02 martie 2019

Sursa: unian.info, uawire.org

  Adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la OSCE, Dmitri Balakin, a declarat, în cadrul reuniunii din 28 februarie a Consiliului Permanent al OSCE, că Crimeea și-a încheiat integrarea în societatea rusă.

 

"Viața a dovedit că rezidenții Crimeei au făcut alegerea potrivită. Acum, putem spune cu siguranță că integrarea sa în spațiul politic, legislativ, social și economic comun al Rusiei a fost finalizată", a declarat D.Balakin.

 

Acesta a adăugat că declarațiile referitoare la "anexarea" Crimeei și nevoia de înapoiere a acesteia Ucrainei sunt "extrem de lipsite de respect" față de populația peninsulei.

 

Potrivit reprezentantului Rusiei la OSCE, locuitorii din Crimeea sunt pedepsiți de alte țări pentru alegerea lor politică. În special, a menționat acesta, țările occidentale neagă cererile de viză și există restricții pentru afacerile internaționale pe peninsula.

 

"Voința locuitorilor din Crimeea, exprimată în 2014, a făcut posibilă evitarea ororilor războiului civil pe care autoritățile ucrainene le desfășoară în Donbas de cinci ani deja", a subliniat D.Balakin.

 

Kremlinul se confruntă în continuare cu acțiunile solidare internaționale de condamnare pentru anexarea peninsulei, manifestate în principal prin lispa recunoașerii oficiale a autorității ruse asupra Crimeei și prin impunerea de sancțiuni economice împotriva Rusiei. 

 

În cadrul Națiunilor Unite, doar șase state  - Afganistan, Coreea de Nord, Cuba, Nicaragua, Venezuela și Siria - recunosc Crimeea ca subiect federal legitim al Federației Ruse.

 

Kremlinul anunță OSCE că Rusia a finalizat integrarea Crimeei

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE