N. Iordan

  Președintele Republicii Kosovo, Hashim Thaçi, a decretat ieri (26.08.2019) convocarea de alegeri anticipate pentru Adunarea Republicii Kosovo și a stabilit ziua de duminică, 6 octombrie 2019, data pentru organizarea scrutinului.
 
Într-un comunicat al Președinției se menționează că "pe baza responsabilităților constituționale și legale, președintele a decis să se organizeze alegeri anticipate pentru Adunarea Republicii Kosovo, pe 06 octombrie 2019”.
 
"Comisia electorală centrală a Republicii Kosovo este însărcinată să ia toate acțiunile necesare pentru organizarea și desfasurarea alegerilor pentru Adunarea Republicii Kosovo, în conformitate cu prezenta decizie și cu legislația in vigoare", se arată în decretul semnat de președintele Thaçi.
 
În timpul zilei, președintele Thaçi a decretat dizolvarea celei de-a VI-a legislaturi a Adunării Republicii Kosovo.
 
Comentariu:  În prezent, partidele și coalițiile din Kosovo au venit cu numele a patru figuri politice ca fiind candidați pentru funcția de prim-ministru.
Partenerii coaliției de guvernământ, care ar putea fi în curând foști parteneri de guvernare, Partidul Democrat din Kosovo (PDK) și Alianța pentru Viitorul Kosovo (AAK), au acum doi candidați pentru funcția de prim-ministru.
PDK îl are pe liderul său Kadri Veseli în calitate de candidat, în timp ce AAK îl are pe șeful său și actualul primul-ministru în exercițiu, Ramush Haradinaj.
Liga Democrată din Kosovo (LDK) a desemnat-o pentru funcția de premier pe Vjosa Osman iar Vetevendosja (Autodeterminarea), desi nu și-a anunțat oficial candidatul, în multe cazuri l-a prezentat pe liderul său, Albin Kurti, pentru funcția de șef al viitorului guvernului.
Mulțumim pentru încredere
27 august 2019
Kosovo: Alegeri anticipate pe 6 octombrie

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest