Lampa de birou

mejores-lámparas-de-escritorio

Toată lumea are nevoie de o lumină de lucru sau de lectură și, prin urmare, merită să aruncați o privire la lămpile de birou ieftine. Acest obiect aparent simplu ne poate surprinde prin importanța pe care o poate avea o alegere bună asupra activității noastre zilnice.

De fapt, deoarece nu este deloc ușor să găsim temperatura potrivită a luminii pentru diferitele activități care pot fi desfășurate cu ea, noile tehnologii tactile ne permit să alegem între mai multe niveluri de luminozitate și intensitate, pentru a nu ne obosi ochii și pentru a ne adapta la propriile gusturi.

După ce ai văzut aceste mici bijuterii luminoase, vei simți că îți vine să le arunci pe cele vechi, care te fac orb și obosit în scurt timp.

Cele mai bune lămpi de birou

Care este cea mai bună lampă de birou?

Subțiri și foarte moderne, aceste licurici cu plug-in nu vă vor da doar lumină, așa cum sunteți obișnuiți să vedeți, ci vor oferi funcții accesorii foarte atractive și utile. Sistemul de control tactil vă permite să selectați manual luminozitatea dorită sau să urmați sfaturile oferite pe produs și în manualele de utilizare. Fie că doriți să citiți, să studiați, să vă relaxați sau pur și simplu să dormiți, există diferite moduri de a face acest lucru. Să aruncăm o privire la ele.

Iată cele mai bune lămpi de birou:

1. Lampă de birou din lemn DL1004EUW de la Tomons

Ușor de folosit și de depozitat

31VAHWTY65L

Vezi pretul Emag

Cu un design foarte frumos, de amplasat în birou sau în dormitor, această lampă vă va oferi iluminarea potrivită, fie pentru munca de birou, fie pentru cititul pe timp de noapte.

Are finisaje elegante și un design simplu care îl fac să fie atât minimalist, cât și atractiv. Unghiul său de iluminare poate fi reglat în două moduri diferite, ceea ce îl face, de asemenea, mai ușor de depozitat.

Dispune de un sistem de iluminat cu LED-uri cu circuite fiabile compatibile cu becuri de 110 și 240 V.

2. Lampă de birou cu LED Hihigou

Protejează ochii prevenind oboseala ochilor

41IEagQx3VL

Vezi pretul Emag

Dotată cu o baterie cu litiu de 1800 mA și cu un braț flexibil pentru a o ajusta la orice spațiu, această lampă este foarte potrivită pentru orice tip de activitate, de la iluminare slabă până la utilizarea ei pentru ore întregi de lectură.

Este multifuncțional și are patru moduri de citire: studiu, relaxare, copii și somn, fiecare oferind diferite niveluri de luminozitate, ceea ce ajută la prevenirea oboselii ochilor.

Are o eficiență energetică ridicată, vă va economisi 75% din energie. Funcționează cu un port USB.

3. Lampă de birou Aigostar

31Bo-DOQNsL

Vezi pretul Emag

Un obiect de ultimă generație pe birou. Roșu și puternic datorită becului său cu consum redus de energie, va adăuga o notă de modernitate și stil studiilor dumneavoastră.

Caracteristici :

 • Bec cu LED de 5W. Putere maximă pentru economii maxime. De asemenea, are o durată de viață incredibilă de până la 50.000 de ore. Aceasta este ceea ce garantează această piesă A eficientă din punct de vedere energetic.
 • Design elegant și modern. Datorită flexibilității sale, gâtul poate fi pus în diferite poziții.
 • Putem alege între 3 intensități de lumină, în funcție de ceea ce avem de făcut și de mediul în care ne aflăm.
 • Se aprinde datorită unui sistem tactil.
 • Nu se încălzește, așa că nu ne va fi teamă să nu ne ardem mâinile dacă vrem să-l ținem de sus.

Ce ne place

 • Are o durată de viață lungă și chiar și la intensitate scăzută oferă multă lumină.

Ceea ce nu ne place

 • Pentru a o opri trebuie să trecem mai întâi prin celelalte intensități luminoase.

4. Lampă LED TaoTronics

Aceasta nu este doar o lampă. Este o adevărată experiență tehnologică care vă va lăsa cu gura căscată. Designul este spațial, iar funcțiile sunt numeroase și variate. Conectați-vă dispozitivele electronice datorită portului său USB și mergeți la culcare în liniște: îi place să se oprească singur.

Caracteristici:

 • Disponibil în alb și negru, cu o ușoară variație de preț. Cel mai elegant pentru dormitorul tău.
 • Are un computer tactil real care vă permite să reglați intensitatea luminozității și să selectați modul: lectură, studiu, relaxare și somn.
 • Apăsați butonul de 60 m pentru a activa temporizatorul, astfel încât să îl puteți opri de la distanță fără a vă ridica.
 • Are un port USB pentru telefonul mobil.
 • Gâtul său flexibil, împreună cu capul, poate fi reglat pentru a atinge unghiul de lumină dorit.
 • Sistemul de control tactil, viitorul într-o lampă simplă.
 • Bec cu LED, pentru economii mari de energie.

Ce ne place

 • Modurile, temporizatorul, baza cu comenzi tactile, portul USB, totul!

Ce nu ne place

 • Plasticul poate părea puțin cam fragil.

5. COOCHEER

31L2thLIotL

Vezi pretul Emag

Materiale de înaltă calitate pentru acest Coocheer, al cărui design este similar cu cel al propunerii anterioare. Port USB, temporizator și patru moduri, pe o bază largă și robustă. Tipul de lumină ne protejează ochii, garantat.

Caracteristici:

 • Design modern și esențial. Arată grozav lângă computerul tău.
 • Becul LED de 15 W nu numai că economisește energie, dar vă protejează și ochii.
 • Gât și cap flexibil.
 • Datorită micului ecran tactil, puteți alege între 4 moduri: lectură, studiu, relaxare și somn.
 • În plus, intensitatea luminozității poate fi reglată.
 • Dacă doriți să mergeți la culcare, dar aveți totuși nevoie de puțină lumină, selectați temporizatorul de 60 de minute.
 • Nu vă despărțiți de telefonul mobil nici când studiați; îl puteți încărca în prețioasa lampă, datorită portului USB.

Ce ne place

 • Lumina este uniformă, iar temperatura poate fi reglată.

Ceea ce nu ne place

 • Când este oprit, se aprinde o luminiță roșie care poate fi enervantă.

6. TaoTronics LED Desk Lamp 7W Flexo Desk Lamp

De bază și elegantă, aceasta va fi tovarășul tău de lectură. Gâtul său înalt și flexibil, ne oferă o luminozitate la 7 niveluri de intensitate. Trebuie doar să alegeți.

Caracteristici și funcții:

 • Bază din plastic dur și gât reglabil. Perfect reglabil și rămâne în poziția dorită.
 • Becul său cu LED oferă o lumină uniformă și ecologică; de asemenea, gândiți-vă la ochii dvs. datorită panoului de protecție care vă va reduce nivelul de oboseală.
 • Produsul este livrat cu manual de instrucțiuni, sursă de alimentare, garanție și cârpă de curățare, un detaliu neașteptat și foarte util.

Ce ne place

 • Este mic, dar își face treaba bine și are suficientă putere.
 • Prețul este foarte bun, deoarece vine cu funcții indispensabile, cum ar fi orientarea gâtului și reglarea luminozității.

Ce nu ne place

 • Nu are toate caracteristicile unui aparat mai mare și mai ieftin, cum ar fi cronometrul.

7. Lampă Led Usb August LEC215

31zYQPSY9FL

Vezi pretul Emag

Blackout. Și mâine am examen. Dacă ești obsedat de această imagine, trebuie să te abandonezi ultimei noastre mici bijuterii de lumină. Datorită bateriei sale interne reîncărcabile, poate fi utilizat fără a fi legat de o priză. Intensitatea este reglabilă, iar gâtul său se schimbă și se mișcă până când se închide complet.

Caracteristici și funcții:

 • Alb sau negru, are un stil și linii moderne și armonioase.
 • Funcționează în două moduri: conectat la priză sau pe cont propriu, datorită bateriei cu litiu.
 • Timp de funcționare: 3,5 ore. Același timp este necesar și pentru încărcare.
 • Ușor și puternic, are lumină directă reglabilă, cu mai multe niveluri de intensitate.
 • Becul cu LED are o tehnologie care ne permite atât să salvăm și să respectăm mediul înconjurător, cât și să ne obosim mai puțin ochii.

Ce ne place

 • Este mic și îl putem lua oriunde fără să avem nevoie de priză.
 • Este ușor de transportat datorită designului său de blocare completă.

Ce nu ne place

 • Bateria este atât de bună încât am plăti puțin mai mult pentru mai multe caracteristici.

Lămpile de birou: aliații noștri în materie de sănătate și decor.

La ce servește o lampă de birou?

Rareori ne oprim să precizăm care sunt elementele necesare pe care trebuie să le avem la postul nostru de lucru pentru a ne face ziua de lucru profitabilă. Unul dintre aceste instrumente este lampa de birou, un obiect care ne ajută să ne desfășurăm activitatea în mod eficient, fără a ne compromite vederea, postura sau concentrarea.lámparas-de-escritorio-calidad-precio-300x198

Există multe opțiuni interesante pe piață, dar trebuie să știți că acest dispozitiv de iluminat trebuie să îndeplinească anumite caracteristici, astfel încât să puteți crea un mediu adecvat care să se adapteze la sarcinile pe care le veți îndeplini.

Acest tip de lampă a fost proiectat pentru a furniza lumină directă și exclusivă pe o suprafață mică și nu pentru a ilumina o întreagă zonă. Acestea sunt plasate într-o locație fixă pentru a vă permite să citiți, să scrieți sau să lucrați la laptop fără a vă afecta vederea.

Sunt, de asemenea, un aliat de nădejde pentru a vă ilumina puțin patul pentru a merge la baie la miezul nopții sau pentru a vă ocupa de orice altă situație care necesită acest lucru.

De asemenea, aceste elemente de design interior servesc ca o completare a echipamentelor de iluminat sau a decorurilor. Este posibil să amenajați o cameră mare cu lumini puternice în fiecare dintre colțuri, dar, odată cu includerea acestei lămpi de birou, o puteți folosi doar în momente speciale, pentru a nu irosi becurile pe care le aveți în zonă.

Există persoane care caută să dea o notă de eleganță și distincție unei biblioteci sau unei zone mici din casă prin amplasarea unei lămpi de birou și de multe ori nu o folosesc, în ciuda cât de multifuncțională poate fi.

Tipuri de lămpi de birou

Braț oscilant:

O lampă de birou cu braț oscilant este cea care vă va permite să direcționați lumina către locul dorit, pentru a concentra mai multă luminozitate și claritate. Gâtul sau corpul lămpii poate fi, de obicei, mișcat în orice direcție pentru a regla și a focaliza zona de interes.

Acestea sunt foarte căutate pentru a lucra la mesele de desen, de proiectare sau de cusut. Acestea sunt recomandate pentru persoanele care pot petrece ore întregi la lucru, ziua sau noaptea, și au nevoie de un iluminat care să nu le obosească sau să le satureze ochii.

Reglabil:

Poate avea similitudini cu cel precedent. Dar în acest caz ne referim la acele lămpi de birou pliabile care pot fi ajustate în sus sau în jos. Acestea sunt un pic mecanice și sunt controlate cu ajutorul unor dispozitive de siguranță, astfel încât direcția sau înălțimea selectată să fie menținută. I s-ar putea spune un model robotic.

Baterie sau sursă de alimentare alternativă:

După cum știți, sursa de alimentare este un domeniu cu multe alternative. Lămpile de birou pot fi conectate la o priză de perete pentru a funcționa, în timp ce altele folosesc baterii sau o altă sursă de energie care economisește energie. Există unele modele super moderne de lămpi de birou care se conectează la un port USB al unui laptop. De obicei, acestea pot fi configurate pentru a fi pornite și oprite. Acest tip de element este adesea utilizat în birouri sau în zonele de studiu.

Ieșire / încărcător inclus:

Lampa de birou cu încărcător este o opțiune wireless oarecum modernă care se conectează la smartphone-uri. Este o alegere excelentă, care vă va scuti de firele încurcate care atârnă în zona de lucru. Pentru a face această achiziție, trebuie să vă asigurați că telefonul mobil permite împerecherea pentru a oferi o încărcare fără întreruperi.

Lampă de birou cu organizator:

Acest tip de lampă corespunde unui design multifuncțional, deoarece baza sa va permite organizarea unor mici obiecte de birou, cum ar fi: capse, elemente de fixare, creioane, gume, gume de șters, notițe mici, printre altele. Acestea sunt de obicei foarte căutate pentru zonele de lucru ale studenților sau ale croitoreselor.

Lampă de birou cu lupă:

Sunt perfecte pentru a fi utilizate în sarcini care necesită precizie și claritate extremă. În saloanele de înfrumusețare se folosesc frecvent lămpile de mărire pentru tratamentele care necesită precizie în aplicarea unui produs sau a unei proceduri. Dentiștii, manichiuristele și dermatologii sunt unii dintre specialiștii care au întotdeauna una dintre aceste lămpi la locul de muncă.

Lampă de birou cu cârlig sau clemă:

Dacă sunteți în căutarea unei lămpi simple, aceasta este o opțiune bună. Îl puteți atașa cu ajutorul unei cleme sau al unui șurub la marginea suprafeței pe care doriți să o iluminați. Este ușor de instalat și de îndepărtat.

Stiluri de lămpi de birou

Lampă tradițională:

O lampă de birou tradițională are linii și materiale clasice sau convenționale. De obicei, acestea constau dintr-o bază circulară, un braț mobil și reflectorul cu becul său. Puteți găsi o gamă largă de culori și dimensiuni.

Model de mijloc de secol:

Este un stil mai simplu, cu linii fine. Datorită caracteristicilor simple ale fiecăreia dintre părțile care o compun, specialiștii consideră că se încadrează în designul minimalist. Din fericire, este un tip de lampă care nu se demodează și care se combină cu orice decor pe care îl ai acasă. Datorită simplității sale, acesta a câștigat recunoaștere și este foarte solicitat pe piață. Este o opțiune care poate fi adaptată la orice gust sau decor.

Tiffany:

Este una dintre cele mai puțin costisitoare lămpi, deoarece sunt realizate din materiale ieftine, creatorii lor realizând aproape întotdeauna un amestec perfect de fier și oglinzi. Acestea sunt adesea alcătuite din mozaicuri colorate. Sunt preferatele celor cu gusturi excentrice. Acestea pot fi folosite ca element decorativ al unui decor sau al unei zone. Dacă doriți să oferiți unei atmosfere speciale un aspect special, acest model poate fi o alegere bună.

Contemporană:

Acestea sunt lămpi al căror design combină liniile drepte și curbele neconvenționale. Acestea sunt cunoscute ca fiind 'rare'. De obicei, acestea sunt fabricate din materiale robuste, de înaltă calitate. Acestea sunt adesea căutate pentru a decora spațiile moderne cu multă distincție. Puteți găsi unul dintre ele expus într-un magazin sau într-un cabinet medical, fiind căutate pentru aceste spații, deoarece sunt foarte atrăgătoare.

Gât de gâscă:

Acesta este cel mai comun pe care îl puteți găsi pe piață. Gât de gâscă este numele dat metalului lustruit, flexibil și totuși rezistent, care permite rotirea sau poziționarea luminii acolo unde doriți. Acest furtun oferă lămpii o mare flexibilitate și mobilitate. Este destul de comună și face parte din designul inițial al lămpilor de birou.

Industrial:

Este un model în care predomină fierul sau metalul. Designul său este clasic, cu linii simple și detalii simple. Poate fi utilizat în zonele de lucru, atât acasă, cât și la birou. Designerii de interior le recomandă pentru a oferi un element sofisticat unui spațiu cald.

Rustic / Țărănesc:

De obicei lucrat manual. De obicei, este format din bucăți de lemn sau material organic. Aspectul său este rustic și adesea acest tip de lampă este folosit pentru a face decorațiuni în stil rustic. Acestea sunt atrăgătoare și se potrivesc în medii naturale sau rurale.

Lampa Banker:

Este considerată o lampă de colecție și, prin urmare, cu greu o veți găsi în magazinele moderne care distribuie lămpi de birou. Numele său original este 'Emeralites', din cauza combinației dintre verdele smarald cu care au fost realizate părțile sale și lumină. De-a lungul timpului, acestea au fost fabricate în diferite nuanțe sau multicolore.

Cum să găsești lampa potrivită cu aceste 3 întrebări

Unde să pun lampa de birou?

Deși logica dictează că este un obiect care trebuie așezat pe un birou, puteți găsi numeroase locuri în care poate fi așezat într-un mod funcțional. Mulți îl folosesc pe noptieră, alții într-o zonă de recepție sau pentru a întări iluminarea într-un birou. De asemenea, este posibil să fie amplasat în centrul unui atelier mic, unde se manipulează piese mici. Unii le plasează chiar și în baie pentru tratamentele faciale sau pentru bărbierit, un proces care necesită o precizie și o iluminare maxime.

Fiind un element decorativ, cumpărătorii lor acordă o atenție deosebită unor detalii precum liniile, culorile, tipul de bec, sistemul de aprindere și combinația pe care o pot prezenta cu celelalte elemente care compun zona în care vor fi amplasate.

Cum voi folosi lampa de birou?

Această întrebare se referă la utilizarea pe care o veți face. În cazul în care urmează să fie utilizat într-o zonă de studiu sau de lucru, cel mai bine este să îl plasați aproape de locul în care veți citi sau scrie. Așa cum am descris mai sus, funcția sa principală va fi aceea de a ilumina locul în care vă veți uita.

Dacă are o funcție decorativă, asigurați-vă că este așezat pe o masă frumoasă, care îi permite să iasă în evidență printre celelalte obiecte.

Care este cel mai bun stil de ales?

Fără îndoială, stilul va fi definit de toate obiectele pe care le veți grupa în camera sau biroul în care veți amplasa lampa de birou.

Este indicat să țineți cont de tipul de pat, așternuturi, mobilier și alte elemente decorative din spațiul dumneavoastră pentru a ști ce model de lampă de birou va arăta cel mai bine. Nu uitați că puteți obține o lampă clasică, modernă sau contemporană.

Dacă îl așezați în birou, încercați să îl combinați cu biroul, scaunul și lampa principală. Este important să se potrivească cu materialele care predomină în jurul său. Zonele de lucru sunt, de obicei, din lemn sau din oțel inoxidabil lucios. Pentru ambele cazuri, există o mare diversitate care vă va ajuta să o alegeți pe cea mai potrivită.

Ce factori ar trebui să iau în considerare atunci când aleg o lampă de birou?

Zona de lucru:

Dacă aveți un birou mare, va trebui să folosiți o lampă de birou articulată cu focalizare largă, astfel încât să nu existe distorsiuni sau distrageri în timp ce executați. Este esențial ca lumina să acopere întreaga zonă de lucru, indiferent dacă este mică sau mare.

De asemenea, puteți alege unul care poate fi montat pe perete sau atașat la birou sau la masă. Dacă faceți o alegere greșită și lampa nu reușește să acopere întreaga zonă în care lucrați, vederea și performanța dvs. vor avea curând de suferit. Prin urmare, este un element de care ar trebui să țineți cont înainte de a cumpăra, indiferent de marca și designul pe care îl alegeți.

Poziția și direcția:

Cel mai bine este ca lumina lămpii să fie deasupra capului și departe de ochii tăi, altfel vei avea afecțiuni vizuale sau dureri de cap.

Este esențial să selectați un unghi bun pentru a vă ajuta să aveți o vedere bună.

De exemplu, dacă aveți o suprafață de birou din sticlă sau lucioasă care generează o strălucire, trebuie să știți că poate apărea un fenomen numit iluminare din spate. Pentru cele mai bune performanțe, plasați lampa la un unghi de 30 de grade, astfel încât să nu primiți niciun fascicul direct sau punct fierbinte în câmpul vizual.

Cantitatea potrivită de lumină:

Este important să păstrați o vedere clară și ca lumina să nu vă obosească sau să vă îngreuneze ochii. Dacă selectați o lampă de birou cu posibilitatea de a regla intensitatea luminii, aceasta va fi o alegere excelentă. În acest fel, puteți ajusta și utiliza cantitatea de lumină de care aveți nevoie.

Intensitatea luminii trebuie să fie în conformitate cu zona de lucru, deoarece saturația sau deficiența va fi dăunătoare și contraproductivă.

Dimensiunile becurilor:

Pe piață există șase modele de bază de becuri care se potrivesc lămpilor de birou și altor articole de uz casnic. Unele lămpi de birou necesită un anumit model, în timp ce altele se potrivesc unei mari varietăți.

Pentru a vă oferi un mic istoric, vă putem explica că cel mai simplu este becul cu incandescență. Acestea sunt cele mai comune și cele mai ieftine, deoarece durata lor de viață este foarte scurtă, deși garantează economii de energie.

Există, de asemenea, becuri fluorescente compacte, care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, durează mult mai mult, dar generează multă căldură, ceea ce nu este plăcut atunci când sunt folosite într-o lampă de birou.

Lămpile de birou fără fir cu lumini LED pe care cu siguranță le-ați văzut într-un magazin. Acestea sunt cele mai moderne, sofisticate și performante. Vă vor plăcea pentru că sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic și durabile. De exemplu, acestea pot avea o perioadă de utilizare neîntreruptă de 20 de ani.

Veți găsi cu siguranță calitate și economie dacă alegeți unul cu acest tip de lumină. Acestea pot fi puțin mai scumpe decât cele din alt grup, dar economiile pe care le veți obține făcând această investiție vor fi cu siguranță vizibile pe termen scurt, mediu și lung.

O altă opțiune este reprezentată de becurile cu halogen, care sunt un tip de iluminat cu incandescență. Deoarece conțin gaz halogenat, acestea au o dimensiune și o formă specială. Acest lucru înseamnă că nu pot fi utilizate la orice tip de lampă de birou. Atunci când sunt înlocuite, acestea trebuie înlocuite cu același model. Nu este posibilă nicio înlocuire.

Lămpile cu gaz xenon corespund liniei cu incandescență. Acestea au o durată de viață mai lungă în comparație cu becurile tradiționale. Partea bună la ele este că nu se încălzesc foarte tare și pot fi manipulate în siguranță chiar și după ce le lăsați pornite pentru o perioadă de timp. Puteți lua în considerare această opțiune pentru biroul copilului dumneavoastră, deoarece nu sunt periculoase și au o eficiență ridicată.

Luminile fluorescente sunt o altă opțiune accesibilă și durabilă. De obicei, acestea sunt puțin mai compacte și se prezintă sub formă de tub. Dacă lampa dvs. este de acest tip de bec, nu o veți putea înlocui cu un alt bec de același tip. Acestea sunt cele mai recomandate pentru utilizarea în cabinetele medicale.

Materialul de bază al lămpii de birou:

În funcție de materialul de fabricație al bazei, puteți calcula capacitatea de rezistență a acesteia. Le puteți obține din metal, care sunt mai durabile și mai rezistente. Mulți oameni le iubesc pentru că se potrivesc în orice decor.

Le puteți găsi și din plastic și, deși sunt de obicei cele mai ieftine și au cele mai multe nuanțe, s-ar putea să nu fie cele mai rezistente și durabile.

O altă opțiune pe care o puteți evalua este lemnul. Acestea sunt populare deoarece tind să fie robuste și complementare stilurilor country sau naturale. Acestea sunt la mare căutare, deoarece pot fi combinate cu mobilier și birouri din același material. Cel mai bun lucru la ele este că nu se demodează niciodată.

Ceramica și sticla sunt, de asemenea, materiale bune pentru bazele lămpilor de birou. Deși fragile, acestea sunt folosite mai ales în scopuri decorative. Mulți producători amestecă ambele materiale cu un material mai rezistent, cum ar fi fierul sau metalul.

Costuri:

Înainte de a face alegerea, asigurați-vă că vă cunoașteți bugetul. Gama de prețuri va varia în funcție de marcă, materiale, design și tipul de iluminat. Veți găsi opțiuni ieftine, dar și opțiuni mult mai scumpe, care vă vor oferi cu siguranță durabilitate și un punct de laudă excelent.

Întrebări frecvente

Ce este o lampă de birou și de ce ar trebui să folosesc una?

O lampă de birou este importantă în orice mediu de lucru, deoarece ne permite să ne îndeplinim toate funcțiile la maxim, fără ca întunericul sau lumina excesivă să provoace oboseală, disconfort sau eșecuri de performanță.

Aceste elemente asigură cantitatea și direcția corectă a luminii. Acestea sunt necesare atunci când citim, scriem, lucrăm, folosim un laptop, facem bricolaj, gătim, ne machiem sau orice activitate într-un spațiu închis care necesită o vedere fixă și atentă.

Ca o recomandare, ar trebui să știți că nu este eficient sau eficace să folosim aceeași cantitate de lumină în întreaga cameră sau în întregul mediu de lucru, de aceea avem nevoie de lămpi de birou sau de lămpi de lucru.

Cum pot decide ce dimensiune trebuie să aibă lampa de birou?

Pentru a decide asupra dimensiunii lămpii, trebuie să specificați zona de lucru. Acestea trebuie să se completeze reciproc, astfel încât să nu întâmpinați dificultăți mai târziu, având o lampă oarecum mică, cu un bec mic, într-o zonă spațioasă.

De câtă lumină am nevoie cu adevărat?

Cantitatea de lumină de care veți avea nevoie va fi cea care are capacitatea de a ilumina întreaga zonă de lucru. Dacă este reglabil în poziție, veți beneficia mai mult, deoarece îl puteți poziționa în funcție de nevoile dumneavoastră. În general, persoanele în vârstă vor avea nevoie de mai multă rezistență la lumină decât persoanele tinere. Prin urmare, țineți cont de câmpul vizual al persoanei care îl va folosi.

Care sunt diferențele dintre lămpile cu halogen și lămpile de birou cu LED?

Iluminatul de birou cu LED-uri are o varietate mai mare de culori decât lămpile cu halogen. De asemenea, lămpile cu halogen au tendința de a fi mai fierbinți, în timp ce lămpile de birou cu LED emit doar o cincime din căldura generată de lămpile cu halogen.

Lămpile LED sunt recomandate deoarece nu se ard niciodată accidental. Deoarece acestea economisesc energie, investiția dumneavoastră se va reflecta în facturile de utilități.

O altă mare diferență între lămpile de birou cu LED și lămpile cu halogen este că becurile cu halogen au o durată de viață de numai 2.000 de ore, în timp ce lămpile cu LED au o durată de viață de peste 50.000 de ore. Dacă ați utiliza lampa timp de 5 ore pe zi, ar trebui să schimbați becul cu halogen aproximativ o dată pe an, în timp ce LED-ul ar dura aproape 30 de ani. Cu ajutorul acestui exemplu, veți putea stabili o relație generală între calitatea, eficiența și performanța celor două tipuri de lumini.

În ceea ce privește designul, lămpile cu LED-uri sunt mai elegante, mai moderne și mai atrăgătoare din punct de vedere vizual. Lămpile cu halogen tind să fie mai mari, așa că soclul lor va trebui să fie de dimensiuni normale și în niciun caz nu trec neobservate.

Cum știu care este cea mai bună lampă de birou pentru mine?

Cea mai bună lampă de birou personală va fi cea care se potrivește stilului și nevoilor tale. După cum probabil ați citit, există o mare varietate de design, culori, materiale și tipuri de lumină. Trebuie să stabiliți dacă îl veți utiliza acasă sau la birou. Prin determinarea mediului în care va fi amplasat, puteți începe să faceți o selecție bună.

Este important să citiți cu atenție funcțiile, gamele, dotările și accesoriile pe care vi le poate oferi fiecare model, astfel încât investiția dumneavoastră să fie rentabilă.