10 ianuarie 2020

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblg.com

 Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 09.01.2020, citând un raport al Comitetului pentru Apărare din Parlamentul irakian, că, în urmă cu câteva luni, Irakul a reluat negocierile cu Federația Rusă pentru achiziționarea de sisteme de rachete antiaeriene de tip S-300.

 

În același timp, un oficial de la Bagdad a declarat că țara sa se așteaptă la o opoziție a SUA în această problemă.

 

“Se presupune că această problemă ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă. După atacurile asupra bazelor milițiilor șiite ale Al-Hashd al-Shaabi din Bagdad și din alte provincii, a apărut nevoia pentru aceste arme, iar cei responsabili au reluat negocierile pentru încheierea unui contract de achiziționare a sistemlor S-300”, a declarat șeful comitetului, Muhammad Ryda.

 

Acesta a menționat că nu știe în ce stadiu se află negocierea contractului, dar că a fost obținută permisiunea conducerii superioare a Irakului pentru acesta.

 

Sistemele de rachete antiaeriene din familia S-300 sunt unele dintre cele mai puternice sisteme de apărare antiaeriană din lume. Dezvoltarea acestui sistem a început în anii 1960. Distanța maximă de descoperire a țintelor este de aproximativ 400-500 de kilometri.

 

Comentariu BSMAP: Fără o legătură directă cu situația actuală de securitate din zonă, determinată de uciderea în Bagdad a generalului iranian Quasem Soleimani, menținerea pe linia finalizări contractului ruso-irakian nu face decât să acentueze tensiunle dintre Irak și SUA care au culminat cu cererea parlamentului irakian de retragere a trupelor americane din Irak.

 

 

 

 

Irakul a reluat discuțiile cu Rusia pentru achiziționarea de sisteme de rachete antiaeriene S-300

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE