Kit bere artizanala
Ați vrut vreodată să vă apucați de preparat bere acasă? Vă spun, nu este floare la ureche. Este o artă care, la începători, duce mai des la eroare decât la încercare și eroare. Poate că ați experimentat acest lucru. Am încercat fără prea mult succes până când am decis să cumpăr cel mai bun kit de bere artizanală pentru a avea cele mai clare instrucțiuni și a obține o băutură gustoasă și de calitate.
Adevărul este că aceste pachete sunt foarte practice și includ de obicei toate consumabilele necesare pentru a prepara mai mulți litri. Acestea sunt perfecte pentru inițierea oricărui amator care dorește să devină profesionist mai târziu.
Acestea pot include, de exemplu, hamei (planta care dă acea notă amară băuturii), boabe de orz sau de grâu și drojdie. În plus, instrucțiunile acestora sugerează adesea utilizarea apei distilate, pentru ca băutura să fie cât mai sănătoasă posibil.
Partea bună este că nici nu veți cheltui o avere pe ele. Există pe piață opțiuni de foarte bună calitate și de marcă pe care le puteți lua acasă la un preț accesibil.
Dacă ați mai făcut-o înainte și doriți să o faceți din nou, sau dacă sunteți nou în domeniul producției de bere acasă, veți dori să aflați care este cel mai eficient și cel mai puțin costisitor kit de fabricare a berii, sau mă înșel? Am avut și eu acest obiectiv, așa că vă voi împărtăși câteva sfaturi despre cum să o alegeți pe cea mai potrivită pentru a o avea acasă.
Primul lucru care trebuie verificat este dacă toate sau majoritatea pieselor necesare pentru producție sunt prezente. O oală de fierbere înaltă, din oțel inoxidabil și nu din aluminiu, va fi una dintre aceste piese.
De asemenea, va trebui să căutați pachete închise ermetic care să conțină drojdia, hameiul, extractul de malț lichid sau sub formă de pulbere și boabele, precum și o plasă moale pentru a pune boabele în apa clocotită.
Cu siguranță există un lichid pe bază de acid sau o spălare cu oxigen, care trebuie turnat în berea fermentată sau nefermentată încă. Acesta va dezinfecta preparatul. O lingură lungă pentru a amesteca ceea ce fierbe în oală, un butoi cu capac pentru fermentarea berii și dispozitive de blocare a aerului care vor permite dioxidului de carbon să iasă fără a lăsa oxigenul să intre. De asemenea, o țeavă sau un sifon cu o pompă pentru a transfera amestecul din fermentator în cuvă în cel mai igienic mod posibil.
Veți avea nevoie de o altă găleată, în care va fi pregătită berea și care ar trebui să fie prevăzută cu un robinet pentru a o servi. Este posibil să găsiți capace de sticle, un hidrometru și un termometru.
Pentru a nu fi nevoie să scrieți o listă cu scopul de a verifica totul înainte de a cumpăra, vă împărtășesc această comparație a celor mai bune 5 kituri de bere pe care le veți găsi.
Cele mai bune kituri de bere artizanală
Iată dintre cele mai bune kituri de bere artizanală:
1. Kit de fabricare a berii blonde de la Cervezanía
Nu sunt necesare cunoștințe prealabile
Dacă sunteți o persoană căreia îi place să experimenteze și să învețe noi tehnici de fabricare a berii acasă, acest kit vă va fi de mare folos, mai ales pentru că este potrivit pentru neofit și nu trebuie să fiți un geniu pentru a-l folosi.
A fost conceput pentru a prepara până la 5 litri de bere Pale Ale în 8 pași simpli care vă vor oferi un rezultat demn de un profesionist.
Acest kit conține, de asemenea, cereale, hamei sub formă de granule, malț belgian și german, o găleată de fermentare și un robinet subțire pentru a facilita îmbutelierea.
Nu mai trebuie să ieșiți din casă pentru a avea sticle de bere la îndemână.
Rezultatul va fi o bere care vă poate rezista până la 18 luni, păstrând standardele de păstrare necesare. Băutura rezultată are un conținut de alcool de aproximativ 5,6 grade.
Acest aparat de bere vă oferă o varietate de seturi de preparare în funcție de caracteristicile și stilul berii care urmează să fie preparată.
2. Vinbouquet Nerthus FIH 160 set de preparare a berii la domiciliu
Vei primi un galon de bere
Pentru a începe în lumea fascinantă a berii, nu sunt atât de multe lucruri pe care trebuie să le știi, dar cu echipamentul de preparare a berii potrivit, vei face o bere de calitate în doar câțiva pași simpli.
Este exact ceea ce vă așteaptă cu acest set de la producătorul Vinbouquet, care vine cu toate ustensilele de care aveți nevoie pentru a vă prepara propria băutură: un galon, un dop de vid, un tub de vinil, un termometru, gura de infuzare cu carafa și chiar un sas.
În plus, pachetul include un orz de foarte bună calitate, hamei, drojdie și toate echipamentele de fabricare a berii.
Pachetul include un ghid pas cu pas al procedurilor pe care va trebui să le urmați pentru a vă prepara berea. Un aparat robust, durabil, ușor de utilizat, ușor de depozitat, deoarece este format din câteva unelte ușor de depozitat, cu care puteți prepara bere după bunul plac.
3. Kit pentru bere artizanală BBS070 de BrewBarrel
Bere de calitate în doar câțiva pași
Pentru iubitorii de bere artizanală, acest kit vă va face o mulțime de bucurii, deoarece vă va ajuta să preparați ușor și simplu această băutură râvnită.
Nu trebuie să fii un expert pentru a folosi aceste instrumente, de fapt, kitul este conceput pentru novicii dornici să învețe despre berea artizanală, acesta vine cu toate ustensilele pregătite pentru fabricarea berii.
În acest set de preparare a berii Larger, berea este turnată direct în butoi, deci nu sunt necesare sticle.
Acesta include un butoi de 5 litri ca rezervor de fermentare, o sticlă cu extracte de malț, un plic de drojdie, trei suporturi de pahare și chiar un manual de instrucțiuni, precum și o supapă de control al presiunii.
Acesta este un kit rapid și ușor de utilizat, ideal pentru prepararea și stocarea berii de casă. Este cadoul perfect pentru orice iubitor de bere.
4. Sistem de fermentare a berii și a mustului Bielmeier
Cu o capacitate de 25 de litri
Acesta este un rezervor mare de fermentare pentru bere proaspătă, care separă componentele solide de cele lichide într-un mod optim. Rezervorul său de depozitare are presiunea ideală pentru a stoca berea care urmează să fie fermentată timp de 8 săptămâni.
Fabricat din oțel inoxidabil, este cel mai potrivit pentru cei care sunt deja imersați în prepararea acasă a berii și doresc să-și perfecționeze tehnica.
Include un adaptor pentru gură și un cauciuc.
5. Kit de fabricare a berii artizanale Black Rock
Pentru fabricarea berii lager
Perfect pentru începătorii în arta fermentării la domiciliu, deoarece include un manual de instrucțiuni. Puteți prepara 23 de litri de bere lager cu o aromă plăcută, fină și proaspătă.
Vasul de fermentare are o capacitate de 32 de litri și este prevăzut cu un capac. Acesta este dotat cu 250 g de praf de curățare/dezinfectare cu metabisulfit, un robinet și o extensie pentru transferul lichidului din vasul de fermentare în sticle. Funcție antispumă, o paletă din plastic, o supapă de fermentare, o eprubetă transparentă pentru controlul fermentației, un densimetru și un termometru, printre alte ustensile importante.
6. Youngs Brew Buddy Craft Beer Starter Kit
Pentru bere de tip pub
Acest kit este foarte ușor de utilizat, deoarece conține un manual de instrucțiuni complet și toate echipamentele necesare. Prin urmare, este foarte potrivit pentru începători. Berea va fi gata în aproximativ 21 de zile și va trebui doar să adăugați apă și puțin zahăr.
Face 40 de halbe de bere gustoasă de tip pub. Fermentatorul poate fi folosit de mai multe ori, de câte ori doriți să preparați bere de calitate.
7. Nut Brown Ale Black Rock Beer Kit
Materia primă
Acest produs este materia primă de care aveți nevoie pentru a fabrica bere acasă. Este vorba de 23 de litri de o bere roșiatică, plăcută în gură, ușoară și cu un gust echilibrat, mediu-dulce. Acesta conține un extract care trebuie doar amestecat cu cantitatea de apă indicată în manualul de instrucțiuni al kitului de preparare a berii.
Include drojdia necesară pentru fermentarea berii și vine cu sugestii pentru adăugarea a 1 kg de zahăr și 4,2% alcool.
Pentru a vă păstra trusa în stare bună, astfel încât să vă puteți prepara băutura preferată pentru o perioadă lungă de timp (așa este, mă includ și pe mine), trebuie să vă amintiți întotdeauna că curățenia este un factor important.
Ori de câte ori ați terminat de folosit butoiul și fermentatorul, este bine să le spălați, să le frecați și să le dezinfectați. În acest fel, puteți prepara data viitoare fără teama de a contamina esența berii.
Ghid de cumpărare: Cele mai bune kituri de bere artizanală din 2019
De ce crește popularitatea producției de bere?
Practica distilării propriei beri acasă, folosind metode non-industriale, este cunoscută sub numele de fabricarea berii și este una dintre activitățile artizanale care câștigă popularitate în rândul tinerilor din ziua de azi, știți de ce? Permiteți-mi să vă explic.
Este un mod controlat și controlat (hei, este chiar legal) de a prepara individual acest distilat, folosind un echipament care este deja răspândit și comercializat și care conține tot ceea ce este necesar pentru a realiza fermentarea băuturii.
Pe lângă faptul că este considerat social cool și interesant să îți faci singur berea, această practică permite unul dintre cele mai bune lucruri: modificarea și ajustarea rețetelor.
Deși ți-am spus că modul tradițional de a face acest proces este deja standardizat în kiturile disponibile pe piață, fiecare poate adăuga propriile arome și ajustări la măsurători pentru a obține un gust unic și personal. Nu-i așa că e tare?
Dar cel mai bun lucru este că nu este chiar atât de dificil să folosești aceste truse, având în vedere popularitatea acestei practici, există o mulțime de videoclipuri de instruire care fac totul mult mai ușor. Ca să nu mai vorbim de faptul că, odată ce ați instalat kitul, puteți desfășura simultan și alte activități.
Cu siguranță acum sunteți mai convins să încercați această practică și este foarte atractiv să încercați noi hobby-uri. Așa că vă încurajez și, dacă vă place, poate deveni chiar o meserie dincolo de timpul liber. Puteți face acest lucru pentru a vă economisi cheltuielile cu băuturile alcoolice sau pentru a le vinde prietenilor și a câștiga bani în plus.
Avantajele de a deveni maestru berar
Când a fost ultima dată când ați încercat o nouă provocare? Ei bine, aceasta ar putea fi șansa ta de a începe cu ceva grozav care îți va surprinde prietenii și pe tine însuți.
Vei deveni un creator unic. Acest sentiment de realizare poate fi forța motrice care să vă încurajeze să vă începeți propria afacere de la începutul unui loc de muncă prost.
Un alt mare avantaj este autonomia întregului ansamblu, este rapid și produsul este de calitate dacă folosești kiturile potrivite, care, trebuie spus, sunt mult mai ieftine decât să cumperi litri întregi în lastre pe stradă.
Dar cel mai mare avantaj este totuși posibilitatea mare de a combina și experimenta ingredientele care pot fi puse în ea, pentru că știm cu toții că în cazul alcoolului aromele pot fi infinite, iar în cazul berii este la fel.
Principalele caracteristici ale unui kit de fabricare a berii
Odată cu creșterea acestei nișe în rândul iubitorilor de distilate artizanale, varietatea ambalajelor, echipamentelor și ofertelor a crescut și de aceea vreau să vă explic care sunt acele elemente care nu trebuie să vă lipsească din achiziție, indiferent despre ce este vorba, pentru ca berea dumneavoastră să fie cu adevărat de calitate.
Prima caracteristică pe care începătorii nu o observă sunt spițele. Acestea sunt niște ace mici care vă permit să intrați în orificiile de aerisire pentru a elibera și extrage berea, ceea ce reprezintă una dintre principalele probleme ale tuturor începătorilor.
Al doilea lucru este de a putea avea o protecție pentru robinet. Acest lucru permite ca în timpul kegging-ului să se mențină vârfurile curate și fără sedimentare.
Este preferabil ca trusa să fie o trusă cu două cupe. Această caracteristică este utilă deoarece economisește timp de curățare în procesul de producție prin existența unui recipient secundar.
În cele din urmă, este important să căutați un kit care să includă cât mai multe accesorii. Cele mai de bază sunt un hidrometru și un termometru, care sunt necesare pentru a regla întregul proces.
Tipuri de echipamente
Elementele, ingredientele și echipamentele vor varia în funcție de tipul de bere pe care îl doriți. Așadar, dacă sunteți începător, puteți opta pentru un format complet care nu necesită achiziții suplimentare, dar dacă sunteți un berar experimentat, puteți opta doar pentru produsele pentru procesul de preparare a berii la rândul său.
Extracția lichidă
Acesta este un kit simplu care necesită apă, arome și extractul în cazan pentru a fi fiert și răcit. De asemenea, conține drojdie pentru fermentarea în 2 săptămâni și îmbutelierea finală.
Acesta este cel mai bun pentru începători și pentru berari de nivel mediu, deoarece omite unele etape pentru a face totul mai ușor.
Fabricarea cerealelor integrale
Este un proces mai complex. Acestea sunt utilizate ca format standard pentru amestecuri specifice, cu cereale integrale prefierte pentru a le da aromă. Eliminarea procesului de extracție face totul puțin mai dificil, însă kiturile vă vor scuti de măcinarea și amestecarea pe care le folosesc alte procese mai tradiționale.
Aceste procese pot fi mai distractive, dar și puțin mai costisitoare.
Prepararea amestecului parțial de bere
Aceasta este o cale de mijloc între cea mai simplă extracție și o fabrică de bere completă. Pentru a realiza acest lucru, au nevoie de cereale și extract de malț .
Echipamentul propriu-zis este format dintr-un cazan, un sac de cereale, o găleată de îmbuteliere și o găleată de răcire a băuturii cu robinet.
Echipament făcut în casă
Pentru a face lucrurile mai mici și mai personale, există multe persoane care preferă să nu opteze pentru un kit preasamblat, ci să meargă bucată cu bucată și să își construiască propria colecție, având control deplin asupra calității fiecărui instrument.
Acest lucru este posibil, dar va fi mai costisitor și va necesita mai mult timp. Cu toate acestea, dacă asta doriți să faceți, vă invit să citiți lista de kituri preasamblate și să știți ce să căutați pentru fiecare tip de bere.
Echipament de fierbere
Aceasta este o etapă fundamentală, deoarece este cea care permite fierberea preparatului inițial al berii. În timpul utilizării lor se adaugă hamei și cereale aromatizante, precum și sirop .
Prin trecerea acestor elemente prin procesul de fierbere se realizează transformarea moleculară a hameiului și se obține amărăciunea caracteristică a acestei beri. Ca să nu mai vorbim de faptul că orice proces de fierbere ucide bacteriile și face ca produsul să fie potabil.
Ceainic
Acesta este unul dintre cele mai des folosite instrumente, deoarece fiecare infuzie trebuie fiartă, așa că se obișnuiește ca oamenii să cumpere un ceainic doar în acest scop și astfel să nu folosească oalele de bucătărie în acest scop.
Răcitoare de must
După fierbere, băutura trebuie răcită cât mai repede posibil pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor. Acest pas este extrem de dificil, așa că veți avea nevoie de un răcitor.
Există trei clasificări principale. Prima este prin imersiune, care este cea mai ieftină opțiune și trebuie doar să puneți cazanul într-o strecurătoare și să conectați un robinet de apă rece.
A doua alternativă este cea a contracurentului, care utilizează un tub care extrage mustul fierbinte și un altul care împinge apa rece; este cea mai eficientă modalitate de a economisi apă și de a face acest lucru prin eliminarea contactelor.
Și, în cele din urmă, puteți folosi un răcitor cu plăci care face ca mustul și apa rece să curgă printr-o serie de plăci contigue. Aceasta este cea mai rapidă, dar și cea mai costisitoare metodă.
