26 martie 2019

Sursa:iz.ru, uawire.org

 Rusia a trebuit să adopte legea privind "Internetul autonom" din cauza amenințărilor cibernetice venite din partea Occidentului, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrushev.

 

"Nu vorbim de limitarea activității World Wide Web. Rusia nu se va deconecta. Cu toate acestea, există o amenințare că forțele externe pot deconecta Rusia de pe Internet", a declarat N. Patrushev într-un interviu acordat pentru Izvestia.

 

"Este necesar să se creeze o infrastructură care să ne permită să asigurăm operabilitatea resurselor rusești de Internet, astfel încât cetățenii noștri să poată utiliza Internetul chiar dacă operatorii interni au probleme cu conectarea la servere externe sau dacă există o influență exterioară pe scară largă", a adăugat N. Patrushev.

 

Potrivit acestuia, adoptarea acestei legi a fost forțată de doctrina "menținerii păcii cu forța declarată în Strategia națională de securitate cibernetică a Statelor Unite".

 

"Din nefericire, o astfel de abordare agresivă este practicată nu numai de Washington, ci și de cei mai apropiați aliați ai săi. Amenințarea prim-ministrului britanic Theresa May de a supune țara noastră atacurilor cibernetice este o confirmare clară a acesteia", a precizat N. Patrushev.

 

"Rusia ar trebui să fie gata să protejeze interesele naționale în sfera informațiilor, precum și interesele cetățenilor săi. Prin urmare, încercările de a prezenta inițiativa legislativă sub forma unei măsuri prohibitive, care vizează izolarea statului nostru, nu reflectă esența acesteia", a declarat în încheiere secretarul Consiliului de Securitate.
 

 

Kremlin: Apariția Legii privind suveranitatea Internetului rus a fost forțată de Occident

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE