19 mai 2019

Sursa: 112.international, uawire.org

 Federația Rusă nu a fost invitată să participe la ceremonia de învesitire a președintelui ales, Volodimr Zelenski, a informat secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Kateryna Zelenko, pe postul de televiziune 112 din Ucraina.

 

"Federația Rusă nu a fost invitată la aceste evenimente. Am invitat doar partenerii noștri și țările care cooperează activ cu Ucraina și care sunt partenerii și prietenii noștri", a spus Zelenko.

 

Adminisrația ucraineană a anunțat deja că cinci președinți de state vor veni la învestirea lui Zelensky, fiind confirmată prezența președinților Letoniei, Lituaniei, Estoniei, Georgiei și Ungariei.

 

De asemenea, la eveniment vor participa premierl Moldovei, Pavel Filip; vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic; șeful parlamentului din Azerbaijan, Ogtay Sabir Oghlu Asadov; vicepremierul României, Ana Birchall; ministrul Afacerilor Externe al Kenyei Monica Juma; ministrul Apărării Naționale din Canada, Harjit Singh Sajjan, secretarul de stat al Afacerilor Externe al Croației, Zdravka Busic, prim-viceministrul Afacerilor Externe al Greciei; ambasadorul Israelului, Joel Lion; secretarul general adjunct pentru politică și politica de securitate al NATO, Alejandro Alvargonzalez; ambasadorul francez Isabelle Dumont.

 

Rada Supremă a stabilit că învestirea președintelui ales Volodymyr Zelensky va avea loc pe 20 mai la ora 10:00.

 

 

 

 

Kiev: Reprezentanții ruși nu sunt invitați la învestirea președintelui ales Volodimir Zelenski

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE