N. Iordan, surse: telegrafi.com, indeksonline.com

    Poliția kosovară, prin intermediul unui videoclip, a informat cetățenii că 17 septembrie 2019 reprezintă termenul limită pentru legalizarea armelor. În videoclip se menționează că deținerea ilegală de arme de foc se va pedepsi cu amenda de până la 7.500 de euro sau cu închisoare de până la 10 ani.
 
Cetățenii kosovari sunt rugați să solicite legalizarea armelor la cea mai apropiată secție de poliție unde armele vor fi trimise pentru inspecție tehnică la o societate autorizată de Ministerul Afacerilor Interne. Deținătorii de arme de foc vor fi apoi instruiți în utilizarea și întreținerea acestora în condiții de siguranță.
 
În decembrie 2018, Ministerul kosovar al Afacerilor Interne a lansat o campanie de șase luni, prelungită ulterior cu încă trei luni, pentru legalizarea armelor usoare, pe care cetățenii kosovari le dețin ilegal. Cu cinci zile inaintea expirarii termenului, potrivit ministrului adjunct al Afacerilor Interne, Izmi Zeka, doar 1.700 de persoane au solicitat legalizarea armelor.
 
Potrivit acestuia, tradițiile și obiceiurile, imaginea războiului, problemele legate de patriotism sunt câteva dintre motivele pentru care kosovarii nu au aplicat suficient pentru legalizarea armelor.
 
Costul total al legalizării, inclusiv controalele medicale, certificările, instruirea și permisele, se ridică la aproximativ 300 de euro.
 
Conform datelor Ministerului kosovar al Afacerilor Interne, numărul de arme ilegale aflate în posesia cetățenilor este estimat la aproximativ 250.000, În timp ce, în perioada 2016-2018, politia kosovară a confiscat aproximativ 4.000 de arme.
 
 
Mulțumim pentru încredere
12 septembrie 2019
Kosovo: Eșec al campaniei de legalizare a armelor de foc 

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest