Lampa anti tantari

mosquito-lámpara

De ani de zile, familia mea a avut un canar ca animal de companie și m-am obișnuit cu cântecul său dulce. Așa că, atunci când m-am mutat în noua mea casă, am decis să cumpăr cea mai bună cușcă pentru canari și să-mi iau propriul meu companion cu pene.

Deși la început mă simțeam puțin vinovată că îl țineam închis, mi-am dat seama că secretul păsărilor fericite și al prosperității într-un mediu domestic se află chiar în căsuța lui.

La început am folosit o cușcă veche, care a sfârșit prin a fi o sentință timpurie din cauza ruginei acumulate și a spațiului mic. De asemenea, am trecut printr-un modern, dar nepotrivit pentru un fluturaș mic. Până când am găsit o formulă pe care vreau să o împărtășesc cu voi astăzi.

Cele mai bune cuști pentru canari

Care este cea mai bună cușcă pentru canari?

Cele mai confortabile cuști sunt cele mai mari. Contrar a ceea ce ne-a învățat Tweety cu peștera lui mică și tandră, adevărul este că și păsările mici au nevoie de o volieră care să le permită să zboare .

Pe lângă o dimensiune decentă, veți observa, odată cu utilizarea, că există anumite caracteristici care sunt valoroase pentru noi, ca proprietari, și nu pentru animal. Cum ar fi o bază pentru litieră ușor de curățat și acces extern la tăvile pentru hrană.

De asemenea, ar trebui să căutați o structură robustă din oțel inoxidabil sau dintr-un material metalic care să nu se uzeze atât de repede din cauza ciocăniturilor și a ghearelor.

Și, în sfârșit, a avea o cușcă bună înseamnă a avea timp să o întreții, deoarece este o investiție care trebuie îngrijită, în special pentru sănătatea animalului.

Iată cele mai bune cuști pentru canari:

1. Cușcă mare pentru canari Feplast Piano 7

Fabricată din metal și plastic

51at6carP8L

Vezi pretul Emag

Acest model oferă un spațiu de aproape 1 metru pentru ca micul tău canar să zboare ca în natură. Designul său include 3 uși și 4 alimentatoare pentru a o hrăni cu ușurință și o bază din plastic care poate fi curățată fără a deschide nicio ușă. Dar, fără îndoială, ceea ce îl face unic este numărul de accesorii care pot fi adăugate sau separate pentru o decorare personalizată. În acest fel, puteți crea o atmosferă de sezon.

 

2. Cușcă de canar cu suport de la M.O. Megagrande

Bare sigure și compacte

51nZGOGZGoL

Vezi pretul Emag

A avea un suport de bază pentru cușcă funcționează atunci când nu avem un pervaz de care să o agățăm sau dacă suntem în căutarea unor piese mai decorative pentru a-l însoți pe prietenul nostru cântăreț. Acesta oferă ce e mai bun din ambele lumi. Este prevăzut cu cinci bare, o ușă superioară largă și cu un sertar extensibil. În ea, pasărea are loc să zboare pe verticală și pe orizontală, iar casa sa va rămâne mereu stabilă, deoarece are un suport solid.

 

3. Hagen Vision S01 cușcă de canar

Ansamblu Snap-on

411PVmBxoiL

Vezi pretul Emag

Nu este cea mai mare dintre cele comparative , dar este una dintre cele mai bune. Este construit cu grile din aluminiu, ceea ce înseamnă că poate fi asamblat acasă și fără riscuri pentru canar, deoarece nu include cârlige sau șuruburi ascuțite. Este prevăzut cu o tavă adâncă care promite că nu se varsă la golire. De asemenea, are un alimentator mobil care se adaptează cu o bară de plastic la grilă și o pereche de pini tubulari.

 

4. Interzoo XXL cușcă pentru canari

Ușor de transportat

51r3bViyS0L

Vezi pretul Emag

Acest model este potrivit pentru orice pasăre de talie mică, dar îmi place la nebunie pentru canari, deoarece include o zonă de scăldat cu margini rotunjite care contrastează cu colțurile plate ale restului designului. Este ideală pentru antrenarea animalului nostru de companie cu scara și bara de sus pentru postură, precum și pentru a fi mare și confortabilă pentru exercițiile zilnice. Este o versiune ieftină a unui design clasic italian cu tăiere verticală.

 

5. Cușcă pentru canari Kasbah cu acoperiș curbat

Două tăvițe pentru hrană

mejor-lampara-antimosquitos-300x196

Vezi pretul Emag

Cea mai puțin costisitoare , dar una dintre cele mai confortabile pentru animal datorită simplității sale. Construcția sa diferențiază barele orizontale din față de cele verticale din lateral, este ușor de demontat pentru spălarea săptămânală și are alimentatoare interne. Avantajul acestui model constă în faptul că pernele și leagănul sunt realizate din lemn , care asigură o prindere naturală pentru picioarele canarului. Este o modalitate de a economisi bani fără a sacrifica libertatea.

 

Înțelegerea canarilor

A avea un canar ca animal de companie este o experiență unică și fascinantă. Sunt păsări mici , aparținând familiei cintezelor. Deși în forma lor sălbatică sunt cunoscuți ca fiind galben-verzui, atunci când sunt domesticiți pot avea multe alte culori.

Ca să nu mai vorbim de atracția lor principală, care este cântecul lor frumos. Atenție însă, în acest caz, masculii sunt mai buni, deoarece scot sunete mai multe și mai bune decât femelele, cu condiția să fie bine hrăniți.

Durata lor de viață este de aproximativ 10 ani și necesită puțină întreținere, în afară de igienă și hrană.

Pentru ca ei să trăiască fericiți și să le țină companie mulți ani, cel mai reparat lucru este să aibă un spațiu bun pentru ca ei să zburde liberi, adică o cușcă mare cu mâncare, băutură și adăpost.

Este, de asemenea, o specie mai solitară decât altele, așa că nu va fi nevoie să aveți mai mult de una.

Cum să alegeți cea mai bună cușcă pentru canari?

Fiecare pasăre are nevoi speciale și de aceea fiecare specie pe care o avem acasă trebuie să fie amenajată cu un spațiu unic. Iar în cazul canarilor, iată care sunt aspectele care vă vor permite să creați un habitat cu adevărat personalizat :

Dimensiuni și formă

Canarilor le place să zboare și să țopăie mai mult decât să urce pe verticală, motiv pentru care preferă spațiile largi, orizontale. Lățimea minimă este de aproximativ 50 de centimetri, cu cel puțin două perișoare la fiecare capăt.

Exercițiu

Un alt factor de care trebuie să ținem cont atunci când cumpărăm o colivie este că spațiul trebuie să fie suficient pentru ca mica noastră pasăre cu pene să se poată agita liber și astfel să-și exerseze corpul fără să se simtă excesiv de închisă.

Chiar și cu un buget restrâns, se pot obține nișe de dimensiuni bune și accesibile.

Există însă un alt truc pe care îl putem aplica și care permite ca exercițiul fizic liber să îmbunătățească sănătatea, fericirea și cântatul animalului nostru. Cel mai bun mod de a le întinde aripile este să le scoatem să zboare într-o cameră închisă, acoperită de oglinzi, avantaje, sticlă și fără niciun pericol, cum ar fi un alt animal de companie sau un aragaz încins.

Amenajarea coliviei

Atunci când amplasați adăpătoarele și hrănitoarele trebuie să evitați să le plasați direct sub barele de așezare pe care pasărea stă și se odihnește. În caz contrar, veți avea probleme serioase de contaminare a alimentelor cu excremente de păsări. Deci, este mai bine să poziționați totul pe orizontală.

Barele cuștii

Structura de construcție a cuștii trebuie să fie confortabilă și sigură pentru pasăre și, în acest sens, este important să se cunoască distanța dintre bare.

Într-o cușcă de canar standard , ideal este ca fiecare bară să aibă o distanță maximă de 1,5 centimetri, pentru că altfel se poate bloca capul, dar nu trebuie să fie prea îngustă pentru a nu-i prinde picioarele. Ar trebui să căutați pe piața un model care se potrivește cel mai bine unei păsări mici.

Curățenie

Podeaua trebuie să fie protejată de firimiturile provenite din ciugulitul și deșeurile canarilor. Fiecare marcă include o metodologie diferită în acest sens, unele vin cu o tavă detașabilă pentru o curățare ușoară sau o bază detașabilă pentru spălare.

Dar dacă voliera dvs. nu este dotată cu niciunul dintre acestea, puteți pune hârtie absorbantă, carton sau ziar dedesubt și le puteți schimba în fiecare săptămână. Iar dacă aveți o grădină, aceasta poate servi chiar ca îngrășământ.

Siguranță

Păsările mici, cum ar fi canarii sau jilțurile, sunt predispuse să încerce să evadeze. Dacă nu vreți ca pasărea să ajungă în ghearele pisicii sau să se piardă pentru totdeauna, ar trebui să căutați o ușă cu mecanism de blocare. Și, dacă te uiți bine, acest lucru nu înseamnă sacrificarea spațiului de deschidere pentru o intrare confortabilă cu băutori sau mâncare.

Calitatea este primordială

Deoarece sunt păsări care necesită puțină întreținere, cușca lor este cea mai bună și cea mai mare investiție de care aveți nevoie pentru a păstra canarii tineri și sănătoși.

Vă sfătuiesc să optați pentru materiale rezistente, de bună calitate generală , care nu se vor deteriora dacă vor fi mestecate sau zgâriate de gheare.

Dimensiuni

Pe lângă atenția acordată lățimii barelor, este important să se opteze pentru o orientare orizontală, care este mai largă decât înaltă. Evitați modelele vechi de voliere care arată mai mult ca o închisoare decât ca o vizuină.

Unde se amplasează o colivie pentru canari?

Această specie poate trăi atât în interior, cât și în exterior. Cel mai bun aranjament va fi determinat de personalitatea lor, așa că ar trebui să le încercați pe amândouă, dacă locuința dvs. vă permite acest lucru. Aici voi explica care sunt cele mai bune poziții în ambele medii:

Cuști de interior

Evitați zonele cu curenți de aer puternici și optați pentru un colț cu multă lumină naturală care nu are acces direct la un coridor de vânt.

Dacă pasărea dvs. este timidă, o cameră fără prea mult zgomot este mai potrivită, iar dacă preferă compania socială, o puteți plasa într-un mediu cu multă interacțiune umană. Mulți oameni, de exemplu, le plasează în bucătărie , astfel încât să existe un bun echilibru între lumină, sunet și vizitatori.

Cuști de exterior

Acestea sunt mult mai mari și mai rezistente. Acestea pot avea spații închise în formă de cupolă pentru protecție împotriva ploii și a brizei puternice.

Spațiile de creștere separate sau incubarea comună pot fi adaptate dacă suntem interesați de creșterea controlată a speciei prin creșterea canarilor.

Cele mai populare caracteristici de design

În zilele noastre există o varietate de accesorii, cum ar fi perne pentru a se cocoța, roți pentru a transporta căsuțe de exterior și pereți grilă cu separator detașabil pentru a adapta un spațiu pentru mai multe păsări.

Dar cea mai importantă parte a procesului de producție rămâne ușile.

Uși batante

Acestea sunt foarte utile atunci când sunt cuplate cu rafturi pentru alimente și apă, deoarece facilitează umplerea acestor tăvi rotunde .

Cu toate acestea, acestea nu ar trebui să fie singurul stil de puncte de vânzare. Cel mai bine este să le combinați cu porți mari care să permită scoaterea păsării fără a se bloca.

Ușă peste ușă

Acestea sunt uși cu o deschidere de dimensiuni duble. Una mică pentru a schimba mâncarea și una mai mare pentru un acces mai bun la pasăre și pentru a curăța întreaga cușcă.

Întreținere

Îngrijirea unei păsări nu se face prin mângâiere, ca în cazul altor animale de companie, ci prin atenție la nevoile zilnice de exerciții și hrănire. De exemplu, întreaga zonă a păsării trebuie curățată cu atenție săptămânal, spălând barele și baza cu săpun sau dezinfectant.

Comportamentul social

Canarii sunt destul de inocenți și calmi, nefiind predispuși să atace alte animale sau oameni. De asemenea, au un comportament teritorial și solitar și nu ar trebui ținute cu alte păsări mari sau agresive.

Dresaj

Deși mulți dintre voi poate că nu știți, aceste păsări pot fi scoase din voliere. Pentru aceasta au nevoie de un mic antrenament pentru a se cocoța și a zbura fără a scăpa. De asemenea, pot imita sunete sau pot învăța să folosească o jucărie mică.

Pentru aceasta, cel mai bine este să aveți doar o singură pasăre pe rând și cu cât încep mai repede să se antreneze, cu atât mai bine.

Un alt truc fundamental este să înveți să ții pasărea în mână. Modul corect de a face acest lucru este să așezați palma din spate, să încolăciți degetele peste corp și să țineți capul între degetul arătător și degetul mare.

Activități

Un canar nu are nevoie de prea multe pentru a fi fericit, așa că este o specie ieftină de întreținut. Un spațiu liber bun pentru a zbura și mâncare bună sunt suficiente.

Dar, în plus, putem imita anumite obiceiuri ale naturii care o pot face să se simtă mai sălbatică. Una dintre acestea este baia. Adăugarea unei tăvi suplimentare joase și plate pentru a-și înmuia aripile este un plus frumos, iar dacă puteți colecta ierburi umede veți observa, de asemenea, un răsfăț.

Cel mai important lucru este să-și aranjeze mereu locul de zi cu zi pentru o viață liniștită și răsfățată.