Arzătoare cu propan
Aceasta este responsabilă de introducerea căldurii. Deși nu trebuie să fie foarte puternic, acesta trebuie să depășească unitățile termice ale unui aragaz de uz casnic, așa că cel mai bine este să alegeți un singur model pentru fierberea berii.
Filtre de filtrare a hameiului și infuzoare
Acestea reprezintă o modalitate specializată de a introduce în bere indicii de hamei și condimente pe bază de plante fără a fi nevoie să plutiți totul sau să vă deteriorați strecurătoarea obișnuită pentru alimente.
Palete și linguri
Acestea sunt cele mai bune agitatoare. Acestea sunt construite din materiale rezistente și sunt mai lungi decât ustensilele obișnuite. Paletele au găuri care ajută la spargerea piureului, în timp ce lingurile oferă o suprafață solidă.
Pungă de echipament
A avea o pungă de nailon cu plasă este modalitatea perfectă de a face tranziția de la procesare la extracție, mai ales dacă se folosește o metodă cu cereale integrale.
Echipament de fermentare
Aceasta este cea mai importantă etapă, deoarece de aici se obține alcoolul și carbonatarea. Cel mai important element este o drojdie bună, astfel încât zaharurile să devină alcoolice și să producă CO2. Cu toate acestea, există elemente suplimentare care trebuie luate în considerare.
Recipiente de fermentare
Acestea pot fi în formă de con, de butoi sau ca o găleată obișnuită. Materialele acestora variază de la lemn la sticlă sau plastic. Important este ca băutura să fie decantată într-un recipient închis cu capac.
Controlul temperaturii
Temperatura preparatului trebuie să rămână constantă. De aceea, există mai multe metode, cele mai populare fiind ventilatorul sau plăcuțele de încălzire. În plus, prezența unui termostat poate indica modul în care evoluează încălzirea și susține constanța acesteia.
Vase de amestec și baloane
Acestea sunt instrumente opționale care vă permit să vă cultivați propria drojdie într-un mod răcoros și aerisit.
Conducte
După fermentare, veți avea nevoie de furtunuri și conducte speciale pentru a scoate berea din recipientul de fermentare.
Pentru această sarcină puteți folosi tuburi de sifon, silicon sau vinil. Acestea trebuie să fie groase, rezistente la căldură și să nu acumuleze bacterii pentru a-și face treaba cum trebuie.
Dopuri de cauciuc
Acestea reprezintă o ustensilă simplă, dar necesară pentru ca fermentarea să aibă loc într-un mod curat și controlat. Din acest motiv, acestea trebuie să fie perfect adaptate la nava dumneavoastră.
Ghiulele de fermentare
Acestea sunt capace alternative care permit eliberarea dioxidului de carbon în timpul fermentației fără a lăsa să pătrundă aerul din exterior.
După acest nivel, veți avea nevoie de o mașină de astupat pentru a putea închide versiunile finale îmbuteliate.
Beneficii pentru sănătate
Să ai propria bere mereu proaspătă acasă este mai bine decât să o cumperi deja îmbuteliată. Asta pentru că veți putea controla nivelul de bacterii prezente și veți putea profita de consumul acestora pentru sănătatea rinichilor, oaselor, creierului, pielii și pentru a preveni unele boli precum diabetul și chiar cancerul.
Avantajele berii artizanale
Calitate mai bună
Controlul personal al proceselor înseamnă că nimic nu merge prost și că rezultatul este o băutură excelentă, cu atenție la fiecare detaliu.
Investiție mai mică
Deși va trebui să cumpărați echipamentul, în final, fiecare litru de bere va fi mult mai ieftin decât în varianta comercială.
Mai multă libertate a gustului
Experimentele directe în proces sunt cele mai bune. Câți dintre voi nu ați amestecat niciodată lichidul dintr-o conservă cu o altă licoare doar pentru a consuma ceva diferit? Ei bine, acum acest amestec de arome poate avea loc direct în dezvoltarea alcoolului și poate fi mai puternic.
Echipament mic
Nu vă lăsați copleșit. Majoritatea echipamentelor sunt recipiente și linguri pe care le putem avea acasă. În plus, instrumentele tehnologice sunt foarte puține și ușor de utilizat.
Timp scurt
În mai puțin de o lună vei avea totul pregătit pentru a ciocni cu prietenii tăi la prima degustare.