12 decembrie 2019

Sursa: militarynews.ru, tass.ru. iz.ru, remnmiitaryblog.com

 Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 12.12.2019, citând o sursă bine informată, că pe portavionul Amiral Kuznetsov, aflat în reparații la Murmansk, a izbucnit un incendiu, soldat cu rănirea a șase persoane.

 

“Au fost rănite șase persoane, din care una se află în stare foarte gravă”, a precizat sursa.

 

Între timp, șeful Corporației Unificate pentru Construcții Navale (USC), Aleksey Rakhmanov, a declarat că nu există victime între specialiștii civili aflați la bordul singurului portavion al Federației Ruse, Amiral Kuznetsov. “Continuă lupta pentru vitalitatea navei. Nu există victime între muncitorii civili de la Șantierul Naval numărul 35”, a precizat Rakhmanov pentru Interfax.

 

“Conform ultimelor date, suprafața incendiului de la bordul portavionului Amiral Kuznetsov a crescut la 600 de metri pătrați”, a declarat pentru Interfax o altă sursă, care este la curent cu situația. “Suprafața incendiului este de aproximativ 600 de metri pătrați, în compartimentul energetic. Pompierii lucrează cu un grad de dificultate de nivel doi”, a menționat sursa.

 

Aceasta a adăugat că suprafața afectată de incendiu este vizibilă, deoarece iese un fum gros.

 

Reprezentanții Direcției Principale pentru Regiunea Murmansk din cadrul Ministerului pentru Situații de Urgență au refuzat să comenteze incendiul de pe portavionul Amiral Kuznetsov. “Deocamdată, nu comentăm această situație”, se rată într-un comunicat de presă al acesteia.

 

În momentul izbucnirii incendiului, pe portavionul Amiral Kuznetsov se aflau aproximativ 400 de muncitori, care au fost evacuați.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Portavionul Amiral Kuznetsov este în reparații din data de 20.09.2018, când a fost plasat într-un doc plutitor. Șeful Corporației Unificate pentru Construcții Navale (USC), Aleksey Rakhmanov, a anunțat atunci că este planificat ca lucrările să se încheie până la sfârșitul anului 2020. În prima jumătate a anului 2021, ar urma să fie efectuată testarea navei și predarea acesteia către Forțelor Navale.

Însă, înaintea incendiului din 12 decembrie, portavionul Amiral Kuznetsov a mai fost implicat într-un incident. Pe 30 octombrie 2018, docul plutitor la care era acostat portavionul s-a scufundat, iar peste acesta s-a prăbușit o macara gigantică.

În urma celor două incidente, portavionul a suferit daune, care este posibil să prelungească tot calendarul reparațiilor.

Portavionul Amiral Kuznetsov este singurul portavion al Forțelor Navale ruse, care se află în exploatare din anul 1991. Se estimează că, după reparații și modernizare, acesta va mai putea rămâne în dotarea flotei pentru încă 20 de ani.

 

La bordul portavionului Amiral Kuznetsov al Federației Ruse, aflat în reparații, a izbucnit un incendiu

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE