20 octombrie 2019

Sursa: mil.gov.ua, defence-ua.com

 În perioada 16-18 octombrie, la Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a avut loc prima conferință de planificare a exercițiului “Coherent Resilience 2020” (Rezistență Coerentă 2020).

 

Conferința a fost condusă de reprezentanții Oficiului Guvernului pentru Coordonarea Integrării Europene și Euro-Atlantice și cei ai Centrului de Excelență pentru Securitatea Energetică a NATO. La aceasta au participat specialiști din 14 instituții ucrainene, reprezentanți ai Secretariatului Internațional al NATO, Centrului European pentru Amenințări Hibride, Misiunii Ucrainei la NATO și ai forțelor din România și Polonia care vor participa la exercițiu.

 

În cadrul conferinței, au fost discutate aspecte privind obiectivele, concepția și planul de desfășurare a exercițiului, precum și procedurile de evaluare a rezultatelor obținute.

 

Următoarea ședință de planificare va avea loc în luna mai 2020.

 

Comentariu BSMAP: Exercițiul comun “Coherent Resilience” este planificat să se desfășoare peste un an, în octombrie 2020, în Ucraina. Acesta este planificat și condus de NATO și face parte din pachetul de măsuri și acțiuni pentru Marea Neagră, aprobat în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai NATO din 4 aprilie 2019.

 

Centrat pe combaterea amenințărilor hibride în regiunea Mării Negre, exercițiul are ca scop sprijinirea autorităților publice ucrainene pentru construirea și dezvoltarea rezistenței la amenințările hibride la care sunt supuse în ultimii ani din partea Rusiei.

 

La Kiev s-a desfășurat prima conferință de planificare a exercițiului comun “Coherent Resilience 2020”

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE