09 octombrie 2019

Sursa: mil.in.ua

 În cadrul expoziției internaționale „Arme și securitate - 2019”, care are loc la Kiev în perioada 8-11 octombrie, Biroul de proiectare Yuzhnoye (Dnipro) a expus noua rachetă aer-sol supersonică ghidată "Fulger".

 

Racheta de aviație este destinată distrugerii țintelor mici și medii la sol (vehicule blindate ușoare/grele, nave, facilități și fortificații).

 

Racheta "Fulger" va face parte din armamentul de bord al avioanele de luptă multirol Su-27 și Su-24M, aflate în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene Ucrainene, dezvoltatorii rachetei declarând că utilizarea acesteia necesită efectuarea unor modificări minore la aeronave.

 

Comentariu BSMAP: Subfinanțarea în care este menținut sectorul apărărării din Ucraina de peste 10 ani face ca orice realizare tehnică mai însemată să fie considerată un succes răsunător. Atât racheta "Fulger", cât și sistemul cu bazare la sol RK-360MȚ (cunoscut și sub denumirea "Neptun") de lansare a rachetelor de croazieră antinavă R-360, fiind prezentate cu mare mândrie președintelui ucrainean V. Zelenski pe timpul vizitei efectuate la expoziție. 

 

 

 

Kiev: Avioanele multirol Su-27 și Su-24M vor fi echipate cu noua rachetă supersonică aer-sol "Fulger"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE