06 iunie 2020

Sursa: ria.ru

 Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat, pe 05.06.2020, un decret privind noua împărțire administrativ-militară a Federației Ruse, prin care Flota de Nord devine independentă, fără să mai facă parte din nicio Regiune Militară.

 

Documentul a fost publicat pe portalul oficial de Internet al informațiilor juridice, înlocuind astfel un decret similar din anul 2010.

 

Decretul a intrat în vigoare în momentul publicării.

 

Noua împărțire administrativ-militară a Federației Ruse în Regiuni Militare va începe să funcționeze pe 01 ianuarie 2021 și va păstra aproape complet sistemul actual. Cu toate acestea, Republica Komi, Regiunile Arkhanghelsk și Murmansk, precum și Regiunea autonomă Nenets vor fi scoase din Regiunea Militară Vest și incluse în Flota de Nord, care se transformă astfel într-o nouă unitate administrativ-militară. În afară de aceasta, începând de anul viitor, în compunerea Regiunii Militare Sud vor fi incluse, în mod oficial, Crimeea și Sevastopolul. Granițele Regiunilor Militare Centru și Est rămân neschimbate.

 

Flota de Nord a fost scoasă, practic, din compunerea Regiunii Militare Vest la 01 decembrie 2014, când, pe baza acesteia, a fost creat Comandamentul Strategic Întrunit din Arctica, în subordinea căruia au fost trecute forțe și mijloace din Regiunile Militare Vest, Centru și Est. În prezent, aceasta este o mare unitate strategică intercategorii, ce protejează interesele naționale ale Federației Ruse în Arctica, precum și în alte raioane ale Oceanului Planetar. În dotarea Flotei de Nord se află submarine nucleare, precum și crucișătorul greu cu propulsie nucleară Petru cel Mare. De asemenea, aceasta include singurul portavion al Federației Ruse, Amiral Kuznetsov.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Prin semnarea și publicarea noului decret, se înființează, practic, a cincea Regiune Militară a Federației Ruse, fapt discutat în mediul militar de mai mulți ani de zile. De asemenea, se crează o nouă direcție strategică de acțiune a trupelor ruse, respectiv Arctica.

Împărțirea administrativ-militară anterioară a teritoriului Federației Ruse includea patru Regiuni Militare: Vest, Sud, Centru și Est, fiind constituite fiecare pe o direcție strategică (Vest, Sud, Asia Centrală și Est).

Pe lângă înființarea celei de-a cincea Regiuni Militare, noul document mai include un aspect important, care ar putea trece neobservat. Este vorba despre consfințirea integrării Peninsulei Crimeea în Federația Rusă. Astfel, cei doi noi subiecți ai Federației Ruse, Republica Crimeea și orașul federal Sevastopol, sunt incluși, în mod oficial, în structura Regiunii Militare Sud.

Acest lucru face imposibilă revenirea Peninsulei Crimeea în structura statului ucrainean, cu toate că autoritățile ucrainene pregătesc o strategie pentru redobândirea peninsulei.

 

Începând din 2021, Flota rusă de nord va deveni unitate administrativ-militară independentă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE