31 octombrie 2019

Sursa: vedomosti.ru, bmpd.livejournal.com, remnmilitaryblog.com

 Cotidianul rus Vedomosti a informat, pe 30.10.2019, citând surse aparținând Ministerului Apărării și Complexului Militar Industrial, că, la începutul anului 2020, vor fi demarate testele de zbor ale noii rachete balistice intercontinentale cu combustibil lichid RS-28 Sarmat.

 

Etapa inițială a testelor va include două lansări ale rachetei, cu o machetă a ogivei, dintr-o instalație staționară de pe Cosmodromul Plesetsk asupra unei ținte din poligonul Kura (Peninsula Kamchatka). În total, sunt planificate cinci lansări. Una dintre acestea va fi efectuată dintr-un raion de poziție din Ținutul Krasnoyarsk, unde se află dislocată Divizia 62 Rachete din cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN). Redactorul jurnalului Arsenalul Patriei, Aleksei Leonkov, a declarat că, în etapa finală a testelor, este necesară o lansare a rachetei de la una din diviziile de rachete existente, pentru ca echipajul de luptă să parcurgă toate operațiunile de pregătire și de lansare către țintă a acesteia.

 

Racheta balistică intercontinentală Sarmat urmează să fie introdusă în dotarea RVSN în anul 2021.

 

În perioada decembrie 2017 – mai 2018, a fost realizat un ciclu format din trei teste “de aruncare” a rachetei, care a fost considerat de către militari ca fiind un succes. Acestea au inclus verificarea acceleratorului de start, catapultarea rachetei din instalația de lansare staționară până la o altitudine de 30 de metri și pornirea motorului pentru prima etapă de marș.

 

Testele de zbor ale rachetei trebuiau să înceapă în anul 2019, însă acestea au fost amânate din cauza unor probleme apărute la unele societăți aflate sub controlul agenției Roskosmos.

 

După cum a declarat Konstantin Makienko, expert în cadrul Centrului pentru analiza strategiilor și tehnologiilor de la Moscova, întârzierile de doi-trei ani pentru sisteme precum Sarmat pot fi considerate normale.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat (Satan-2 în clasificare NATO) nu va avea o versiune mobilă, ci doar una staționară, urmând să fie bazată în puțuri subterane. Aceasta este destinată pentru înlocuirea rachetelor R-36M2 Voevoda aflate în prezent în dotarea RVSN.

Noua rachetă, cu un diametru de trei metri, va dispune de focoase multiple, urmând să aibă între 10 și 15 blocuri de luptă.

Bătaia rachetei va fi de maximum 18.000 de kilometri, iar viteza de 15 Mach.

Primele rachete Sarmat din producția de serie vor fi introduse, începând cu anul 2021, în dotarea Diviziei 62 Rachete – Uzhur (ținutul Krasnoyarsk) și Diviziei 13 Rachete – Yasnoe (Regiunea Orenburg).

 

La începutul anului 2020, în Federația Rusă, vor începe testele de zbor ale rachetei balistice “Sarmat”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE