Kit banda led

tira-de-luz-LED

Plasarea celei mai bune benzi de lumină cu LED-uri pe tavane, pereți și alte suprafețe este o practică care a devenit din ce în ce mai populară. Motivul este foarte simplu. Utilizarea sa este una dintre cele mai recente tendințe în decorarea și iluminarea diferitelor medii.

Reprezintă un mod foarte practic și simplu de a lumina și de a anima spațiile. Și, cel mai bine, la un preț mult mai economic decât multe instalații electrice obișnuite.

Există numeroase opțiuni de acest tip de sistem electric pe piață, care oferă caracteristici și funcții diferite. Din acest motiv, înainte de a cumpăra unul, este recomandabil să se evalueze dacă acesta este plăcut din punct de vedere estetic. De asemenea, este esențial să verificați dacă este de bună calitate și dacă marca oferă un preț mai puțin costisitor sau accesibil. Și, bineînțeles, există și alte detalii importante.

Mai târziu, în acest articol, puteți afla mai multe despre aceste autocolante luminoase, astfel încât să le puteți alege cu mai multă încredere.

Cele mai bune benzi luminoase cu LED-uri

Care este cea mai bună bandă luminoasă cu LED-uri?

Ca orientare, iată o listă scurtă de 5 dintre cele mai bune modele disponibile în prezent, fie pentru că sunt de bună calitate, atrăgătoare și plăcute, fie pentru că au un preț bun. Toate aceste alternative au fost foarte bine cotate de către utilizatorii Amazon și pot fi achiziționate cu ușurință online, pentru cei care preferă să le primească la domiciliu.

Iată dintre cele mai bune benzi luminoase cu LED-uri:

1. TOPLUS 5m RGB LED Strip 300 x 5050 SMD IP65 Waterproof

Rezistent la apă și adeziv

61YDsVLRSPL

Vezi pretul Emag

Aceasta este o bandă de 5m cu 300 de LED-uri. Deoarece poate fi tăiat, acesta poate fi adaptat la nevoile utilizatorului. Acesta poate fi îmbinat cu un altul și adaptat la dimensiunea și forma suprafeței pe care urmează să fie amplasat iluminatul. Acesta include un adeziv 3M practic care se lipește cu ușurință de orice suprafață. Consumul său de energie este redus, ceea ce îl face ecologic. În plus, acesta adaugă o telecomandă cu 44 de taste care permite reglarea intensității luminoase după cum se dorește.

Este perfect pentru iluminarea unui acvariu, deoarece este rezistent la apă. Raportul preț-performanță este foarte bun. Sunt foarte luminoase, dar nu deranjează atunci când le privești.

2. Aglaia RGB RGB LED Strip Light 5M

Decorațiuni DIY

51FZyBUO0jL

Vezi pretul Emag

Fă-o singur, se spune în zilele noastre și aceste benzi se potrivesc acestei fraze. Are 16 culori și 4 moduri de reglare pentru a activa culoarea dorită. Are adezivul său 3M pentru a-l lipi pe orice suprafață și se adaptează foarte bine, deoarece este subțire și flexibil. De asemenea, este rezistent la apă, astfel încât funcționează atât în interior, cât și în exterior. Acesta include o telecomandă cu 24 de taste și un manual de utilizare, foarte convenabil pentru a înțelege funcționarea sa.

Nu funcționează cu baterii, dar vine cu tot ce aveți nevoie pentru a-l conecta și a-l face să funcționeze fără probleme.

3. ALED LIGHT Multicolor - LED Strip Light

Cel mai bun adeziv

5115vU6+aVL

Vezi pretul Emag

Producătorul garantează o aderență foarte bună pentru aceste benzi de 5 metri cu 300 de LED-uri. Adezivul folosește Glum Oil și nu hot melt, care este folosit pentru alte benzi. Acest ulei ar garanta o aderență mai lungă la suprafețe. Circuitul este dublu stratificat, ceea ce garantează o mai mare luminozitate. Durata de viață este de 100.000 de ore. Se poate alege între mai multe culori unice sau multicolore, cu excepția albului. Funcționează la 12 V și este prevăzut cu o telecomandă pentru a-l regla de la distanță.

4. Simfonio LED Strip Lighting

Pentru atmosfere romantice

Această bandă are 16 moduri multicolore și 6 moduri de culoare normală. Luminozitatea este reglabilă, astfel încât poate fi setată la o intensitate redusă pentru a crea o atmosferă intimă și romantică. Pe de altă parte, lumina sa albă poate fi folosită ca lumină directă în orice încăpere. Funcționează la 12 volți și este prevăzut cu o telecomandă pentru confort. Acesta include un manual de instrucțiuni pentru a ghida utilizatorul în instalarea și utilizarea sa. Are indicații de tăiere pentru adaptarea dimensiunilor la diferite suprafețe.

5. Minger USB LED Strip Light 50cm 5050 RGB

Pentru calculator

51g7acgPBoS

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să dați o culoare frumoasă calculatorului sau televizorului, aceasta este banda potrivită pentru dvs. Portul USB îi permite să fie alimentat direct de la aceste dispozitive electronice. Are un control cu 44 de taste, care funcționează la o distanță de 3 până la 5 metri pentru a regla luminozitatea și culoarea dorite. Are o durată de viață de 50.000 de ore. Este rezistent la apă. Are mai multe opțiuni de culoare.

O singură bandă este suficientă pentru un televizor de 23 de inci. Cu toate acestea, în cazul în care este vorba de unul mai mare, ar putea fi necesare două. Prețul este foarte accesibil.

 

Abc-ul benzilor de lumini LED

Ce sunt acestea? Dacă nu ați auzit încă, acestea sunt

tira-de-luz-LED

benzi adezive cu lumini LED, plasate pe toată lungimea lor și la distanțe mici una de alta. Acestea pot fi de un singur ton sau multicolore, iar funcția lor decorativă înveselește aspectul diferitelor medii.

Odată fixate pe o suprafață, benzile sunt complet iluminate și adaugă un element original, practic și frumos în orice spațiu.

În general, acestea sunt disponibile în diferite niveluri de luminozitate și în diverse culori pentru a oferi utilizatorului mai multe opțiuni. Ele nu sunt folosite doar pentru a decora interiorul unei anumite camere, ci sunt potrivite și pentru utilizarea în aer liber. Le puteți găsi în role de 3, 5 și 6 metri lungime, dar, în funcție de nevoile dumneavoastră, pot fi tăiate în anumite puncte, care sunt marcate corespunzător.

Tensiunea cea mai frecventă este de 12 V, dar pot fi găsite și în varianta de 24 V. Numărul de LED-uri din interior variază, de asemenea, pentru o mai mare sau mai mică strălucire, iar opțiunile variază de la 30 și 60 până la 90 de luminițe pe metru de bandă.

Mai puțin frecvente, dar prezente și ele pe piață, sunt cele cu 75 până la 120 de LED-uri pe metru.

Tipuri de benzi luminoase cu LED-uri care există

Pentru a o alege pe cea pe care ți-o dorești cu adevărat, este necesar să arunci mai întâi o privire asupra diferitelor tipuri de lumini cu LED-uri pe care le poți găsi pe piață. Haide! Nu puteți folosi aceleași produse care sunt pentru interior în spații deschise, unde sunt potrivite doar cele pentru exterior.

Curent continuu (DC) flexibil:

Sunt adecvate pentru exterior și interior. Acestea sunt acoperite cu silicon pentru a le proteja de praf și apă, astfel încât să poată rezista în aer liber. Acestea sunt ușor de instalat, deoarece au un adeziv 3M și funcționează aproape întotdeauna cu 12VDC.

Dintre acestea, există două subtipuri: densitate normală și densitate mare, care se referă, desigur, la intensitatea de iluminare pe care o pot furniza. Cele obișnuite oferă o lumină blândă și slabă, în timp ce cele de înaltă densitate dublează această luminozitate.

Flexibile de curent alternativ (AC):

Flexibilele de curent alternativ sunt perfecte atunci când doriți să creați un mediu de iluminare indirectă. Deși sunt asemănătoare ca flexibilitate și aspect cu lămpile de curent continuu, acestea nu necesită adezivi pentru instalare. Acestea sunt prevăzute cu cârlige sau cleme. De asemenea, acestea sunt acoperite cu plastic sau silicon pentru a rezista în spații exterioare.

Frânghie sau tip de frânghie:

Benzile flexibile sunt plate, dar aceste frânghii sau tip de frânghie nu sunt. Luminile sunt învelite în tuburi de plastic, ceea ce le oferă o protecție excelentă împotriva umezelii. În plus, blițul pe care îl emană este omnidirecțional. Acest lucru înseamnă că, deoarece nu sunt atașate de nimic și nu au o parte din față sau din spate, luminozitatea lor este distribuită pe întreaga frânghie și în toate direcțiile. Din același motiv, intensitatea iluminării nu este la fel de puternică ca cea a altor benzi.

Acestea sunt utilizate pe scară largă pentru a decora exteriorul unei case. Mulți oameni le folosesc mai ales în perioada Crăciunului.

De mare putere:

Sunt foarte luminoase, de aceea se numesc de mare putere. Acestea sunt cu adevărat menite să lumineze și nu doar să dea un ton diferit unei încăperi. Spre deosebire de surorile lor flexibile sau cu șnur, acestea sunt prezentate în benzi mai rigide.

Care sunt părțile lor?

Pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează, este bine să cunoaștem părțile care compun benzile LED.

Driver sau priză:

Aceasta este, evident, sursa care alimentează instalația. Acesta se conectează la o rețea electrică între 240 V AC și 12 V DC, conform instrucțiunilor indicate pe lumini.

Se recomandă ca tensiunea driverului să fie mai mare decât tensiunea totală a iluminatului cu LED-uri, adică a benzii și a luminilor conectate.

Cablu de grădinărit:

Acesta este responsabil pentru conducerea energiei electrice prin întreaga bandă pentru a activa iluminatul. Bineînțeles, trebuie să aibă o lungime corespunzătoare pentru a acoperi întreaga lungime a benzii.

Bandă de LED-uri:

Aceasta este banda propriu-zisă, unde sunt amplasate cablurile și luminile. După cum am menționat anterior, acestea pot avea o lungime cuprinsă între 3 și 6 metri. Dar nu mai mult de atât, deoarece firul din interiorul benzii este de obicei de calibru mic și nu poate rezista la sarcini mari de curent. Benzile mai lungi de atât ar fi foarte consumatoare de energie electrică, iar durata lor de viață nu ar fi foarte lungă.

Dimmer:

Majoritatea benzilor LED au un dimmer. Acest lucru este menit să permită utilizatorului să regleze cantitatea de lumină sau luminozitatea după bunul său plac. Acest lucru se poate face prin telecomandă sau prin telecomandă. De asemenea, cu un panou sau un întrerupător care este plasat pe un perete.

Dimmer cu LED-uri:

Are funcții similare cu cele ale dimmerului, dar include funcții suplimentare. De exemplu, acesta poate fi utilizat pentru a selecta culoarea, dacă este vorba de o bandă multicoloră, precum și luminozitatea dorită. Toate acestea se pot face și cu ajutorul unei telecomenzi sau al unui întrerupător pe perete.

Repetitor de LED-uri:

Este prezent în prelungirile de lumină mai lungi și mai complexe. Funcția sa este de a regla intensitatea și culoarea luminilor mai multor benzi interconectate în același circuit, simultan. Foarte practic, într-adevăr.

 

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați benzi?

Înainte de a vă investi euro într-unul dintre aceste sisteme de iluminat frumoase, ar trebui să vă uitați mai atent la specificațiile fiecăruia dintre ele. Acest lucru vă va oferi o idee mai bună despre ce va funcționa în locul în care intenționați să îl instalați. Iată câteva dintre lucrurile de care trebuie să țineți cont:

Numărul de lumini dintr-o singură bandă:

Nu este suficient să cunoști doar lungimea benzii. Este important de știut câte bulbi sunt distribuiți pe toată lungimea sa. Cel mai bine este să le căutați pe cele cu cele mai multe becuri. Acest lucru ajută la obținerea unei luminozități și intensități luminoase mai mari într-o singură bandă.

Luminozitate:

Acesta este un alt aspect foarte important care nu poate fi trecut cu vederea. Deși modelele de astăzi s-au îmbunătățit foarte mult, atingând o intensitate mai mare, luminile nu sunt întotdeauna foarte strălucitoare. Deci, cum veți ști dacă sunt prea luminoase sau prea slabe înainte de a le cumpăra? Simplu, aceasta se măsoară în lumeni, care nu este același lucru cu wații. Sunt două lucruri diferite.

Watt reprezintă curentul care alimentează banda, dar lumenul indică cât de puternic strălucesc micile diode sau becuri.

Prin urmare, un alt număr care trebuie verificat este lumenul. Acestea sunt aproape întotdeauna incluse în instrucțiunile producătorului. Cu toate acestea, trebuie să știți dacă este vorba de lumeni pe metru sau pe picior, deoarece uneori acest lucru poate însemna mai multe sau mai puține lumini împreună.

Pentru a explica puțin mai mult, o lumină ambientală are de obicei între 150 și 250 de lumini pe picior, ceea ce echivalează cu 750 de lumini pe metru. Dar dacă pe bandă scrie 250 pe metru, este mult mai puțin strălucitoare decât cea anterioară.

Cele care intră într-un dulap de bucătărie pot avea între 175 și 550 de lumini pe picior, iar cele cu lumină indirectă între 375 și 575.

Culoarea:

Alegerea culorii depinde de gustul dumneavoastră. Partea bună este că există o infinitate de opțiuni. Haideți! Există chiar mai multe tipuri de alb. Da, veți găsi alb cald, alb rece și chiar alb neutru. Le puteți achiziționa într-o singură culoare sau multicolore, care se aprind în tonuri diferite din când în când sau în mai multe culori simultan. Acestea din urmă nu sunt cele mai puțin costisitoare, dar totul depinde de preferințele dumneavoastră.

Atunci când acestea poartă acronimul RGB (Red, Green și Blue) printre specificațiile lor, înseamnă că sunt multicolore.

Temperatura culorii:

Culoarea nu este același lucru cu temperatura culorii. Aceasta se măsoară în grade Kelvin și cu cât gradele Kelvin sunt mai mici, cu atât culorile luminoase sunt mai reci, iar cu cât gradele Kelvin sunt mai mari, cu atât culorile sunt mai calde.

De exemplu, un alb cald poate emite între 5000 și 6000 grade Kelvin, iar un alb rece între 2700 și 3000K.

Bineînțeles, pentru siguranță și confort, este mai bine să nu fie prea cald sau deloc cald.

Metoda de instalare:

Ușor sau dificil? Gândiți-vă întotdeauna la procedură pentru a vedea dacă o puteți face singur sau dacă veți avea nevoie de puțin ajutor. Cele cu adeziv sunt foarte ușor de montat oriunde. Trebuie doar să o desprindeți și să lipiți banda acolo unde doriți.

Dar există și altele care sunt puțin mai complexe, pentru acestea trebuie să verificați dacă este nevoie de mai multe benzi, flexibilitatea lor, dacă necesită conectori și alte lucruri suplimentare.

Tensiune:

Gestionarea corectă a tensiunii este importantă pentru a prelungi durata de viață a luminilor. Puterea pe metru nu este același lucru cu puterea totală. Unii recomandă utilizarea unei formule simple pentru a afla câți wați are nevoie o bandă pentru a funcționa în mod normal. Aceasta constă în înmulțirea puterii pe metru cu lungimea benzii. Doar în cazul în care nu știi asta.

Acum, dacă nu cunoașteți puterea sursei, împărțiți puterea la numerele de tensiune.

Unele benzi pentru exterior sunt alimentate de un panou solar și sunt activate de razele ultraviolete. Nu este nevoie să faceți niciun calcul, dar, desigur, acest lucru nu funcționează dacă doriți să iluminați o cameră.

Cele mai bune locuri pentru a le folosi

Cel mai tare lucru la aceste lumini decorative este că nu există limite în ceea ce privește locul în care pot fi folosite. Acest lucru se datorează faptului că, printre caracteristicile lor, acestea pot fi, de asemenea, rezistente la picurare sau complet impermeabile. Iată câteva dintre cele mai populare locuri de instalare a acestora:

  • Plinte.
  • Plafoane și spălătorii.
  • Dulapuri sau dulapuri.
  • În grădini și pe alei sau trotuare (arată foarte bine).
  • Bucătării și marginile tejghelelor barurilor.
  • Ferestre și uși.
  • Scări.
  • Vitrine și tejghele (excelent dacă aveți un magazin)
  • Pentru a decora pentru Crăciun.
  • În acvarii (arată fantastic)

Orice altă utilizare depinde de creativitatea și stilul tău.