Incarcator universal pentru laptop

mejor-cargador-universal-para-portatil

Ce teribil să pierzi sau să îți strici încărcătorul de laptop! Prețurile încărcătoarelor OEM pot fi cu adevărat alarmante. În căutarea unei alternative, am făcut multe greșeli. Faptul că nu m-am asigurat de calitatea încărcătoarelor universale pentru laptop pe care le cumpăram a fost începutul dezastrului.

Este foarte ușor să întâlnești modele care nu se încarcă, care se încălzesc prea tare, ale căror transformatoare fac zgomot în timpul funcționării sau altele care au fișe și cuplaje prost făcute, ceea ce face destul de dificil ca cablurile să rămână bine prinse unul de celălalt și să iasă cu ușurință atât din laptop , cât și din încărcător.

Aceste probleme au sfârșit prin a deteriora bateria computerului meu, iar încărcătoarele de proastă calitate au durat doar câteva luni. Din fericire, am învățat din aceste situații neplăcute și în cele din urmă am găsit-o pe cea ideală pentru liniștea mea și pentru binele computerului meu.

Cele mai bune încărcătoare universale pentru laptopC

Care este cel mai bun încărcător universal pentru laptop?

Înainte de a ști care este cel mai bun încărcător universal, trebuie să știți care este conectorul laptopului dumneavoastră. Există cel puțin trei tipuri. Conectorii cilindrici, cunoscuți și sub numele de conectori de alimentare cu butoi, manșoane, vârfuri și coaxiali, sunt cilindri goi, izolați, care se conectează la portul de alimentare al laptopului.

Există, de asemenea, conectorul de blocare și blocare, care are trei sau patru pini înconjurați de un cilindru metalic subțire. Și, în cele din urmă, conectorul Molex, care este utilizat în computerele personale pentru alimentarea cu energie, mai multe fire electrice izolate sunt închise într-o cutie de plastic dreptunghiulară plată cu 3, 4 sau 6 terminale.

În mod ideal, încărcătorul universal ar trebui să aibă toți sau majoritatea conectorilor de care aveți nevoie. De asemenea, trebuie să știți că unul bun, cu plus tensiune, nu trebuie neapărat să fie scump. Puteți cumpăra unul la un preț accesibil. Este important să verificați compatibilitatea încărcătorului cu alte mărci. La fel ca și portabilitatea sa, adică faptul că este mic, ușor de transportat și are un adaptor de alimentare și o priză. Iată lista mea comparativă de modele de bună calitate și mai puțin costisitoare pe care nu le veți regreta:

Iată cele mai bune încărcătoare universale pentru laptopuri:

1. Sunydeal încărcător universal pentru laptopuri

Compatibil și convenabil

51Jyf1TBzQL

Vezi pretul Emag

Este un încărcător universal ideal pentru Acer, Sony, Toshiba, Fujitsu, Dell, Compaq, Samsung, Asus, LG, Panasonic și multe alte laptopuri. Are 12 conectori diferiți pentru fiecare tip de computer, precum și posibilitatea de a modifica tensiunea de ieșire între 15 și 24 V. De asemenea, acesta este capabil să producă un curent de ieșire cuprins între 0,1 A și 4,74 A.

De asemenea, are o lumină LED care se aprinde în culoarea chihlimbar când notebook-ul se încarcă și se aprinde în culoarea verde când este complet încărcat.

2. L-Link LL-AC-ADAPTER-100W Încărcător universal pentru laptop

Își face treaba

41L8P-rd9hL

Vezi pretul Emag

Acest încărcător universal de baterii pentru laptop are 10 vârfuri interschimbabile diferite, astfel încât veți găsi cu siguranță unul care funcționează perfect pentru laptopul dvs. În plus, vă oferă o tensiune maximă de 20V și un amperaj maxim de 6A. Acest lucru se datorează puterii sale de 100 W.

În același timp, dispozitivul nu se supraîncălzește și oferă întotdeauna tensiunea corectă, deoarece este automată, în funcție de ceea ce solicită calculatorul. De asemenea, este foarte ușoară și nu este voluminoasă.

3. Kensington K38074EU - Încărcător universal pentru laptop, 90 W

Un încărcător bun, care nu dă greș

21mmWD9dDZL

Vezi pretul Emag

Kensington este o marcă cunoscută pentru realizarea de produse low-cost de o calitate excelentă, iar acest model este un exemplu perfect în acest sens. A funcționat perfect pentru cele două laptopuri ale mele, fiind compatibilă cu multe tipuri diferite de computere.

Ceea ce este grozav la acest adaptor de curent alternativ este că vă oferă mai multe niveluri de protecție și siguranță pentru calculatoarele dvs., deoarece are protecție împotriva supraîncălzirii, a scurtcircuitelor și a supratensiunilor. Din acest motiv și nu numai, este ideal dacă zona în care locuiți suferă pene de curent sau alte probleme de acest gen.

Puterea sa de ieșire este de 90W și este ideal pentru călătorii, deoarece este dotat cu fișele necesare pentru a funcționa corect atât în Uniunea Europeană, cât și în Regatul Unit. Este compatibil cu Dell, HP, Compaq, Samsung, Sony și multe alte mărci.

4. Încărcător universal pentru laptop Trust 18065

Calitate bună și receptivitate excelentă

41DK2UY845L

Vezi pretul Emag

Dacă vă ghidați după recomandările altor utilizatori, acest încărcător pentru baterii de laptop este excelent pentru dvs. deoarece a primit feedback excelent din partea consumatorilor săi.

Este un model cu o putere de ieșire de 70W care funcționează cu aproape orice marcă de laptop, dar include și un conector USB pentru încărcarea dispozitivelor inteligente precum iPad, iPhone, tablete și orice alte smartphone-uri.

Printre caracteristicile sale cele mai remarcabile se numără faptul că este foarte ușor și subțire, având o lățime de numai 1,5 cm. În același timp, este complet fiabil și durabil, iar componentele sale interne sunt de o calitate excelentă pentru a preveni supraîncălzirea în timpul utilizării.

Nici nu va trebui să vă faceți griji cu privire la conectorii pentru fiecare tip de laptop, deoarece acest produs include cele mai populare varietăți și chiar o pereche mai puțin obișnuită care vă va scoate din încurcătură.

5. TAIFU 65W Laptop Charger

Excelent adaptor AC 19V

41fah4yzR9L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui adaptor AC de 19V, atunci ați ajuns la modelul ideal, care are un conector compatibil pentru diferite tipuri de laptopuri de la următoarele mărci: Asus, Liteon, Hacer, Fujitsu, Siemens, Medion, HP și Gateway. Cu toate acestea, este posibil să doriți să verificați mai întâi dacă comanda dvs. ar fi compatibilă cu acest model special.

Pentru a nu vă face griji cu privire la supraîncărcarea sau deteriorarea bateriilor laptopului, acest model de 3,42 amperi îndeplinește toate cerințele standardelor ROHS, CE și FCC care nu numai că se potrivesc cu specificațiile produselor originale ale producătorilor de laptopuri, dar uneori sunt chiar de o calitate mai bună.

În plus, compania include o politică de rambursare a banilor în 30 de zile fără probleme și o garanție excelentă de un an pentru a acoperi orice defecte de fabricație.

Alegeți conectorul

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți înainte de a vă gândi să cumpărați un anumit model de încărcător universal pentru laptop este să vă uitați la tipul de conector pe care îl are laptopul dvs. și să vă asigurați că noul adaptor îl are. Pentru a face acest lucru, pur și simplu luați încărcătorul vechi și faceți câteva măsurători pe fișa care intră direct în laptop.

Primul este diametrul exterior al conectorului , pentru a determina dacă se va potrivi în gaura laptopului dumneavoastră. A doua măsurătoare este diametrul intern, unde veți măsura diametrul știftului de conectare, în cazul conectorilor masculi, sau al orificiului intern, în cazul conectorilor femele.

Acum, dacă nu aveți încărcătorul original al laptopului la dispoziție pentru că l-ați pierdut sau pur și simplu nu puteți face măsurătorile, o mică căutare online vă va permite cu siguranță să aflați specificațiile și diametrul fișei a laptopului dumneavoastră.

Încărcătorul universal pentru laptop

Partea bună a unui încărcător universal de top pentru laptop este că acesta se adaptează la diferitele nevoi și cerințe ale practic oricărui laptop, de la tipul de conector la tensiune, polarități și multe altele. 0

Cu toate acestea, atunci când vă cumpărați noul adaptor, nu uitați că nu toate au această versatilitate largă, așa că asigurați-vă că acesta îndeplinește toate cerințele exacte ale laptopului dumneavoastră, deoarece un încărcător universal cu tensiunea greșită vă poate deteriora echipamentul. Nu este ca în cazul încărcătoarelor USB, care au un sistem universal. Până când expansiunea USB va fi disponibilă pe laptopuri, ar trebui să mergeți la sigur și să căutați adaptoare de calculator cu specificațiile exacte de care aveți nevoie.

Aveți grijă să nu alegeți încărcătorul universal greșit!

În mod ideal, ar trebui să aveți un încărcător universal pentru laptop cu aceeași tensiune, polaritate și caracteristici ca și calculatorul dumneavoastră. De fapt, este normal ca, dacă încărcătorul universal se potrivește în laptop, acesta să fie compatibil și să funcționeze perfect. Cu toate acestea, există cazuri în care conectorul se potrivește, dar se dovedește că încărcătorul universal nu are parametrii corecți.

Ce se întâmplă în aceste cazuri și este calculatorul dumneavoastră deteriorat? Să vedem ce se întâmplă în fiecare caz posibil:

Polaritate greșită

Dacă ați conecta un încărcător universal cu polaritate greșită, este posibil ca laptopul să fie deteriorat și să nu pornească, deoarece în unele cazuri nu se poate întâmpla nimic. Există, de asemenea, modele de laptopuri care dispun de protecție împotriva polarității inverse, care este o siguranță care se activează atunci când detectează defecțiunea.

Acolo, computerul va face scântei și veți observa că iese puțin fum, dar în mod normal va continua să funcționeze cu ajutorul bateriei.

Tensiune prea mică

Tensiunea scăzută, dar același curent, nu are consecințe foarte grave, deoarece pur și simplu dispozitivul nu va primi suficientă tensiune pentru a funcționa la putere maximă. De exemplu, există difuzoare care vor funcționa în continuare cu o intrare de tensiune scăzută, dar pur și simplu nu vor atinge volumul maxim. Alte dispozitive mai sofisticate pot eșua sau chiar se pot opri atunci când detectează această lipsă de tensiune.

Cu toate acestea, utilizarea unui încărcător universal de laptop cu tensiune mai mică nu va deteriora în mod normal nicio componentă și nu va scurta durata de viață a laptopului.

Tensiune prea mare

Atunci când tensiunea este prea mare, dar curentul este același, dispozitivul poate fi oprit pentru a preveni deteriorarea sau, dacă nu este oprit, se poate supraîncălzi, ceea ce va face ca acesta să își piardă din viață și să se deterioreze mai repede decât în mod normal.

Curent prea mare

Atunci când tensiunea încărcătorului universal pentru laptop este corectă, dar curentul este mai mare, nu veți avea probleme cu funcționarea calculatorului. De exemplu, dacă încărcătorul universal oferă 8 A, dar laptopul are nevoie doar de 5 A, laptopul va solicita cantitatea necesară de la adaptor, iar adaptorul va trebui să lucreze puțin mai puțin și să vă ofere 5 A.

Curent foarte scăzut

Un curent foarte scăzut va cauza supraîncărcarea și supraîncălzirea încărcătorului universal, deoarece laptopul solicită o capacitate mai mare decât poate suporta. Acolo, adaptorul poate ceda, provocând o scădere a tensiunii, ceea ce, după cum puteți vedea, are deja unele efecte asupra calculatorului. În unele cazuri, s-ar putea chiar să vedeți că laptopul funcționează bine, utilizează energie de la încărcătorul universal, dar nu încarcă bateria.

Tipuri de încărcător universal pentru laptop

Încărcător universal de curent alternativ pentru laptop

Acestea convertesc curentul alternativ de uz casnic în curent continuu, care este utilizat de obicei de aparatele mici. Laptopurile folosesc adesea acest tip de adaptor, deoarece funcționează pe curent continuu.

Încărcător de curent continuu

Acest tip de încărcător nu este de fapt necesar pentru laptopuri, deoarece convertește curentul continuu în curent alternativ. De fapt, acestea creează tensiuni mai mari decât are nevoie laptopul. Unele surse de alimentare cu curent continuu sunt mașinile, prizele de curent din avioane sau panourile solare și bateriile.

Încărcător universal pentru laptop

Acestea sunt adaptoare puțin mai scumpe, dar se potrivesc perfect pentru orice sursă de alimentare și tensiune. Acestea funcționează pe aproape orice laptop și pot profita de multe surse de alimentare, ceea ce le face încărcătoare ideale pentru persoanele care călătoresc mult.

Găsiți încărcătorul universal pentru laptop potrivit pentru dvs.

Există câteva sfaturi importante pentru a alege modelul potrivit de încărcător universal pentru a vă încărca laptopul. Trebuie să vă uitați la conector, pe care l-am explicat mai devreme, precum și la tensiune, curent și așa mai departe.

Primul truc este să vă uitați la modelul laptopului dumneavoastră pe un autocolant situat pe partea inferioară a laptopului și să căutați pe internet tensiunea și amperajul de care are nevoie. Unele laptopuri au, de asemenea, aceste informații pe autocolant.

Odată ce cunoașteți cerințele și tipul de conector, este pur și simplu o chestiune de căutare online a unui model de încărcător universal pentru laptop care să se potrivească.

Să vorbim despre tensiune

Tensiunea este acea forță care atrage energia electrică în laptop. Dacă tensiunea calculatorului este diferită de cea a adaptorului, acesta nu va putea crea o sarcină suficient de puternică pentru a aduce curentul electric la calculator. În cazul unei tensiuni mai mici, știm deja că dispozitivul nu va avea suficientă energie pentru a funcționa corect. Dar dacă tensiunea este mai mare, ați putea supraîncărca circuitele laptopului și veți cheltui mai mulți bani pentru că, probabil, veți arde placa de bază și veți deteriora complet calculatorul.

Dar amperajul încărcătorului universal pentru laptop?

Este cunoscut și sub numele de curent universal de încărcare și se referă la cantitatea de energie electrică care trece de la priza de perete, prin cablul și în laptop la un moment dat. Ideea este că orice tip de aparat electric, inclusiv laptopurile, trebuie să primească un amperaj minim sau un curent electric pentru a funcționa corect.

În plus, acest curent trebuie să curgă în mod constant. De aceea, se recomandă întotdeauna ca încărcătorul universal pentru laptop să aibă o capacitate de curent egală sau mai mare decât cea de care are nevoie calculatorul pentru a funcționa corect.