calentador-electrico-300x199


Aceste dispozitive transformă curenții electrici în căldură prin intermediul unor rezistențe care emit energie radiantă. Dar cum este posibil acest lucru? Ei bine, aceste rezistențe pot fi realizate din sârmă de aliaj metalic, compuși nemetalici de carbon sau chiar plăci de circuite imprimate.
Cu toate acestea, pentru a produce căldură se utilizează elemente de încălzire cu rezistențe expuse montate în material izolator, rezistențe metalice cu izolație refractară și carcase metalice sau chiar plăci de circuite imprimate acoperite cu sticlă. În unele cazuri, se folosesc chiar și aripioare pentru a crește suprafața de disipare a căldurii.
Acest tip de încălzire este utilizat pe scară largă pentru sistemele de încălzire centrală a locuințelor sau chiar pentru prelucrarea materialelor în industrie.

Tipuri de radiatoare electrice pe care le puteți cumpăra

Radiatoare

Aceste modele personale de radiatoare electrice sunt perfecte pentru a scăpa de frigul . Acestea funcționează cu un element fierbinte care radiază căldură. Singura problemă este că sunt pentru uz personal, așa că, dacă doriți ca întreaga familie să beneficieze de ele, va trebui să facă cu rândul. În rest, sunt perfecte pentru a economisi energie și pentru ca o singură persoană să scape de iarnă.
Există versiuni montate pe perete, precum și versiuni pe podea, în plus, acestea sunt de fapt destul de economice și rapide, deci sunt practic încălzitoare electrice instantanee.

Încălzitoare cu coloană de ulei

De fapt, acestea nu ard uleiul în sine, ci folosesc energia electrică pentru a încălzi uleiul din interiorul dispozitivului. Această căldură este apoi transferată către aripioare pentru a circula sub formă de aer cald. Acestea sunt ideale pentru utilizarea în încăperi pentru perioade lungi de timp sau fără supraveghere. De asemenea, acestea sunt mai sigure, deoarece suprafețele lor nu se încălzesc la fel de tare ca modelele cu radiator, în plus, puteți folosi alte ventilatoare pentru a răspândi mai bine tot aerul cald.

Convecție sau panou

convector modelele funcționează prin aspirarea aerului rece dintr-o încăpere pentru a-l încălzi și direcționarea acestuia către tavanul camerei, astfel încât restul aerului cald rămâne dedesubt și este utilizat în continuare de către încălzitor. Pentru a obține acest efect, ei folosesc un ventilator pentru a distribui căldura cât mai uniform posibil. Dacă nu folosiți ventilatorul, vă veți trezi cu straturi orizontale de temperatură, astfel încât o parte va fi fierbinte și cealaltă rece.
Singurul dezavantaj este că ventilatorul este, de obicei, un pic zgomotos, așa că asigurați-vă că este posibil să îl opriți oricând doriți.
Încălzitoarele cu panou sunt, de asemenea, încălzitoare cu convecție, numai că sunt foarte plate și subțiri și pot fi montate permanent pe perete. Pe de altă parte, există încălzitoarele cu panouri microtermice, care sunt foarte asemănătoare cu încălzitoarele cu coloană, dar sunt mai subțiri și folosesc panouri fabricate din minerale mica.

Cu ventilator

Acestea sunt concepute pentru a sufla aer cald cu putere pe o distanță mare în încăperi. Acestea sunt de obicei destul de mici și mai portabile decât alte modele și sunt suficient de rapide pentru a obține un climat ambiant bun .

Ceramică cu ventilator

Uneori puteți descoperi că există încălzitoare ceramice care au și un ventilator. De fapt, singurul avantaj al acestor modele este că sunt mai sigure, deoarece ceramica se răcește mai repede decât elementele de încălzire metalice.
Un alt aspect este faptul că sunt mai mici și mai portabile decât alte modele, în plus, încălzesc aerul destul de repede.

Avantajele încălzirii electrice

Este flexibilă și versatilă

Deoarece nu există țevi pentru gaz, de exemplu, nu există instalații complicate sau ceva de genul acesta. De fapt, acestea pot fi instalate aproape oriunde în cameră.

Siguranță și fiabilitate

Siguranța este importantă în orice încălzitor și, în acest caz, se renunță la un material fierbinte, cum ar fi uleiul sau bioetanolul, astfel încât nu vor exista explozii sau emisii dăunătoare de monoxid de carbon. Singurul lucru care se poate întâmpla este să atingeți din greșeală un element fierbinte și să vă ardeți, dar modelele moderne au multe considerații de siguranță în designul lor care previn aceste probleme.

Este ecologic

Sunt aparate eficiente din punct de vedere energetic care reduc în mare măsură și impactul asupra mediului, deoarece nu produc monoxid de carbon, nu generează emisii și, de asemenea, evitați să ardeți lemne, combustibili fosili sau orice alt material, cum ar fi încălzitoarele cu halogen . De asemenea, interiorul camerei dvs. va fi, de asemenea, mult mai sănătos, fără monoxid de carbon, scurgeri de gaze, mirosuri sau umezeală.

Costurile de instalare sunt mai mici

Deoarece sunt atât de ușor de instalat și nu necesită lucrări de instalații sanitare sau interne, este suficient să conectați circuitele electrice pentru a instala noul dvs. încălzitor. De asemenea, acestea pot fi mutate cu ușurință, le puteți extinde cu noi unități sau le puteți muta dintr-o cameră în alta fără prea multe dificultăți.

Costurile pe termen lung sunt, de asemenea, foarte mici

Nu luați în considerare doar costul energiei electrice, care va fi mai mic decât cel al combustibilului sau al gazului utilizat de alte tipuri de încălzitoare, ci luați în considerare și faptul că acestea necesită mult mai puțină întreținere și, deoarece nu au părți mobile, sunt, de asemenea, mult mai puțin predispuse la deteriorări și, prin urmare, necesită mai puține reparații.
Amintiți-vă, de asemenea, că acestea sunt foarte eficiente, deoarece 100% din energia electrică utilizată este transformată în căldură, rămân funcționale cu 50% mai mult decât alte modele și nu necesită inspecții anuale sau întreținere.

Confort și control

Cele mai bune modele sunt încălzitoare cu termostat și utilizează comenzi foarte sensibile. Astfel, acestea se adaptează perfect la schimbările de temperatură din încăpere și variază puterea pentru a vă oferi mai multă căldură în timpul iernii în momentele în care aveți cea mai mare nevoie de ea.

Soluție de încălzire zonală

Sunt perfecte pentru încălzirea zonală, ceea ce reduce la minimum costurile și maximizează eficiența. În acest fel, consumați energie doar pentru a încălzi zonele pe care doriți să le încălziți.

Cum să alegeți cel mai bun încălzitor pentru fiecare cameră din casă?

În funcție de zona pe care doriți să o înghețați, un anumit tip de încălzitor vi se va potrivi mai bine. De exemplu, în dormitoare, modelele de radiatoare cu temporizator tind să funcționeze foarte bine, deoarece direcționează foarte bine căldura către locații exacte și, prin urmare, sunt destul de eficiente. Dacă sunteți în căutarea unui încălzitor de baie, acestea sunt, de asemenea, o idee bună.
În cazul camerei de zi, sunt ideale modelele care mențin căldura ambientală și de fond, deci convectoarele metalice vor fi ideale. Convectoarele cu ulei sunt ideale pentru subsoluri sau locuri cu activitate redusă.

De ce miroase ca și cum ar fi ars ceva în caloriferul dumneavoastră?

Acest lucru se întâmplă, de obicei, în cazul aparatelor de încălzire noi, deoarece piesele se încălzesc pentru prima dată și, prin urmare, emană acel miros caracteristic. De asemenea, atunci când nu au fost folosite pentru o perioadă lungă de timp, se poate acumula praf pe elementele de încălzire, care poate degaja mirosul atunci când sunt folosite din nou. Dar nu vă faceți griji, nu este dăunătoare și va dispărea în curând.

Cele mai utile caracteristici pe care trebuie să le căutați

Acum că știți care sunt avantajele și tipurile de încălzitoare electrice disponibile, este de asemenea important să cunoașteți acele caracteristici și funcții care diferențiază un încălzitor bun de cel mai bun de pe piață. Să aruncăm o privire la ele:

Cronometru

Aceasta este funcția perfectă pentru a evita risipa de energie suplimentară sau pur și simplu pentru a programa aparatul de încălzire pentru a veni acasă și a avea aparatul pornit și spațiul încălzit. Unele au chiar și protecție anti-îngheț care le face să pornească automat atunci când temperatura scade sub un anumit punct.

Setări pentru aer rece

Dacă nu doriți să cheltuiți pe o unitate separată pentru vară, puteți oricând să cumpărați un model capabil să producă aer rece .

Ventilatoare controlate de climatizare

Controlul climatizării este, de asemenea, perfect pentru a fi foarte confortabil și silențios. Odată ce încăperea a atins deja o anumită temperatură, puterea reglabilă , va fi menținută la un anumit nivel pentru a menține temperatura respectivă. De fapt, multe modele au un rating de stele care dovedește cât de eficiente sunt în menținerea unei temperaturi stabile. Țineți cont de acest lucru pentru a nu fi nevoit să ajustați mereu puterea.

Încălzitoarele electrice pot reduce facturile de energie electrică?

Cu modelele electrice și portabile, puteți încălzi direct spațiul care vă interesează, fără a irosi energie în zone care nu vă interesează cu adevărat. Astfel, veți economisi foarte multă energie în comparație cu sistemele de încălzire centrală, ceea ce le face să fie o modalitate ideală de a economisi bani în această iarnă.
Un alt lucru pe care îl puteți face este, dacă aveți deja un sistem de încălzire centrală, să îl puneți pur și simplu la cea mai mică putere, astfel încât întreaga casă să rămână puțin mai caldă, dar să folosiți un încălzitor portabil în camera dumneavoastră. În acest fel, întreaga casă rămâne destul de confortabilă, dar dormitorul dvs. va fi plăcut și cald, astfel încât să puteți dormi toată noaptea fără probleme.