N. Iordan, sursa: rtk.com

  Ministrul de externe din Jamaica, Kamina Johnson-Smith, a negat (21.02.2020) că țara sa a recunoscut independența Kosovo.
 
Televiziunea kosovară de stat RTK a relatat că incidentul diplomatic cu Jamaica a survenit după ce președintele Kosovo, Hashim Thaci, a anunțat că ambasadoarea Kosovo în SUA, Vlora Citaku, a confirmat recunoașterea independenței statului balcanic de către Jamaica.
 
Mai exact, Thaci a salutat informația comunicată de diplomatul său în misiune în Statele Unite, declarând că recunoașterea de către Jamaica a independenței Kosovo este rezultatul anilor de muncă asiduă și lobby. 
 
Inclusiv premierul kosovar, Albin Kurti, a mulțumit autorităților de la Kingston că au recunoscut independența Kosovo, iar ministrul de externe Glauk Konjufca și-a manifestat disponibilitatea de a începe imediat demersurile pentru stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.
 
La scurt timp, ministrul de externe din Jamaica a negat pe rețeaua de socializare Twitter recunoașterea independenței Kosovo. 
 
Prin urmare, numărul de state care au recunoscut Priștina începând cu 17 februarie 2008 rămâne la 115. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, 16 țări și-au retras recunoașterea Kosovo. Surinamul a fost primul stat care a retras recunoașterea independenței Kosovo la 27 octombrie 2017. Ghana a fost ultimul stat care a retras recunoașterea independenței  la 11 noiembrie 2019.
 
Această problemă pune în discuție acuzațiile împotriva Serbiei, pe care Kosovo o acuză că promovează o campanie de convingere a altor țări de a retrage recunoașterea independenței Pristinei, în schimbul renunțării la viză de către Serbia. Serbia a negat acuzațiile, afirmând că acest gest este doar o demonstratție de prietenie.
 
 
 
 
 
 
Mulțumim pentru încredere
22 februarie 2020
Incident dipomatic între Kosovo și Jamaica 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest