20 octombrie 2019

Sursa: iz.ru, topwar.ru, remnmilitaryblog.ru

  Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 19.10.2019, citând surse din mediul militar, că Ministerul Apărării va modifica programul de pregătire a ofițerilor din cadrul Infanteriei Marine, introducând pentru aceștia un ciclu de instruire cu durata de cinci ani. Conducerea militară a considerat că este nevoie de extinderea pregătirii de la patru la cinci ani, pentru ca, în anul suplimentar, să fie aprofundată o limbă străină și alte discipline, precum diplomația militară.

 

Ministerul Apărării a ajustat programul de pregătire a ofițerilor Infanteriei Marine printr-o prelungire a perioadei de pregătire la cinci ani. Aceste schimbări sunt asociate cu reforma Infanteriei Marine, conform căreia „beretele negre” vor deveni Trupele Expediționare ale Federației Ruse, capabile să îndeplinească misiuni oriunde în lume. În consecință, în curriculum este introdus un studiu aprofundat al limbilor străine și al altor subiecte specifice, necesare acțiunilor în afara teritoriului rus.

 

Noua concepție de întrebuințare a infanteriștilor marini pornește de la faptul că aceștia trebuie să fie pregătiți să acționeze independent, oriunde în lume, unde vor fi deplasați de Forțele Navale. În același timp, misiunile acestora nu se mai limitează la ducerea acțiunilor de luptă, iar acum „beretelor negre” li se vor atribui misiuni de menținere a păcii, evacuarea cetățenilor ruși din regiuni periculoase sau de acțiuni în interesul țării lor în conflicte locale, la distanțe mari de granițele ruse.

 

După cum au explicat reprezentanții Ministerul Apărării, ofițerul din cadrul Infanteriei Marine nu va trebui doar să fie capabil să conducă în mod competent operațiuni militare, ci și să aibă abilități diplomatice și să vorbească limbi străine, pentru a continua politica Federației Ruse în partea de lume unde va fi trimis să îndeplinească misiuni.

 

Anterior, s-a anunțat că, începând din acest an, în fiecare marș, toate navele de luptă sunt însoțite de luptători ai Infanteriei Marine. Compunerea și dimensiunile fiecărui grup de infanteriști marini depind de tipul navei. Beretele negre vor îndeplini misiuni pe baze permante de apărare a navei împotriva teroriștilor și a diversioniștilor. În cazul în care va fi necesar, infanteriștii marini vor fi implicați în paza navelor de luptă în porturile străine.

 

Pregătirea ofițerilor pentru marile unități și unități militare de Infanterie Marină se realizează numai în două instituții de învățământ militar, respectiv Institutul Militar Superior de Comandă al Trupelor de Desant Aerian din Riazan și Institutul Militar Superior de Comandă de arme întrunite din Extremul Orient.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse sunt constituite cinci brigăzi și un regiment de infanterie marină, astfel:

– Brigada 336 Infanterie Marină – Baltiysk / Flota din Marea Baltică;

– Brigada 810 Infanterie Marină – Sevastopol / Flota din Marea Neagră;

– Brigada 61 Infanterie Marină – Sputnik / Flota de Nord;

– Brigada 155 Infanterie Marină – Valdivostok / Flota din Oceanul Pacific;

– Brigada 40 Infanterie Marină – Petropavlovsk-Kamchatsky / Flota din Oceanul Pacific;

– Regimentul 77 Infanterie Marină – Kaspiysk / Flotila din Marea Caspică.

Cele două instituții militare de învățământ din Riazan și Blagoveshchensk pregătesc ofițeri în specializarea comandant pluton de infanterie marină. Pe lângă acestea, în cadrul Academiei Militare de Artilerie din Sankt Petersburg sunt pregătiți pentru Infanteria Marină comandanți de plutoane de artilerie și antitanc.

În ceea ce privește transformarea Infanteriei Marine în Trupe Expediționare se poate afirma că acest proces a început de mai mult timp. De exemplu, toate navale ruse care îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană și în portul sirian Tartus au la bord, de câțiva ani, grupe de infanterie marină, care asigură paza acestora în timpul traversării mării și a staționării în port.

 

Infanteria Marină din cadrul Forțelor Navale ale Rusiei va fi transformată în Trupe Expediționare

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE