10 iulie 2019

Sursa: defence-ua.com

 Pe 9 iulie, într-un interviu acordat publicației Defense Express, comandantul Forțelor pentru Operații Întrunite din Ucraina, general locotenent Oleksandr Syrsky, a declarat că zona de coflict din Donbas este acum folosită de ocupanți ca teren de încercare pentru testarea tehnicii și echipamentelor miliare rusești.  

 

"Conducerea militară rusă a saturat contingentul de ocupație cu arme moderne, sisteme de cercetare și război electronic, echipamente de comunicații și alte mijloace moderne pentru a le oferi un avantaj față de forțele ucrainene. În același timp, se efectuează cercetări funcționale și tehnologice cu privire la noi prototipuri de arme în condiții de luptă. În prezent, Donbas este folosit de ocupanți ca teren de testare pentru verificarea capabilităților moderne ale armatei ruse și a echipamentului militar", a declarat Syrsky.

 

Potrivit generalului ucrainean, lista armelor rusești folosite în Donbas este lungă, iar utilizarea tehnologiilor militare moderne (în special cele radar, de război electronic și sisteme antiaeriene) este permisă doar soldaților ruși din regiunile Donețk și Lugansk.

 

În cadrul forțelor de ocupație au fost observate tancurile T-72BA (modelul 1999) și T-72BZ (2011); vehicule blindate BTR-82A și un BTR-80 cu remorcă TKN-4GA; un vehicul de luptă al infanteriei BMD-2; vehicule blindate Rys, Tiger, GAZ 3937 Vodnik, Kamaz-4326 Vystrel și Mustang; sisteme de artilerie 2B16 Nona-K, MLRS Tornado, sisteme de rachete Pantsir S1; sistemele radar Kasta-2E2, subsistemul de control aerian Barnowl-2; lansatorul portabil de proiectile antiaeriene  Verba și multe altele.

 

De asemenea, a fost observată folosirea proiectilelor de artilerie de 152 mm ale sistemului de artilerie Krasnopol, lansatorul de proiectile KM-8 Gran (2016) și sisteme antitanc Fagot, cu rachete 9M111 și 9M113.

 

Sistemele electronice de război pe care Rusia le-a adus în Donbas merită o atenție deosebită. Cele identificate includ R-330 Zhitel, SPR-2M Rut-BM, RB-34IV Leyer, R-378B Borisoglebsk-2, 1L269 Krasukha-2 și SB-109A Bylina. Eficacitatea acțiunilor de război electronic ale inamicului a fost destul de mare.

 

Aviația de cercetare a folosit în mod intensiv aparatele rusești de zbor fără pilot Orlan-10, Granat, Takhion, Eleron și Zastava.

 

În mod periodic, lunetistii profesioniști ruși intră în zona de conflict echipați cu puști noi și cu gloanțe de mare eficiență. De asemenea, militarii ruși au fost observați utilizând sisteme moderne de luptă contra lunetiștilor.

 

Comentariu BSMAP: Verificarea în condiții reale de luptă a tehnicii militare și armamentului, fără o responasbilitate asumată, este cazul ideal dorit de orice departament de investiții militare din toate armatele și de producătorii de armament și echipamente militare. Rusia nu putea rata o astfel de ocazie, cu atât mai mult cu cât este într-o zonă foarte apropiată, iar lipsa de interes real și de receptivitate internațională față de conflictul din Donbas permite menținerea aproape secretă a rezulatelor obținute.

Kiev: Rusia se folosește de confictul din Donbas pentru testarea tehnicii și echipamentelor de luptă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE