Ingrasamant ecologic

mejor-fertilizante-ecológico

Vara trecută am avut o problemă cu grădina de acasă, care abia dacă a dat roade, și mi-a părut atât de rău pentru că avusesem un sezon de plantare atât de bun. Cu toate acestea, un coleg mi-a dat cel mai bun îngrășământ organic și acesta s-a dovedit a fi salvarea pentru plantele mele.

Dacă nu ați încercat, ar trebui să începeți mâine. Vă spun că schimbarea pe care am observat-o în curtea mea a fost atât de mare încât am aruncat toate produsele super chimice pe care le aveam depozitate și am încercat fiecare pachet natural pe care l-am văzut până când am găsit cele mai bune formule. Și asta este ceea ce vreau să împărtășesc cu voi astăzi.

Trebuie să recunosc că, deși sunt fascinat de natură, nu sunt un fan al mirosului de bălegar liber de lângă culturile ale căror fructe le voi mânca mai târziu. De aceea, întotdeauna mi-au plăcut cel mai mult opțiunile ambalate de compost organic .

În plus, în acest fel avem mai mult control asupra fiecărei componente pe care o adăugăm și de care are nevoie plantarea noastră.

Pentru a-l alege pe cel mai bun, trebuie să știți că îngrășămintele tind să fie puțin diferite atunci când vine vorba de grădini de legume, pomi fructiferi sau plante de apartament.

Așadar, dacă sunteți ca mine și aveți o mare varietate de culturi acasă, vă veți distra foarte mult încercând toate prezentările. Dar nu disperați cu varietatea, acest comparativ are o opțiune excelentă pentru fiecare cultură sau problemă obișnuită.

Cele mai bune îngrășăminte organice

Aici vă prezentăm îngrășăminte organice:

1. Îngrășământ de grădină 100% organic SOLABIOL

Ecologic

51Iv6g+hqzS

Vezi pretul Emag

Următorul produs pe care l-am încercat atât pe plantele mele de interior, cât și în mica mea grădină de legume vine de la Solabiol, unul dintre cele mai reușite îngrășăminte atunci când ești interesat să faci să înflorească plantele tale de legume, cum ar fi roșiile, castraveții, salata, ridichile și multe altele. Este un îngrășământ formulat numai din materii prime de origine naturală, complet potrivit pentru iubitorii de agricultură ecologică.

Datorită acestei abordări etice a dezvoltării durabile, atât pentru cultivarea la domiciliu, cât și pentru cultivarea la scară mică, veți putea să plantați culturi prietenoase cu mediul înconjurător, cu încrederea că veți avea ca rezultat plante cu adevărat frumoase.

Unul dintre lucrurile pe care le-am observat este că, datorită eliberării treptate a nutrienților, am obținut un număr mai mare de flori și fructe, iar răsadurile mele de ardei au fost rezistente la infestările cu viermi care au afectat zona. Se livrează într-un pachet de 1,5 kg. (Îngrășământ COMPO pentru livezi și fructe

Formulat cu vinarsă de sfeclă

41+f3q-nOkL

Vezi pretul Emag

În final, aș dori să vă împărtășesc un alt produs excelent care mi-a dat rezultate impresionante în culturile mele de mici dimensiuni, precum și în straturile de flori de interior pe care mama mea le are acasă. Este vorba de Compo, un îngrășământ 100% vegetal, fabricat din pulpă de sfeclă și fosforit, care va îmbogăți și va îmbunătăți substratul pe care vă creșteți plantele, deoarece acționează ca un stimulator biologic.

Una dintre particularitățile sale este că se potrivește pentru orice tip de plante, fie că le aveți în casă, pe terasă sau pe terasă. Prin urmare, dacă sunteți iubitori ai echilibrului ecologic și doriți să respectați mediul înconjurător, evitând chiar și contaminarea acviferelor, una dintre cele mai bune alternative este acest îngrășământ pentru pomi fructiferi și livezi cu un randament de 1,3 kg. (BioGold bonsai bonsai tree food

Equilibrium NPK 10-10-10-10

51XS7FCvkkL

Vezi pretul Emag

Aceasta este cea mai populară marcă de îngrășăminte pentru bonsai , deoarece provine din Japonia și folosește tehnici tradiționale. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este faptul că se absoarbe lent, astfel încât menține pomul nostru hrănit pentru o perioadă lungă de timp. Deoarece este bogat în NPK , este conceput pentru a menține solul pufos și drenajul uniform în ghivecele mici, cum ar fi bonsai.

4. Biostimulator ecologic Ecom Garden by Ecom Fitoinnovación

Lichid diluabil

41AnwDA8-qL

Vezi pretul Emag

Acțiunea sa rapidă face ca o mai bună înflorire să fie vizibilă la plantele de interior și la terase. Pot să vă spun că este extrem de eficient pentru a reda forța plantelor putrezite și pentru a le proteja de ciupercile periculoase în anotimpurile foarte umede. Nu este cel mai ieftin , dar merită, deoarece poate produce până la 30 de litri, dacă conținutul este dizolvat și udat cu un pulverizator bun.

5. Insecticid pe bază de pământ de diatomee de la Impex Europe

Protecția animalelor

41cze3CQMCL

Vezi pretul Emag

Probabil că unii colegi de grădinărit v-au vorbit deja despre acest produs, deoarece este unul dintre cele mai populare pe piața bio datorită calității bune și eficienței sale. Acest tratament constă în alge fosilizate, bogate în oligoelemente care sperie invaziile și mențin sănătatea viitoarei noastre alimentații. În plus, pisica mea mă însoțește întotdeauna când ud grădina și nu a trebuit niciodată să-mi fac griji cu privire la acest granulat.

6. Guano biológico de Semillas Batlle

Pentru orice anotimp

51u+M3sDYHL

Vezi pretul Emag

Acest produs a fost primul pe care l-am încercat pentru a-mi revitaliza grădina de legume și pot să vă spun că funcționează. Deși este recomandat pentru viță-de-vie , este eficient și pentru alte culturi ecologice. Cea mai bună metodă pe care am găsit-o a fost să o dizolvăm în două părți de apă și să o împrăștiem peste tot. Avantajul său major este că rezultatele pot fi observate rapid și că orice alt supliment adăugat ulterior va fi mai bine asimilat.

7. Îngrășământ pentru citrice Neudorff Azet

Un kilogram de produs solid

51615e8kpXL

Vezi pretul Emag

Acesta este preferatul meu pentru menținerea culturilor chiar și atunci când este frig. Îngrășământul de tip cereale pentru citrice este, de obicei, un îngrășământ ieftin , dar cu siguranță cu un miros mai dulce, spre deosebire de cele care sunt în granule. Echilibrul său NPK 7-3-10 favorizează formarea unor fructe mari și sănătoase. Odată ce ați încercat-o, pomii dvs. nu se vor mai opri din înflorit și vor produce recolte mai bune.

Ghid de cumpărare: Cele mai bune îngrășăminte organice

Ce sunt suplimentele N-P-K?

mejor-fertilizante-ecológico

Când vine vorba de cultivarea plantelor, aceste trei litere sunt cheia unui echilibru sănătos. Acestea se referă la cele trei elemente esențiale sau macronutrienți care susțin creșterea în regnul vegetal.

Dacă sunteți nou în grădinărit, este posibil să fi văzut trei numere mari evidențiate pe ambalaj și să nu știți cum să le citiți. Se referă la procentul acestor trei materiale.

Azotul (N) ajută la creșterea frunzelor și la hrănirea aeriană a ciupercilor care mențin solul viu și hrănit.

Pe de altă parte, fosforul (P) întărește rădăcinile și crește formarea florilor. Iar potasiul (K) susține ciclul de viață al plantei, o regenerează și o menține verde.

Toate acestea sunt importante pentru că hrănirea solului necesită un echilibru corect al acestor substanțe în beneficiul solului în care va germina fiecare specie. Din nefericire, mediul de astăzi nu conține adesea proporțiile corecte ale fiecărui element și trebuie să-i dăm o mână de ajutor în funcție de condițiile specifice pe care le avem.

De ce să mergem pe bio?

Fiecare plantă are nevoie de macro și micronutrienți esențiali pentru a se dezvolta, iar aceștia pot proveni din diferite surse. Dar trebuie să știți de partea cui se află știința.

Laboratoarele nu creează doar produse sintetice în experimente cu multe substanțe chimice, așa cum ar putea crede unii.

Dar și oamenii de știință preocupați de daunele aduse mediului s-au dedicat dezvoltării, din formele lor naturale, a celor mai realiste și nepoluante combinații pentru a promova o adevărată agricultură ecologică.

Îngrășăminte chimice

Adevărul este că aceste îngrășăminte tind să elibereze nutrienții mai repede, motiv pentru care mulți le preferă.

Problema este că, atunci când începem, nu toată lumea știe că folosirea acestor produse este sinonimă și cu exterminarea microorganismelor benefice, cu otrăvirea solului și cu crearea unei dependențe de sol pentru a rămâne verde .

Îngrășăminte organice

Pe de altă parte, având un îngrășământ care nu poluează , absorbția nutrienților este mult mai ușoară și se reține mai mult. Mai mult, nu arde proprietățile anterioare care există la suprafață, ci reface structura acesteia și vitalitatea apei care curge sub ea.

Ce trebuie făcut înainte de a adăuga un îngrășământ organic?

Ca o formă de pregătire, există un truc pe care l-am dezvoltat și care m-a ajutat, împreună cu îngrășămintele, să-mi recuperez mica recoltă de acasă. Aceasta este pentru a crea un compost organic.

Acest sol compostat va crea un humus ca urmare a descompunerii organice a deșeurilor de grădină și de bucătărie. Este extrem de simplu de realizat și foarte avantajos pentru a adăuga mai mulți nutrienți necesari în solul în care dorim să facem să înflorească diferite plantații.

Pentru a crea acest biostimulant , pur și simplu mărunțiți frunze uscate sau resturi de legume și îngropați totul în solul de cultură. Vă garantez că, pe lângă faptul că funcționează, este o activitate foarte distractivă pentru a-i implica pe copii într-un proiect științific diferit.

Tipuri de îngrășăminte organice

Îngrășăminte organice uscate

Acestea sunt mult mai ușor de cumpărat și de fabricat pe cont propriu. De obicei, acestea sunt un amestec de deșeuri, deci sunt rezultatul unui proces ecologic care nu afectează mediul înconjurător și care constă în reutilizarea deșeurilor.

Cu toate acestea, pentru a le utiliza în mod corespunzător, trebuie să vă aflați în perioada de vegetație sau înainte de plantare și să dispuneți astfel de sol pentru a vă hrăni plantele în mod corespunzător. Cele mai populare sunt cele realizate din reziduuri uscate.

Îngrășăminte lichide

După cum știm, rădăcinile și frunzele plantelor sunt concepute pentru a absorbi apa. Prin urmare, substanțele nutritive sub formă lichidă au o acțiune mai imediată și sunt utile mai ales atunci când există daune sau secetă.

Suplimente nutritive

Nu este un tip de îngrășământ în sine, ci un supliment mai specializat pentru a oferi un sprijin suplimentar de creștere și vindecare pentru natură.

Dacă aveți o grădină de legume, știți că fiecare specie plantată are propriile nevoi de minerale, vitamine și hormoni, așa că utilizarea suplimentelor poate ajuta la crearea unor condiții optime care nu sunt deja prezente.

Guano de liliac

Fabricat din excremente de liliac, este o recreare a unuia dintre cele mai benefice procese naturale pentru plante. guano are procente ridicate de azot și fosfor în orice prezentare.

De fapt, a fost cel mai solicitat îngrășământ înainte ca produsele sintetice să devină populare.

Făină de pește

Aceasta este o altă formulă salvată din agricultura antică. Făina de pește este bogată în oligoelemente și aminoacizi care întăresc multe culturi.

Alge marine

Aceasta este metoda câștigătoare dacă sunteți în căutarea unor întăriri pentru gazon. Este vorba de alge marine uscate și zdrobite , care pot elibera hormoni și minerale pentru o perioadă foarte lungă de timp, ceea ce face ca acest produs să poată fi folosit în mod corespunzător.

Garret Juice

Ecologistul Howard Garrett a creat acest amestec de ceai de compost, melasă, vin fermentat și alge marine pentru a fi pulverizat pe toate tipurile de plante de apartament.

Funcționează pentru legume , precum și pentru ghivece ornamentale și culturi alimentare. Cel mai bun lucru este că poate fi făcut acasă sau cumpărat într-o prezentare destul de accesibilă .