21 aprilie 2019

Sursa:ukrinform.net

  Pe 19 aprilie, la Institutul de Relații Internaționale al Universității Naționale Taras Shevchenko din Kiev, a fost deschisă expoziția "Prizonierii de la Kremlin", care prezintă portrete ale ucrainenilor și tătarilor din Crimeea condamnați și reținuți în Rusia.


La ceremonia de deschidere au participat liderul minorității tătare din Crimeea, deputatul Mustafa Dzhemilev și prim-locțiitorul ministrului pentru politicii de informare din Ucraina, Emine Dzhaparova.

 

"Expoziția prezintă portretele persoanelor întemnițate, deținute de Kremlin. Acești oameni au găsit curajul să se opună invadatorilor pe fondul inacțiunii, haosului, trădării. Datoria noastră este să depunem toate eforturile pentru a le elibera", a declarat Dzhemilev.

 

Emine Dzhaparova a menționat că Ucraina și întreaga lume ar trebui să știe numele prizonierilor ucraineni.


"Trebuie să cunoaștem poveștile acestor oameni. În ciuda faptului că acești oameni se află în spatele gratiilor acum, au povestiri absolut umane", a declarat ministrul adjunct.

 

Potrivit lui Dzhaparova, expoziția a avut loc în mai multe orașe, inclusiv în străinătate.

 

La Kiev, expoziția a avut loc în cadrul conferinței internaționale dedicate dezarmării și reintegrării spațiului informațional din Crimeea.

 

 

La Kiev a fost deschisă expoziția "Prizonierii de la Kremlin"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE