Jocuri de masa pentru adulti

mejor-juego-de-mesa

Puține lucruri întrec experiența de a te bucura de un moment de distracție sănătoasă alături de familie și prieteni, așa că astăzi vrem să vă povestim despre cel mai bun joc de societate pentru adulți, o alternativă clasică și ideală pentru o seară de distracție în comun, fără a fi nevoie să ieșiți din casă.

Trebuie să găsim un echilibru între a ne îndeplini responsabilitățile și a ne bucura de momentele de petrecere a timpului liber, dacă reușim să echilibrăm aceste două principii ne va fi mai ușor să ducem o viață plină și armonioasă.

Încă de la începutul istoriei ființa umană a căutat să aibă parte de momente de plăcere și distracție, jocurile de societate s-au născut odată cu omul, iar istoria o susține, în ruinele Egiptului antic a fost găsită prima tablă de joc cunoscută de om, aceasta fiind botezată cu numele ' Senet '.

Mulți cercetători susțin că în China s-a născut primul joc de cărți din istorie, cu aproximativ 1000 de ani înainte de Hristos, care are asemănări cu jocul de domino pe care îl cunoaștem astăzi.

Deși istoria poate fi captivantă, dar în prezent trăim într-o lume în care divertismentul este legat aproape în totalitate de tehnologie, mulți se bucură să se joace de pe mobil, calculator, tabletă sau să interacționeze direct cu stațiile de jocuri digitale, totuși, știm că există multe persoane care împărtășesc, ca și noi, o pasiune specială pentru jocurile de societate clasice și tradiționale, de aceea articolul nostru de astăzi vă este dedicat.

Cele mai bune jocuri de societate pentru adulți

Care este cel mai bun joc de societate pentru adulți?

Pe piața de astăzi puteți găsi o mare varietate de jocuri de societate pentru adulți, sunt atât de multe și atât de diferite încât unul dintre ele vă va atrage cu siguranță atenția.

Cum poți să nu-i iubești? Dacă au distrat omenirea de-a lungul secolelor de istorie, adaptându-se la orice vârstă, ajutându-ne să lucrăm în echipă, să învățăm noi cunoștințe și strategii, dezvoltându-ne abilitățile motorii, memoria, stima de sine, concentrarea, oferindu-ne o mulțime de beneficii și experiențe bune de ținut minte.

Pentru a vă ajuta să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine intereselor și personalității dumneavoastră, am pregătit o selecție a celor mai bune 6 opțiuni, o listă comparativă, astfel încât să aveți la îndemână toate informațiile relevante înainte de a face alegerea.

Iată cele mai bune jocuri de societate pentru adulți :

1. Catan joc de societate pentru adulți

41qVBMNOfuS

Vezi pretul Emag

Catan prezintă utilizatorului un univers inspirat din istoria medievală, tabla reprezintă o insulă plină de resurse naturale, iar jucătorii sunt coloniștii acestui teritoriu.

Jucătorii trebuie să facă față provocării de a stabili o primă așezare, exploatând resursele insulei, pentru a o transforma într-un sat și mai târziu, dacă norocul este de partea ta, într-un oraș.

Este un joc care echilibrează perfect strategia și șansa, jocul are o durată estimată de 75 de minute și poate fi jucat de 3 sau 4 persoane, părerea generală a comunității de utilizatori este că Catan este unul dintre cele mai distractive și captivante jocuri de societate pe care le puteți găsi.

A fost un joc care a luat naștere în Germania și de la crearea sa s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume, fiind o opțiune de distracție la îndemâna oricui, ceea ce îl poziționează ca fiind unul dintre jocurile preferate.

2. Jocul de societate de strategie Risk de la Hasbro

Popularul joc de societate este produs de Hasbro și este inspirat de marile cuceriri de teritorii din întreaga lume, tabla sa vă prezintă posibilitatea de a planifica strategii, de a vă angaja în bătălii și de a domina lumea.

Când îl cumpărați veți lua acasă un tablou de joc de o calitate excelentă, în care numărul de jucători de la 2 la 5 la un moment dat, fiecare va avea câte o armată, care include: 12 soldați de cavalerie, 8 soldați de artilerie și 40 de soldați de infanterie, în plus jocul vine cu 56 de pachete de cărți, inclusiv 12 cărți cu misiuni speciale și 5 zaruri.

Există trei moduri de joc diferite, astfel încât să te poți distra oricând, unul dintre ele este conceput pentru începători, constând într-un joc scurt și distractiv pentru a învăța și a pune în practică tacticile de cucerire, un alt mod este conceput pentru jucătorii experți și, în cele din urmă, un mod cap-la-cap, conceput doar pentru 2 jucători, astfel încât să îți poți măsura puterea, strategiile și inteligența atunci când obiectivul este de a domina lumea.

3. Joc distractiv pentru adulți Perplexus Original

51X7-bRcSGL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui joc super original și distractiv, conceput pentru a fi apreciat atât de adulți, cât și de cei mai tineri membri ai familiei, începând cu vârsta de 6 ani, deoarece îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile motorii, concentrarea și perseverența.

Designul ne prezintă structura unui labirint în interiorul unei sfere transparente, obiectivul nostru va fi să trecem printre obstacole și pasaje complicate o mică bilă metalică, are 3 faze, fiecare dintre ele prezentând jucătorului un nivel de dificultate mai ridicat.

Are un design multicolor frumos și atrăgător și este destul de ușor, cântărind doar 340 de grame. Atunci când îl joci și atingi obiectivul, vei depăși peste 100 de obstacole în labirintul 3D, este foarte distractiv și cel mai mare beneficiu este că îți vei antrena coordonarea în timp ce te distrezi.

4. Jocuri de societate pentru adulți Who's Who? Extra

612haghwsUL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o versiune electronică a jocului clasic Who's Who? în care scopul este de a afla cine este personajul secret al adversarului tău, punându-i întrebări.

Jocul ne prezintă o gamă largă și diversă de personaje din care putem alege, în plus, această versiune vine cu 2 moduri de joc, cel clasic și tradițional cunoscut de toți, plus un alt mod în care poți adăuga factorul timp, un cronometru luminos care reduce timpul de răspuns al fiecărei runde.

Jocul are un design foarte practic și simplu în ceea ce privește depozitarea componentelor, este ușor și ocupă puțin spațiu, astfel încât îl puteți lua oriunde, atunci când călătoriți în vacanță sau când decideți să îl duceți la familie și prieteni, funcționează cu baterii AAA, este prevăzut cu muzică și efecte sonore amuzante care înveselesc întreaga experiență pentru cei mici de acasă.

Este economic și de bună calitate, dacă vă decideți să îl cumpărați, veți achiziționa un joc de mare valoare educativă, deoarece jucându-l copiii își îmbunătățesc abilitățile de matematică, scriere, citire și viziune spațială.

5. Joc de societate Monopoly Classic

51+s744ufRL

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai populare și mai bune jocuri de societate din istorie, Monopoly este conducătorul tuturor jocurilor de familie și, de asemenea, cel mai ieftin joc din selecția noastră.

Scopul jocului este să achiziționați, să vindeți și să tranzacționați proprietățile care vă sunt prezentate pe tablă până când veți dobândi toate străzile disponibile, ducând adversarii la ruină.

Este un joc de societate de strategie, jucători de la 2 la 8, ceea ce îl face o alternativă perfectă pentru a vă bucura de el cu prietenii și familia.

Dacă vă decideți să cumpărați acest joc de societate, veți primi la un preț redus versiunea clasică a jocului, dar cu un plus, deoarece include un nou jeton pentru jucători cu figura pisicii, vine de asemenea cu o tablă de înaltă calitate, un set de bilete de diferite nominalizări, casă, hoteluri și bineînțeles, cu pachete cu informații specifice fiecărei proprietăți.

6. Joc de societate pentru adulți Dixit

51MH8gdbZhL

Vezi pretul Emag

Acesta este un joc de societate original și plin de imaginație, în Dixit, jucătorii se provoacă reciproc cu descrieri creative ale celor cărți ascunse , după ce descifrează care descriere ar putea fi cea corectă, vor vota pentru a descoperi care carte corespunde descrierii, câștigând puncte pentru jocul lor dacă au nimerit-o.

Fiecare joc are o durată estimată între 30 de minute și o oră, iar numărul de jucători este de 3, iar cel maxim este de 6.

Acesta nu este doar un joc de societate, ci și o operă de artă, deoarece oferă jucătorului pachete de cărți unice, cu ilustrații frumoase care să servească drept sursă de inspirație.

Dixit are, de asemenea, o mare valoare educativă, în timpul jocului este necesar să vă lăsați imaginația să zburde, este perfect pentru cei care au unele dificultăți de înțelegere a lecturii sau pentru a depăși barierele lingvistice, deoarece nu include citirea textelor

Jocul vine cu o tablă, cărți de vot și 84 de cărți ilustrate.

Jocurile de societate pentru adulți, dincolo de distracție

juego-de-mesa-para-adultos

Este adevărat că există o concepție generală despre jocurile de societate distractive, deși sunt camuflate ca o formă simplă și sănătoasă de divertisment, ele sunt mult mai mult decât atât.

Jocurile de societate sunt profund legate de acuitatea mentală, de capacitatea de înțelegere, de răspunsul rapid la stimuli și de gândirea strategică, toate abilități cognitive care vor fi fortificate prin jocul în fața tablei, însă, merită subliniat rolul valoros pe care îl joacă în dezvoltarea motorie și cerebrală a copiilor .

Multe jocuri de societate favorizează dezvoltarea și controlul aptitudinilor motorii la copiii mici, deoarece îi condiționează să lucreze la controlul mușchilor mâinilor și brațelor, consolidând în același timp coordonarea între vedere și mișcarea mâinilor.

Jocurile de societate împărtășite îl vor ajuta pe copilul dvs. să își dezvolte abilitățile de comunicare, o bună aptitudine pentru munca în echipă și să se confrunte de timpuriu cu rezolvarea obstacolelor și provocărilor, dându-i un sentiment de independență și încredere în sine, jucând un joc de societate poate fi ocazia perfectă pentru a-i învăța pe copiii dvs. cum să facă față în mod constructiv pierderilor, consolidându-le și mai mult abilitățile emoționale și sociale.

Dacă vrei să îi oferi copilului tău ceva cu care să se distreze și, în același timp, să contribuie la dezvoltarea lui generală ca persoană, cea mai bună opțiune pe care o poți alege este un joc de societate, acestea continuă să dea tonul la întâlnirile dintre familie și prieteni, fără să se demodeze, indiferent de câți ani sunt alături de tine, iar când va veni momentul, vor fi o moștenire excelentă pe care să o lași nepoților tăi.

10 Beneficii ale jocurilor de societate

Petrecerea unui timp de distracție împreună cu familia sau prietenii la jocul de societate preferat poate aduce nenumărate beneficii pentru sănătate.

Aceste jocuri sunt mult mai mult decât o simplă distracție, așa că șterge-le de praf pe cele pe care le ai deja acasă sau du-te și cumpără-l pe cel care te captivează cel mai mult, nu numai că te vei distra și îți vei crea amintiri plăcute, dar vei oferi și echilibru și bunăstare vieții tale.

Informația este putere! De aceea, am creat pentru tine o selecție de 10 beneficii ale jocurilor de societate :

  • Distrează-te și simte-te bine

617-BVMij1L

Atunci când te distrezi, corpul tău eliberează hormoni ai fericirii, cei cunoscuți sub numele de endorfine, sunt neurotransmițători care au capacități analgezice și care te predispun la o stare emoțională optimistă și pozitivă pentru a te conecta într-un mod armonios cu cei dragi, zâmbind și distrându-te cu prietenii și familia vei fi mereu sănătos.

Uneori, ne lăsăm prinși în rutina și responsabilitățile zilei, relegând puțin din timpul de calitate pe care îl împărtășim în familie, vă invităm să spargeți acest tipar, împărtășirea unui joc de societate poate fi ocazia perfectă de a petrece timp cu cei dragi și de a întări legăturile care vă unesc.

  • Abilități cognitive și de memorie

51o5XZoD7+L

Este important să ne antrenăm creierul pentru a-l menține sănătos pe termen lung, iar jocurile de societate sunt o opțiune excelentă pentru a realiza acest lucru, indiferent de vârstă, fiind utile pentru copii pentru a-și dezvolta și întări abilitățile motorii și cognitive, în timp ce pentru adulții mai în vârstă pot deveni instrumentul perfect pentru antrenarea memoriei și a acuitatea mentală, prevenind bolile.

  • Reducerea riscului de boli mintale

Acesta este probabil cel mai bun beneficiu pe care îl oferă jocurile de societate, jucându-le frecvent, veți reduce riscul de a suferi de boli mintale la o vârstă mai înaintată, expunându-vă la provocări mentale vă va menține creierul treaz și sănătos.

  • Scade tensiunea arterială

Endorfinele pe care corpul tău le eliberează atunci când te distrezi aduc beneficii excelente întregului tău organism, datorită lor mușchii se relaxează și sângele circulă liber, prin urmare tensiunea arterială va fi reglată, scăzând-o la niveluri corecte, evitând astfel riscul de a suferi de boli cardiovasculare.

  • Îți accelerează răspunsul la stimuli

51a3CP3fvqL

Studiile științifice au arătat că persoanele care petrec timp jucând jocuri de societate sau digitale au un timp de răspuns mult mai rapid decât restul populației.

Stresul este un dușman tăcut, care are un impact negativ și profund asupra sănătății și stării de bine, trebuie să îl combateți în mod corect, jocurile de societate sunt una dintre cele mai sănătoase și eficiente alternative în acest sens, fiind un instrument simplu, la îndemâna oricui, pentru a se relaxa și a se bucura.

  • Îți întărește sistemul imunitar

Experimentarea sentimentelor pozitive de bucurie, empatie și iubire este o modalitate excelentă de a-ți întări sistemul imunitar, iar jocurile de societate îți oferă posibilitatea de a trezi toate aceste sentimente prin împărtășirea unui moment plăcut cu cei dragi, așa că data viitoare când te simți puțin răcit, scoate-ți din praf jocul preferat și distrează-te.

  • Ajută la dezvoltarea copiilor

Jocurile de societate joacă un rol educativ foarte valoros în formarea integrală a copiilor, deoarece nu numai că ajută la dezvoltarea abilităților mentale, dar ne oferă și ocazia perfectă pentru ca copii să își consolideze abilitățile de comunicare, sociale și emoționale.

  • Tratamente terapeutice

Jocurile de societate reprezintă un excelent instrument terapeutic pentru copii, persoane în vârstă și persoane cu dizabilități fizice sau mentale, prin intermediul cărora aceștia își pot îmbunătăți și dezvolta abilitățile motorii de bază, coordonarea, inteligența spațială și vizuală. Ele sunt instrumentul ideal pentru a revigora funcțiile nervoase și musculare ale organismului nostru.

De unde să cumpărați jocuri de masă pentru adulți?

De la un mic magazin de cartier care vinde chiar și ziare și reviste, s-ar putea să aibă câteva, dar dacă aveți nevoie de multă varietate, mergeți la centre comerciale mari, cum ar fi Carrefour, El Corte Inglés sau Alcampo.

Unul dintre site-urile de internet cu cea mai mare varietate de jocuri cooperative, competitive și distractive este Amazon, cu avantajul că ajunge în scurt timp la ușa ta.

Top 10 jocuri de rol și de strategie pentru adulți