11 noiembrie 2019

Sursa: dt.ua, 112.international

  Potrivit unor surse apropiate președinținei ucrainene, citate de portalul dt.ua, următoarea întâlnire în formatul Normandia, destinat soluționării conflictului din Donbas, va avea loc pe 24 sau 26 noiembrie.

 

Dacă întâlnirea va avea loc, în cadrul acesteia se va discuta punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, formula Steinmeier, statutul special al regiunii Donbas, controlul ucrainean asupra frontierei cu Federația Rusă și alegerile locale din cele două republici autoproclamate. Dacă, însă, aceasta nu se va desfășura în perioada precizată, potrivit sursei, reprezentanții părților nu se vor mai putea întâlni în cursul acestui an și “este greu de crezut că reuniunea Cvartetului va mai avea loc vreodată”.

 

Kremlinul consideră că este devreme să se vorbească despre organizarea unei reuniuni în format Normandia până la sfârșitul anului 2019. 

 

Răspunzând la întrebarea privind modului în care problemele perturbarea dezangajării forțelor va influența organizarea summitului în formal Normandia, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitry Peskov a subliniat că Rusia ar dori să se țină ședința cât mai curând posibil, dar este prea devreme pentru a se vehicula o anumită dată.

 

„Poziția Rusiei în formatul Normandia este neschimbată și consecventă. Rusia și președintele Vladimir Putin susțin continuarea lucrărilor în formatul Normandia. Vrem să organizăm summitul cât mai curând posibil, dar, în același timp, credem că acest summit trebuie să fie  bine pregătit, pentru a fi eficient.[...] Urmărim îndeaproape situația. Orice informare privind întreruperea dezangajării forțelor creează îngrijorare. Sperăm că, în pofida dificultăților, procesul va fi finalizat”, a declarat Dmitry Peskov.

 

Întâlnirea în formatul Normandia ar putea avea loc în perioada 24-26 noiembrie

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE