N.Iordan, sursa: telegrafi.com

  Ministrul Afacerilor Externe al Kosovo, Meliza Haradinaj-Stublla, printr-o scrisoare adresată directorului executiv al Apple, Tim Cook, a cerut oficial includerea Kosovo în harta Apple.
 
După cum a anunțat ministrul însuși, cu o astfel de scrisoare s-a adresat Apple pe 23 iulie, unde a solicitat măsuri rapide pentru "prezentarea corectă a Kosovo cu granițele acceptate internațional în serviciul AppleMaps".
 
În scrisoarea sa, Haradinaj-Stublla a menționat faptul că independența Kosovo în granițele sale este recunoscută de peste două treimi din state, inclusiv de țări precum SUA, Marea Britanie, Japonia, Germania, Franța, Canada, etc. precum și apartenența Kosovo la instituții mondiale de prestigiu, cum ar fi Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, etc.
 
"La 22 iulie 2010, Curtea Internațională de Justiție, într-un aviz consultativ, a concluzionat că declarația de independență a Kosovo la 17 februarie 2008 nu a încălcat dreptul internațional", a scris Haradinaj-Stublla, amintind faptul că platforme precum Linkedln, Twitter, Facebook și Spotify și-au actualizat platformele care introduc Republica Kosovo ca țară independentă.
 
În urmă cu câteva zile, celebra cântăreață albaneză din Kosovo, Dua Lipa, a provocat o serie de reacții pe rețelele de socializare, după ce inițial a invitat Apple de pe profilul ei de Instagram să pună Kosovo pe hartă, iar apoi a fost postată pe Instagram și Twitter o fotografie cu harta cu "Albania Mare" cu titlul "autohton".
 
Una dintre acțiunile ei a provocat chiar reacții din partea utilizatorilor de social media din Serbia.
 
O altă cântăreață albaneză renumită, Rita Ora, a cerut Apple să includă Kosovo în hărțile sale.
 
În prezent, granițele Kosovo de pe harta acestei companii sunt desenate în roșu palid, spre deosebire de alte țări care sunt separate printr-o culoare strălucitoare și o linie groasă.
 
 
Mulțumim pentru încredere
27 iulie 2020
Kosov face presiuni pentru introducerea pe hărțile Apple

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest