14 aprilie 2019

Sursa: interfax.ua, uawire.org

  Pe 12 aprilie, la Berlin, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat în cadrul unei conferințe de presă comună cu cancelarul german, Angela Merkel, că Ucraina continuă eforturile pentru a opri construcția gazodctului Nord Stream 2.
 
Președintele Ucrainei a menționat că Nord Stream 2 nu este un subiect nou în discuțiile dintre Uniunea Europeană, Germania și Ucraina. "Declarăm cu fermitate că ne continuăm lupta pentru a opri construcția Nord Stream 2 invitând companiile germane să participe la gestionarea sistemului ucrainean de transport al gazelor", a declarat textual P. Poroșenko.
 
Pe 1 aprilie, agenția de rating Moody's a confirmat declarația directorului executiv al companiei energetice naționale a Ucrainei “Naftogaz”, Andriy Kobolyev, privind întârzierea construcției conductei de gaz Nord Stream 2 din cauza poziției Danemarcei.
 
Comentariu BSMAP: Cu excepția capetelor Rusia (Vyborg) și Germania (Greifswald), unde conductele intră și ies în/din mare, Danemarca este singurul stat la care traseul Nord Stream 2 trece prin apele teritoriale. De aceea Danemarca a întârziat să își dea acordul de costrucție și, prin Agenția daneză pentru energie, a solicitat companiei Nord Stream 2 să efectueze o evaluare pentru un traseu alternativ, care să treacă prin zona economică exclusivă (ZEE) daneză
În cazul celorlalte două state (Finlanda și Suedia) traseul traversează doar ZEE, pentru care legislația internațională este mai permisivă. 
 
Kievul a invitat companiile germane să participe la gestionaea sistemului de transport al gazelor

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE