N. Ioran, sursa: botasot.info

  Vicepremierul kosovar în exercițiu și ministru al afacerilor externe, Behgjet Pacolli, a declarat (13.09.2019) că continuarea construcției autostrăzii din Serbia până la frontiera cu Kosovo reprezintă un pas mare spre pace între cele două țări.
 
Behgjet Pacolli a scris, pe o rețea de socializare, că numai pacea este singura cale de a construi un viitor luminos.  "Guvernul sârb și președintele Vucic s-au descurcat bine cu acest antreprenoriat și îi încurajez să continue astfel de proiecte în loc să lupte cu statul Kosovo", a scris Behgjet Pacolli.
 
Serbia a semnat (12.09.2019) un contract financiar de 100 de milioane de euro pentru construcția autostrăzii Niș-Merdare.  Potrivit postului B92, contractul a fost semnat la Belgrad de ministrul sârb al construcțiilor, comunicațiilor și infrastructurii, Zorana Mihajlovic, și directorul Băncii Europene de Investiții pentru Italia, Malta, Slovenia, Croația și Balcanii de Vest, Miguel Morgado.
 
Guvernul Serbiei subliniază că construcția autostrăzii Niș-Merdare (granița cu Kosovo) nu este importantă doar pentru dezvoltarea economică și interconectarea județelor, ci și din punct de vedere politic, deoarece dovedește astfel interesul și dorința Serbiei ca acordul să fie încheiat prin compromis.  Mihajlovic a subliniat că această rută va permite Serbiei ieșirea la mare, iar această autostradă este una dintre cele șase pe care Serbia le va construi în 2019 și 2020.
 
UE a inițiat și a sprijinit modernizarea legăturilor rutiere din regiune. Comisarul european pentru transport Violeta Bullc a declarat că construcția autostrăzii Niș-Merdare este importantă pentru interconectarea regiunii, iar interconectarea înseamnă pace și speranță.
 
 
 
 
 
Mulțumim pentru încredere
13 septembrie 2019
Kosovo salută decizia Serbiei privind construirea autostrăzii Niș-Merdare

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

Balcanii de Vest