27 septembrie 2019

Sursa: mil.gov.ua

   Pe 26 septembrie, ministrul Apărării din Ucraina, Andriy Zagorodniuk, s-a întâlnit cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcan.

 

Ministrul ucrainean a subliniat importanța cooperării în domeniul apărării și a mulțumit colegilor români pentru susținerea integrității teritoriale și independenței Ucrainei.

 

Andriy Zagorodniuk a efectuat o informare cu privire la direcțiile de reformare a Ministerului Apărării din Ucraina și de perfecționare a capabilităților Forțelor Armate.

 

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat și despre situația de securitate actuală, accentuând nevoia de suplimentare a cooperării pentru menținerea unui nivel ridicat de stabilitate în regiune. În acest sens, s-a discutat problema funcționării Batalionului Multinațional de Geniu Tisa și a posibilităților de extindere a cooperării bilaterale între Forțele Armate ale Ucrainei și României.

 

Cristian-Leon Țurcanu l-a felicitat ​​pe Andriy Zagorodniuk pentru numirea în funcția de ministru al Apărării al Ucrainei și și-a exprimat speranța că cele două state vor menține relații prietenoase și constructive. De asemenea, acesta l-a invitat pe Andriy Zagorodniuk să participe la întâlnirea la nivelul miniștrilor apărării din țările din sud-estul Europei, care va avea loc în noiembrie la București.

 

Comentrariu BSMAP: Batalionul Multinational de Geniu TISA (Batalionul 52 Geniu TISA, dislocat în Satu-Mare) este rezultatul Initiațivei de Cooperare Regională între Ungaria, Slovacia, Ucraina și România, și a fost constituit în scopul participării la activități de salvare, reconstrucție, limitare și înlăturare a efectelor unor dezastre naturale sau tehnologice.

Batalionul este compus dintr-un comandament multinațional și din contingente naționale, totalizând 800 de militari. Contribuția cu efective a părtilor este aproximativ similară. În cazul intervenției în teren, comanda unității este preluată de reprezentantul țării pe teritoriul căreia se acționează.

 

 

 

 

 

Întrevedere pe tema stării și perspectivelor de cooperare în domeniul apărării între Ucraina și România

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE