19 aprilie 2019

Sursa: dailysabah.com

Cea de-a cincea reuniune pentru consultări politico-militare dintre miniștrii de Externe ai Turciei, României și Poloniei va fi găzduită pe 19 aprilie de ministrul de externe Mevlüt Çavușoğlu, la Ankara.

 

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului de Externe, la reuniune va fi evaluat rezultatul întâlnirii miniștrilor de externe ai NATO, care a avut loc pe 4 aprilie la Washington, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a NATO,  vor fi revizuite unele aspecte stabilite aterior pentru summit-ul șefilor de state, care vor avea loc până la sfârșitul acestui și "va fi discutată și cooperarea dintre cele trei țări din domeniul apărării și securității".

 

Cea de-a patra reuniune a consultărilor politico-militare dintre miniștrii de externe ai Turciei, României și Poloniei a avut loc la București, pe 11 septembrie 2018. La sfârșitul întâlnirii, miniștrii vor susține o conferință de presă la Ankara.

 

Surse media din Turcia precizează că, în afară de problemele orientate spre securitate, țările din flancul estic al NATO, Turcia, România și Polonia, s-au concentrat, de asemenea, pe problematica UE - Turcia. România și Polonia au sprijinit în mod tradițional aderarea Turciei la UE. Sub președinția României la Consiliul Uniunii Europene este de așteptat o abordare pozitivă a discuțiilor dintre Turcia și UE.

 

Foto: MAE, 11 oct. 2018 București

 

 

La Ankara se desfășoară întâlnirea miniștrilor de Externe din România, Polonia și Turcia

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE