09 februarie 2020

Sursa: armyinform.com.ua

 Pe 8 ianuarie s-a încheiat conferința inițială de planificare a celei de-a 12-a desfășurări a exercițiului comun “Sea Breeze”, care a avut loc la Odesa.  

 

Potrivit reprezentantului părții ucrainene la exercițiul “Sea Breeze 2020”, căpitan rang I Alexei Doskato, principala problemă discutată în cadrul conferinței a fost reprezentată de componenta logistică.

 

“Această conferință a fost ultima oportunitate de a face modificări în ceea ce privește logistica. Pregătirea pentru astfel de exerciții la scară largă necesită eforturi considerabile atât din partea noastră, cât și din cea americană. Desigur, planurile pot fi ajustate, dar dacă nu există soluții adecvate, atunci nu vor fi puse în aplicare”, a declarat Alexei Doskato.

 

Printre participanții care vor reprezenta Ucraina la exercițiu se numără 20 de unități ale Forțelor Navale, 7 unități ale Serviciului Graniței de Stat, Infanteriei Marine ale Forțelor Navale, Forțelor pentru Operații Speciale, Gărzii Naționale și Forțelor Aeriene.

 

Exercițiul “Sea Breeze 2020”, se va desfășura în vară, în partea de sud-vest a Mării Negre, în cadrul porturilor, aerodromurilor și poligoanelor militare din regiunile Odesa, Mykolayiv și Kherson.

 

Comentariu BSMAP: În 2019 exercițiul comun ucraineano-american cu participare internațională a avut loc în perioada 1-12 iulie. 

Continuarea organizării și desfășurării acestuia după 12 ani deranjează vizibil Rusia, iar Kremlinul nu ascunde acest lucru. Acțiunile rusești pentru obstrucționarea exercițiului au devenit tot mai clare și vehemente odată cu anexarea Crimeei.

Astfel, la sfârșitul lunii iunie 2019, cu câteva zile înainte de începerea exercițiului “Sea Breeze 2019”, Rusia a blocat, printr-o notificare ulterioară celei ucrainene, o suprafață extrem de mare, de aproximativ 8.000 kmp, în nord vestul Mării Negre, zonă în care urma să aibă loc una dintre fazele exercițiului. 

Intervenția Rusiei a determinat organizatorii să refacă planurile de desfășurare a exercițiului, iar acesta nu și-a mai atins obiectivele planificate privind acțiunile comune pe mare.

 

 

La Odesa a avut loc conferința inițială de planificare a exercițiului comun "Sea Breeze 2020"

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE